Milé mamičky. Som akurát začala 38.tyzden, do pôrodu mi ostávajú 3 tyzdne. Dnes sa u syna v triede potvrdili ovčie kiahne. Bol v škôlke 3 dni. Ja som ešte ovčie kiahne nemala. Riziko nákazy tam je. Gynekológovi som telefonovala, vraj sa s tým nič nedá robiť, len čakať. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Bojím sa, že akurát budem vyhadzana a v horuckach keď budem rodiť.
Okamžite vyber syna zo skolky a dufaj , ze to nechytil a nechytís to ani ty.
@lenkadob ahoj, v takomto tyzdni by to uz nemal byt zasadny problem. kym u syna prejde inkubacna doba, ak sa nakazil, tak ty uz aj v porodnici budes. mozes sa skusit informovat na infekcnom, ci nie je moznost postexpozicnej profylaxie, kedy by ti dali hotove protilatky. netusim, ci sa to u tehotnych robi, ale opytat sa mozes. viem, ze je to stresujuce, ale hororove scenare posli kade lahsie. v tomto tyzdni uz je babo vyvinute, narodit sa odteraz moze kedykolvek a bude to uz v termine 😊 ak by syncek kiahne dostal, bolo by idealne, ak by mohol niekam ist - napr. stari rodicia, aby sa babatko nenakazilo. a skus sa opytat obvodneho, ako dlho by trvalo otestovat ta na protilatky. kiahne si mohla mat a nemusis o tom vediet.
@lenkadob nechcem ta strasit...nie si v skupinke aprilovky 2019? zrovna tam jedna riesi presne to iste co ty,len jej dcera uz tie kiahne ma. Babetko jej museli preventivne vybrat v 38tt a separuju ich od seba. Este sa nevie ci ich dostala aj ona. Skus si vyhladat prispevky od Ettie
@lenkadob ahoj mám podobný prípad teiz za bojím priateľova mala má.osypky..ale on už ich mal stretáva sa snou mimo mňa ...tak už by som.mala.byt asi chránená ci?aka dlhá je doba na nákazu?ja som snou bola v meistnosti nedopatrením asi cca 15 min už to môžem.mat?som v 33 týždni dakuejm.
@luluncek prepáčte, že vam tak pozde odpisujem.
Priatelova malička mala kiahne alebo osýpky?
Myslím, že za takú krátku dobu by ste sa nemali nakaziť.
Ja som kiahne dostala od syna. Ale na rozdiel od vás ja som s ním bola v intenzívnom kontakte.
V mojom prípade sa syn vysypal kiahnami 31.3. a ja som v ten deň večer aj rodila. V nemocnici nič so mnou nerobili a dúfala som, že kiahne nedostanem. Ale 12 dní po pôrode som kiahne dostala 🙁 na infekcnom primár mi predpísal herpesin, ktorý som brala vo vyšších dávkach a myslím, že vdaka nemu dcéra nedostala kiahne.
Vo vašom prípade by som určite upovedomila gynekológa poprípade obvodného lekára. Neviem, či tehotná žena môže brať nejaké antivirotika. Ale určite u lekárov trvajte na tom, nech to nenechajú na ľahkej váhe. Ja som si prežila peklo. A som vďačná, že moju maličkú to obišlo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lenkadob to nie je to najhorsie ze budes vyhádzana , ale to že moze dojst k poškodeniu plodu!