Ahojte, dnes som 36+1 tt a dieťa je stále otočné priečne. Od posledného utz, čo je 7 týždňov, nezmenila polohu. Je možné, že sa to ešte zmení. Lekár vravel, že miesto na to má, tak nevie, prečo je stále v tejto polohe. O týždeň mám ďalšiu poradňu. Dokedy ženu nechajú čakať, prípadne začnú plánovať sekciu? To som sa dnes zabudla opýtať.
@misuliks uvidíš, môže sa ti otočiť aj deň pred pôrodom. Ja som rodila sekciou, malá bola stále prdkou dolu
@svokrinjazykmonika Tak lekár vravel, že keď bude otočená KP, tak dievčatko by som tak rodiť mohla, ale to by som sa bála asi.
@mima172 Neviem, ale nechcem to asi takto riešit (otáčať "nasilu"). A cestovať kvôli tomu určite nie, keďže teraz je to už aj nebezpečné v prípade, že by sa rozbehol pôrod, tak musím ísť okamžite smer nemocnica.
@bebotka Moja, že má tiež ešte dosť miesta, tak uvidíme. Momentálne, že má okolo 2500g. Čo mne sa zdá veľa 🤭, keďže prvá sa narodila 8 dní po termíne s váhou 2680g.
@misuliks Jasné, ved ja som to ani nemyslela tak, aby si cestovala do TN 🙂 Myslela som to tak, aby si si zistila možnosť obratu z vás. Nie je to násilné 😁 Žena len leží na chrbte a lekár len jemnými pohybmi rúk po brušku matky dieťatko otočí do správnej polohy. Napísala som ti to len ako možnosť, keďže predpokladám, že sekcii sa chceš vyhnúť a toto možnosť je. Držím palce 🙂
@mima172 Áno viem, len neviem, či sa to u nás robí. Tiež som čítala prípady, že sa neotočí kvôli krátkej pupočníkovej šnúre, prípadne tú môže mať omotanú okolo krku. Aj moja prvorodená ju mala, ale bola maličká a povedali mi to až po pôrode, aby som nestresovala. Nechám to na prírodu a uvidíme.
@misuliks to je niekedy asi aj lepsie. vsak ono to zase nie je taky neobvykly pripad, ze by si s tym doktori nevedeli poradit. vsetko dobre dopadne 🙂
Tak mne sa 36+2 vypytala na svet, sla sekciou...
Scenarov je nekonecno
@kitycat Mne lekár povedal, aby som ešte týždeň vydržala, ale to nikto neovplyvní. Dnes som mala bolesti a sťahy od 11.00 večer a o pol 1 v noci som si radšej všetko poskladala do tašky, keby náhodou 🤷♀️, ale okolo pol 4 to prešlo. No aj teraz pociťujem sťahy, ale krčok vraj je úplne zatvorený. Tak len čakať a uvidíme, ako to dopadne.
Mne sa dieta otocilo ked som odchadzala z domu na poradnu, kde sme mali naplanovat sekciu 🙂
@misuliks mne lekar odporucil svietit si na podbrusko baterkou 🙈 A dcera sa naozaj otocila 😅
@simsalabim Ja keď len zapnem blesk na kamere, aby som ju natočila, tak sa hneď prestane hýbať 😄
@misuliks asi ju to zaujme, tak az zmrzne 😉
@misuliks Ja som mala dcérku KP, moja sa asi od 25tt vôbec netočila. Umývala som podlahy 4nožky, cvičila mačací chrbát, nič nepomohlo. Na poradni v nemocke mi ponúkli aj možnosť manuálneho obratu, všetky predpoklady boli, že by sa to podarilo. Naštudovala som si o tom, sekcii som sa chcela vyhnúť, tak som súhlasila. Keďže sa neotočila, tak v poslednom týždni mi ju obrátili, pri obrate aj trošku zostúpila nižšie do pôrodných ciest a o 2 dni som porodila. Pôrod bol peckový, 5h aj s papierovačkami.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@misuliks ja som takto bola a ked som mala tyzden po termine a dieta bolo stale priecne, o 2 dni naplanovali sekciu.