Som v 35 týždni tehotenstva v nedeľu mi začala odtekať plodová voda priviezli na do BB do nemocnice chcú ma udržiavať do 37 týždňa je možné že pôrodim skôr alebo ma pustia domov ?
@selaklincova domov uz asi nepojdes..budu sa snazit drzat ta pokope co najdlhsie a budes vkuse chodit na ozvy..
@selaklincova ťažko povedať či porodis skôr. Doktori sa budú určite snažiť ťa udržať čo najdlhšie, ale myslím si že domov ťa už asi nepustia.
@selaklincova ja som prisla do nemocky s odtecenou vodou v 35+2 a teda dali.mi jeden den na to ci sa to rozbehne, ale nerozbehlo sa tak vyvolavali, tabletkou a tiez oxytocinom, az sa im to podarilo v 35+6. Ale domov by ma nepustili, kym bybsom neporodila, lebo kazdych 12 hodin davali infuzku s antibiotikami, kedze uz je to nebezpecne pre babo, ze sa tam k nemu moze dostat daka infekcia.
@selaklincova a tam nemáš okolo seba lekárov? Ja neviem na koľko cm si otvorená
@selaklincova v tomto tyzdni uz urcite nebudu zastavovat porod. Skor naopak, lebo hrozi infekcia. Neboj dietatko je uz dobre vyvinute. Zvladnete to. Drzim palce...
@selaklincova pochybujem, že by Ťa domov pustili. Už pôjdeš domov s bábätkom.
Neboj, babo je uz zrelé. Držím palce, nech všetko dobre dopadne!
Všetko dobre dopadne, netreba klesať na duchu. Bábätko je už vyvinuté, to je najdôležitejšie.
@sasa1310 bola som v nedeľu na 1a pol cm otvorená od zajtrajšku mi prestanú dávať tabletky na zastavenie činnosti maternice .. takže len penicilin a magnézium
@selaklincova tak držím palce. Neboj, všetko dobre dopadne.
@sasa1310 nemohla by som ísť domov na vlastné riziko a Brat penicilin aj doma ?
No neviem kolko ti tej vody odteka a ako dlho sa to sa takto udrziavat, ale kedykolvek sa to moze zvrtnut a praskne ti na supu ako mne. A vtedy musis do 48hod.porodit. Tak pekne ber ATB a bud rada,ze si pod dohladom. Asi vedia,preco ta nechcu pustit.
musis byt pod dohladom lekarov,kvoli infekcii,pekne ber atb a oddychuj...domov uz pojdes s babatkom
@selaklincova …nie, lebo mozes predcasne porodit
@selaklincova neviem ako ta chcu udrziavat 2 tyz., kedze plodu bez plodovej vody hrozi infekcia. ja som na tom bola rovnako a bolo mi viacero lekarmi povedane, ze do 48 hod.musim porodit. a aj som tak porodila. dietatko je uz v 35tt plne vyvinute, nemaj obavy. vela stastia.
@selaklincova co je doma také dôležité?
@selaklincova a prečo chces ísť domov ? Veď to môže byť nebezpečné pre teba aj bábätko. Už len vydrz chvíľu a bude dobre
Ale áno na vlastné riziko ísť môžeš. Niesi vo väzení. Ale tvoj odchod znamená že ohrozis aj dieťa aj seba a to asi nechceš
Uprimne v tejto dobe a situacii kedy ustupuje biela medicina by som sedela na dupe v tej nemocnici a cakala na porod, voda odteka hrozi infekcia, to znamena porod mozny kazdym dnom, ci uz podla rozhodnutia lekara z dovodu ohrozenia babatka alebo prirodzene, si v nemocnici kde maju neonatologicke centrum, nie netrepala by som sa domov, uz by som len pockala, voda neodteka len tak...
Mne začala odtekať tiež v 35 tt..o pol noci som prišla do nemocnice, stihli mi akurát dať jednu dávku kortikoidov kvôli pľúckam bábätka a o pol 6 ráno bol malý na svete....nechaj to na doktorov...tu už nič nenašpekuluješ
Ja neviem čo je doma take dôležité že to nepočka keď sa jedná o tvoje dieťatko
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?