Som v 35. týždni a som otvorená na 3 prsty. Poradíte?

mizu89
2. okt 2014

Ahojte potrebovala by som pomoc.Som v 35 tt a termin mam cca 3-5.11.Idem este na kontrolu na neurologiu aby mi doktorka potvrdila ze idem rodit cisarskym koli zdr.problemom ktore som mala pri narodeni.Cisarsky sa robi cca v 38tt co som nasla na internete.Vcera som bola na kontrole u dr. a ten mi povedal ze som otvorena na 3 prsty.Ze mam mat kludovy rezim.Mam sa obavat ze uz sa to blizi a moze to byt hocikedy alebo je to bezna vec skoro u kazdej tehulky?

andrejka1974
2. okt 2014

Veľa kludu, môže sa to rozbehnúť, veľa ležať

tslobik
2. okt 2014

Ja som bola v tom týždni kvôli tomu v nemocnici, ležať treba. Na konci 36 tt. ma pustili domov, vraj už je to bezpečné po uplynutí 36tt. a porodila som v ukončenom 37tt. Takže ak si aj doma, radšej lež.

zuzkazarka
2. okt 2014

V 28tt mi tvrdlo brucho asi 1,5 dňa a za tú dobu som sa otvorila na 2 prsty. Tiež mi odporučil kľudový režim, čo sa najma hlave ťažko rozkáže, keď máme strach o dieťatko, však 🙂 Vraj ležať, mierne podložiť panvu pri ležaní, nijaké naťahovanie,a vraj nestresovať 🙂 Ale pri najbližšej kontrole som už nebola otvorená vôbec, o čom som ani nevedela, že sa "to môže znova aj zatvoriť" 🙂 A bol kľud do 38, kedy sa malá bez ďalších komplikácii narodila 🙂 🙂 Držím Ti palce nech Ti to dobre dopadne 🙂

ematko29
3. okt 2014

no sa cudujem,ze stakym nalezom niesi v nemocnici.

bianca
3. okt 2014

mno....ked mas padny dovod nato aby si rodila cisarskym rezom,gynekolog to vie ,posiela ta pre potvrdenie a pusti ta domov ked si na 3 prsty otvorena je asi fakt drbnuty.PLANOVANY cisarsky sa robi v 38 tt preto ,aby sa predisloo prirodzenemu spusteniu porodu vaginalnou cestou.

lucinkab
3. okt 2014

ja som bola na 2 prsty od 36tt a vydrzala som do 40tt a porodila 4 dni pred terminom 🙂 ono je zena niekedy viac otvorena ak hlavicka dolieha na krcok. jeden tyzden som bola na dva druhy na 1 potom na pol prsta a dalsi zase 2 😀 😀 😀

kikuleenka
3. okt 2014

Ja som na poradni v 36+5 bola na 5 prstov, mysleli ze rodim, tak ma hned supli do boxu..nakoniec z toho bola 4-dnova hospitalizacia a v 37+2, ked som uz bola na 7 prstov a kontrkcie neboli, bola z toho sekcia 🙂 Cize sme vydrzali v podstate do terminu (38. tt) 🙂

minnie7
3. okt 2014

Ja som bola od 4mesiaca otvorena na 2prsty a nikto nic len mi dr povedal ze sa mi aspon lahsie bude rodit a rodila som 2tyzdne pred terminom otvorena na 6 prstov cize porod nebol az taky lahky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre