Ahoj baby mala by som otázku
V poslednej dobe v noci keď spím tak sa preberám na to že mi strašne trpnu ruky a nemám v nich silu 😔 a cez deň má bolia kĺby v prstov neviete s čoho by to mohlo byt ? Nemáte stym skúsenosť ? Ďakujem
@hanka280741 chrbtica...mne pomohlo cvicenie..
@hanka280741 ahoj, mne tak v noci tŕpla ruka asi od 38tt, bolo to hrozné, som sa budila s plačom, že si necítim prsty, bolo to dosť bolestivé. Je to z toho, že ti bábo tlačí na nejaký nerv, hneď po pôrode to prejde 😉 (dovtedy skús spať skoro v sede)
Ale tie kĺby neviem, isto informuj doktorku.
Myslím, že ide o syndróm karpálneho tunela. V tehotenstve sú vplyvom hormónov všetky tkanivá viac presiaknuté, akoby bol človek celkovo všade opuchnutý, niekde viac, inde menej. V rukách to opuchnutie stláča nervy vedúce do prstov a preto ruky bolia/tŕpnu/stráca sa v nich cit. Ak nie je problém inde, pokles hormónov po pôrode to vyrieši sám. Hoci magnézium v mierne zvýšenej dávke iste neuškodí.😀
@hanka280741 u mňa to bol karpalny tunel - od 20.tyzdna som to mala trochu, posledné mesiace už mi aj cez deň brnela ruka, strácala som cit. Prešlo to pár dní po pôrode. Bolo to zo zadržanej vody (hoci opuch na zápästí som nevidela), opuch tlačil na karpalny tunel, čiže nerv mal málo miesta. Vari je to v tehotenstve bežné.
Je to karpalny tunel. Ked v tehu zadrziavame vodu, tlaci to na nerv v zapasti... Ja to mam tiezuz od konca 2 trimestra... Prejde to po porode, neboj
Tiez som to mala ku koncu tehu, budila som sa v noci ze necitim ruku alebo prsty. Tiež ma aj klby na prstoch boleli...hold byt tehu neni med lizat
@margaretka111 resne tak ako pani pise. Aj ja som tak mala.
Ďakujem za info a za rady 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne v tehotenstve tiež v noci trpli ruky. Prešlo to samé po pôrode . Ale teda mňa kĺby prstov neboleli