Ahojte mamičky, rodili ste niektorá s placentou v dolnom segmente ? Som v 34tt a placentu mam 25mm od bránky. Moja dr. Sa vyjadrila, na poslednej poradni, ze na 95% sa bude rodit cisárskym. Na kontrolách v nomocnici som este nebola, tak nepoznám vyjadrenia inych dr. Ako ste to mali vy?. Detičky sa Vam narodili zdravé ? ... Mali ste nejake komplikácie ?
@kiki68 Takze si rodila s placentou v predu, 15mm od bránky ? ... To ze nechcela ist von malo aj nejake komplikácie ? Krvácanie alebo nieco podobne ? ... Dieťatko sa narodilo zdravé ? Mala si aj krvácanie pocas tehotenstva ? 🙂
Ja som mala stale nejake problemy, ale krvacanie som nemala nejake vyrazne, ale bolo. Do nejako 23/24tt to bolo ako placenta praevia, mala som placentu vpredu a uplne dole. Takze nikdy som necitila dieta nejako kopat, co bolo aj super. Len sem tam samozrejme pochybnosti, ci vobec zije chudak. Od toho 24tt sa placenta povytiahla tych 15mm, porod bol vyvolavany kvoli tlaku, inak prirodzeny, maly isiel von relativne v pohode, iba bol zle natoceny. Takze isiel tvarickou hore a rukou vpred. Nic mu neni, je uplne ok. Mne tiez nic take nebolo, krvacala som malo pocas porodu ako takeho. Len problem nastal ked sa mala ta placenta vytlacit alebo nejak povytiahnut, to bolelo jak fras, akonahle skusili nejak s tym pohnut. Uz ma chceli brat na sal, ale nejak som ich ukecala, ze ci by to neslo Este nejako inak. Tak taka starsia porodna asistentka mi dala handru suchu a kopec ladu na brucho, ladu tak, ze by si s tym obsluzila 50 drinkov v bare 😀 Nechala to cca 10 minut posobit a povedala, ze bud alebo musim uz naozaj svihat na operacku. Islo to, nejak sa to pustilo a cele to so mna pomohli vytiahnut. Ako som Ja bola rada, nevies si predstavit. Hned som preskocila ako macka na druhu postel a dalej uz to cele bolo normal bonding. Takze nehadz flintu do zita, da sa aj s 15mm
@kiki68 Joj tak som rada, ze Ti to takto dobre dopadlo. 🙂 snad aj u mna to bude mat stastny koniec. Každopádne dakujem, trosku si ma upokojila 😁
ono to zavisi od mnozstva faktorov, ano, pravdepodobne to bude sekcia, pri porode sa najskor musi narodit dieta a az potom placenta, pri nizko polozenej placente je problem, ze moze ist prva placenta, ake su z toho komplikacie si uz nepamatam. ja som tiez mala nizko, kolko to si nepamatam, ale asi ciastocne prekrytu branku, takze indikovana sekcia. ale ja som zhruba v tom 34. tyzdni zacala trochu krvacat a polezala som si 4 tyzdne v nemocnici. co sa tyka dietata, to bude v poriadku, polozenie placenty ho velmi neovplyvnuje.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
25mm ale moze stacit na prirodzeny porod, Ja som mala este menej, sice sa povytiahla, ale iba 15mm, stale to nejak stacilo, horsie bolo po porode, nechcela ist von. Uvidis ako sa to este vyklube. U mna to nejako 23-24tt uplne prekryvala tu branku, dlho to bolo ako placenta praevia. Mala som proste stastie