Som v 33tt, môže to byť plodová voda?

sasenka522
23. okt 2018

Ahoj Ženy,
Ako začať.. Som prvorodička v 33tt. Posledne asi 3 dni mi je strašne zle. Mám bolesti v bruchu, tlaky a pichavé bolesti zo spodu na maternicu a kríže. Dnes mi celý deň tvrdne bruško a je mi .. No zle čisto jak pred krámami. Nejaké 3-4 dni ide zo mňa postupne biela číra tekutina a len raz som v nej mala také 4 male zrazeninky krvi. Môže to byť plodová voda ? Alebo sa len začínam otvárať ? Doktor mi naposledy povedal (v 31 tt) že malinký je na tento týždeň celkom veľký a je zosunutý veľmi nízko. Moja otázka znie: Sú také bolesti normálne ? Pretože cele dni len ležím .. Fakt kľudový režim max. čo na wc idem. Do nemocky na pohotovosť veľmi ísť nechcem, môj doktor má dovolenku a dosť sa bojím. Maličký celkom silno kope, takže si myslím že je v poriadku, no aj tak sa bojím, keďže som prvorodička a nemám ani šajnu ako taký pôrod začína ..

marion09
23. okt 2018

@sasenka522 keď je podľa dr.velmi nízko tak to sa ti už pôrod blíži...veľa šťastia.

whatever1
23. okt 2018

Ja byt tebou by som zasla pre istotu, už len to ze si mala krvavý výtok je dovod na vysetrenie. A ako silno ta kope? Ak to je ovela viac ako normalne tak babo moze mat neaky problem...je ti tak zle ze mas strach tak radsej chod, aspoň budeš kludnejsia..

sash37
23. okt 2018

Rozodne chod! A to ti pisem ako niekto kto neznasa nemocnice a vyhyba sa lekarom ako moze...drzim palce

haluta
24. okt 2018

Načo čakáš? Bode veď si len v 33 týždni. Chceš tak rýchlo porodiť? Inkubátor a podobne? Utekaj hneď na pohotovosť. Keď sa to rozbehne... niekedy je to už ťažké zastaviť. Že sa ti nechce do nemocnice... keď bude v inkubátore a porodíš takto skoro.... tak stráviš v nemocnici oveľa viac času.

ink
24. okt 2018

Ahoj, ako to dopadlo? Bola si za zastupujúcim lekárom? Zlepšilo sa niečo?

sasenka522
autor
24. okt 2018

@ink som v nemocke, začal sa mi skracovať krčok, preto tie boleti atď a maly rastie rychlejšie ako rýchlo pretože momentalne ma 2400g co je na 33tt veľa a rastovo sa podobá na 36 tt.

ink
25. okt 2018

@sasenka522 páni. Ten sa asi hrnie na svet, už chce byť s vami 🙂 Dobrá správa je, že ťa majú lekári na očiach. Plus, ak je to váha podľa sona, čo predpokladám, že je, stále je tam možná odchýlka 5OOgramov. Mne ráno povedali, že idem rodiť 4kilové dieťa a večer sa mi narodil 3650 gramový nezbedník. Budem držať palce 🙂

nela6
25. okt 2018

@sasenka522 ahoj, ja som bolesti nemala ani vytoky, ale začali mi opuchat ruky nohy, keby sa vtedy pozrel gyndos cez sono alebo aspoň dole, tiez by si asi niečo všimol, lebo som rodila 34/4 a malá už mala 2800g a ani nešla do inkubátora, po 4 dňoch domov.... Mňa len odbil, že opuchy sú normálne...

sasenka522
autor
25. okt 2018

@nela6 ja napr. vobec nemam opuchy. Nohy mi od zaciatku vobec nepuchnu len brusko mam take jak keby som pribrala +30 kg aj ked zatial mam len +10 kg a vaha maleho dnes rano 2420g .. Vsetky deti v nasej rodine boli velke a manzel tiez takze nadej ze sa narodi s normalnou vahou som uz stratila 🙂

3petka
25. okt 2018

@sasenka522 a ja som napr rodila v 33 týždni a maly sa narodil s váhou 2880. Dr mi vravel že mám maternicu nejak nízko a vraj to bude skôr ako na termín. Ale vôbec mi nevravel že je väčší ako by mal byt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre