Ahojte, od 22tt mám bábätko položené nízko, ale neotváram sa našťastie. Mám naordinovaný kľudový režim, beriem magnezium 3x denne, malý si kope..sem tam mám väčší tlak v podbrušku ale cítim sa celkom dobre.Jediný problém je, že moj gynekológ nedokáže odmerať hlavičku lebo ju nie je na sone vidno. Okrem toho vyzerá byť všetko OK. A teraz ma posiela na 3Dultrazvuk, že on chce vidieť mozog.ale som už po termíne.obvolala som všetky kliniky v okolí a nikde ma už nevezmú.. predstavuje to nejaké riziko?máte s tým niektorá skúsenosti? Ďakujem za odpovede 🙂
@mariamac ahoj. Ja som 31tt a gynekolog mi pri poslednej poradni povedal presne to iste - hlavicka prilis nizko, nedokazal ani vysetrit krcok, na sone ju tiez nevidno. Poslal ma do nemocnice, kde som si polezala tyzden ale uz som z toho bola uplne nanervy. nic mi nebolo, max 3x za den mi stvrdlo brucho, ale to je vraj normalne. po tyzdni som sa doslova vypytala z nemocnice tak ma pustili a nariadili prisny kludovy rezim a 3x denne magnezium... a tak lezim a cakam, ze co. vraj mi hrozi predcany porod, tak dufam, ze to este aspon 3-4 tyzdne (a viac) potiahneme 🙂
@maris353 držím palce 🙂 ešte aby si v 40 týždni nezačala behať do schodov ako ja a umývať okna :D moj gynekológ mi nariadil sa pobaliť už na konci 7 mesiaca a nakoniec som si brala veci zapadane prachom, už som aj zabudla čo tam mám keď som šla na vyvolavacky :D porod príde vtedy kedy sa mu zachce, niekto ma dieťa vysoko skoro až v krku a porodí predčasne behom 1 dňa, milionkrat rýchlejšie ako tie čo sa otvárajú už od 6 mesiaca 🙂
@maris353 ahoj. No tak som rada, ze nie som sama. Ja som do nemocnice odmietla ist.predsa len doma sa lezi lepsie 😉 a brucho tvrdne aj mne dost casto ked nelezim poctivo. Tak cakam na dalsiu poradnu o tyzden. som zvedava, co zas vymysli kde ma posle, ked teraz uz nevladzem ani v aute posediet..este to nakoniec bude tak ako hovori @nadazdi ze budeme behat v 40tom tyzdni po schodoch 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mariamac ja som to tak mala a nakoniec som rodila v 42. týždni 🙂 len bol to taký porod naslepo, lebo sa nedala dobre odhadnúť váha, aj všetky vyšetrenia mi robili tak cca približne 🙂 už máš najhoršie za sebou, aj všetky testy máš počas tehotenstva porobené, tak už len dotiahnuť to do šťastného konca a žiadny stres 🙂