Som tehotna 32tt dnes som spadla a vyvrtla si clenok. Riesila som ten clenom obviazala atd. A teraz 3 hodiny po tom mi kazdy vravi ze som mala ist dat skontrolovat babatko... isli by ste? Nekrvacam nemam nezvycajne bolesti( okrem clenku) pohyb citim..
Zle som stupila a spadla tak na lavu stranu mam aj oskrete koleno..
@pinkgirl bola som v soku ale nemyslim ze som sa buchla na brucho.. schytalo to koleno, clenok a ja som ostala v polosede
Skôr by som išla s tým členkom.Tiež sa mi tak stalo,po 2 dňoch váhania išiel členok do dlahy.
@nops tehotnym asi rontgen nerobia ci?
Skúsený chirurg/traumatológ ti nohy prehmatá a bude vedieť posúdiť aj bez rtg či je to len vyvrtnute. Nohu si daj do zvýšenej polohy, studené obklady a kludovy režim.
Robia rtg aj tehotným. Prekryjú tá olovenou vestou
Choď s členkom pre istotu. Ty nemôžeš vedieť či je len podvrtnuty.
Ja som spadla keď som bola tehotná, nešla som hneď až na druhý deň keďže som mala v ten deň aj poradňu a doktor na zdrbal prečo som neprišla hneď, takže šla by som aj keď zbytočne
Mala som zlomenú ruku v lakťové. Prvy röntgen urobili. O 2 týždne som už vedela o tehotenstve, tak neurobili. Dr povedal, že v lietadle je to oznámenie o mnoho vyššie tak ze všetko ok.
Ale keď pozrú členok a tebe dajú vestu, nič sa babu nestane 🙂
Ja som spadla v sprche, šmykľa som sa, padla na zadok - narazené ruky a kostrč. Volala som gynekológovi, že ak nekrvacam, nepadla som na brucho a necítim sa zle v zmysle nejakých kŕčov. Že môžem byť pokojná. Nedalo mi to, šla som na pohotovosť o dva dni a všetko bolo v poriadku - len sa na mne Dr. pobavil 🤷 Ak sa budeš cítiť istejšie, choď.
nie som zástanca zneužívania pohotovostí, s nejakým kliestom by som veru nešla, ale myslím že tehotnú by nikto len tak neotočil že prišla zbytočne…
Rtg ziarenie potrebne na zobrazenie takej malej casti tela- clenok- je minimalne a ziadny dovod na obavy. Robim rtg.
Dakujem vsetkym
babatku sa urcite nic nestalo.. ja som mala tiez vyvrtnuty clenok v tehu, bola som u dr. rontgen mi nerobil, chcel mi dat nohu 'preventivne' do sadry - to som nechcela ja, tak mi dal len ortezu.. nohu som mala opuchnutu ako salam, ale clenok mam ok 🙂
ja by som išla na pohotovosť pre pokoj hned nemusi byť nič len neskôr.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A pri páde si sa buchla o brucho? Ak nie, tak nevidím dôvod na pohotovosť. Jedine ak s tou nohou, že ťa bolí aby ti to oni ošetrili.