Som v 32. týždni a vyvrtla som si členok

4. sep 2024

Som tehotna 32tt dnes som spadla a vyvrtla si clenok. Riesila som ten clenom obviazala atd. A teraz 3 hodiny po tom mi kazdy vravi ze som mala ist dat skontrolovat babatko... isli by ste? Nekrvacam nemam nezvycajne bolesti( okrem clenku) pohyb citim..
Zle som stupila a spadla tak na lavu stranu mam aj oskrete koleno..

pinkgirl
4. sep 2024

A pri páde si sa buchla o brucho? Ak nie, tak nevidím dôvod na pohotovosť. Jedine ak s tou nohou, že ťa bolí aby ti to oni ošetrili.

autor
4. sep 2024

@pinkgirl bola som v soku ale nemyslim ze som sa buchla na brucho.. schytalo to koleno, clenok a ja som ostala v polosede

nops
4. sep 2024

Skôr by som išla s tým členkom.Tiež sa mi tak stalo,po 2 dňoch váhania išiel členok do dlahy.

autor
4. sep 2024

@nops tehotnym asi rontgen nerobia ci?

pinkgirl
4. sep 2024

Skúsený chirurg/traumatológ ti nohy prehmatá a bude vedieť posúdiť aj bez rtg či je to len vyvrtnute. Nohu si daj do zvýšenej polohy, studené obklady a kludovy režim.

pribinak
4. sep 2024

Robia rtg aj tehotným. Prekryjú tá olovenou vestou

januska12323
4. sep 2024

Choď s členkom pre istotu. Ty nemôžeš vedieť či je len podvrtnuty.

moniikka
4. sep 2024

Ja som spadla keď som bola tehotná, nešla som hneď až na druhý deň keďže som mala v ten deň aj poradňu a doktor na zdrbal prečo som neprišla hneď, takže šla by som aj keď zbytočne

svetlonos
4. sep 2024

Mala som zlomenú ruku v lakťové. Prvy röntgen urobili. O 2 týždne som už vedela o tehotenstve, tak neurobili. Dr povedal, že v lietadle je to oznámenie o mnoho vyššie tak ze všetko ok.
Ale keď pozrú členok a tebe dajú vestu, nič sa babu nestane 🙂

michaela329
4. sep 2024

Ja som spadla v sprche, šmykľa som sa, padla na zadok - narazené ruky a kostrč. Volala som gynekológovi, že ak nekrvacam, nepadla som na brucho a necítim sa zle v zmysle nejakých kŕčov. Že môžem byť pokojná. Nedalo mi to, šla som na pohotovosť o dva dni a všetko bolo v poriadku - len sa na mne Dr. pobavil 🤷 Ak sa budeš cítiť istejšie, choď.

kristinka92
4. sep 2024

nie som zástanca zneužívania pohotovostí, s nejakým kliestom by som veru nešla, ale myslím že tehotnú by nikto len tak neotočil že prišla zbytočne…

melinnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vler
4. sep 2024

Rtg ziarenie potrebne na zobrazenie takej malej casti tela- clenok- je minimalne a ziadny dovod na obavy. Robim rtg.

autor
4. sep 2024

Dakujem vsetkym

reanda
4. sep 2024

babatku sa urcite nic nestalo.. ja som mala tiez vyvrtnuty clenok v tehu, bola som u dr. rontgen mi nerobil, chcel mi dat nohu 'preventivne' do sadry - to som nechcela ja, tak mi dal len ortezu.. nohu som mala opuchnutu ako salam, ale clenok mam ok 🙂

alickapusinka
4. sep 2024

ja by som išla na pohotovosť pre pokoj hned nemusi byť nič len neskôr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre