Som v 32. týždni a svrbí ma celé telo. Čo mám robiť?

duda283
25. mar 2014

som v 32tt a strasne ma svrbia ruky a nohy a robia sa mi tam take male vyrazky. nie som na nic alergicka. mam s tym ist k lekarovi??

ynett
25. mar 2014

Určite k lekárovi, mám taký dojem, že takto sa prejavujú poruchy pečene.

evula214
25. mar 2014

určite chod, som nou bola jedna kočka v porodnici a tiež ju svrbelo telo,zistili jej niečo s pečenou

ianitka
25. mar 2014

jednoznacne k lekarovi - obvodnemu alebo ku gynekologovi - hlavne ak svrbia ruky a nohy,nech Ti spravia pecenove testy a podla vysledkov sa uz o Teba postaraju
- moze ist o bezny tehotensky prurituss, alebo len precitlivelost koze (ked su tam tie vyrazky), ale moze ist aj o tehotensku cholestazu (poruchu cinnosti pecene),co je stav,ktory treba liecit resp. tehotenstvo sledovat
drzim palce.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matozazzo
25. mar 2014

Ja som to mala asi tyzden pred porodom, strasne ma svrbeli ruky (dlane, prdty) a spodky noh. Budila som sa aj v noci. Peceneve testy ukazali ze sa mi vylucuje zlc do krvi, do 3 dni som sla na cisarsky. Necakala by som a sla na gyndu. Radsej skor nez neskoro. Inak to moze ohrozit babatko

mamina2208
25. mar 2014

Chod hned na pohotovosť.ja som to mala v 36 tt bolo to kvoli pečeni a tyždeñ som ležala na rizikovom.

miciatko
25. mar 2014

Urcite treba ist k lekarovi ako radia baby moze tam byt problem s pecenou

dennissa16
25. mar 2014

mňa tiež v takto približne v 32. týždni príšerne svrbelo brucho, mala som aj malé vyrážky ako píšeš (bolo to hrozné) a niekde na nete som si prečítala, že ak svrbí brucho, že to bude chlapec (pohlavie sme pred pôrodom nevedeli) a aj to vyšlo 🙂 Ja som si to len natierala krémom a prešlo to po možno týždni. ale ak to máš aj na rukách a nohách, tak by som šla k lekárovi pre istotu, ako ti píšu ostatné mamičky- netreba nič zanedbať

adrika762
25. mar 2014

Ahoj ja som mala tiež stým problém ako to bolo neskutočné svrbenie a pálenie ja som si na nohy prikladala až studené obklady, bola som v nemocnici a jedna mudra doktorka mi nato povedala že to vyzerá ako svrab tak mi nato dala masť ale tak som to nemastila lebo nakoniec to bolo z tou pečenou a tiež som do týždňa aj porodila,.

bronia13
25. mar 2014

mna nedavno svrbelo cele telo a tak isto vraveli ze pecenove testy ale tie som mala ok, sice nie som tehotna ale svrbi ta to hlavne v noci ci aj cez den? nesvrbi to aj manzela? mna to preslo zo dna na den ako som prisla od dokio, u mna to bolo psychicke a neviem preco? lebo chodime na bazen casto tak mozno vysusena pokozka? drzim palce

kyra30
25. mar 2014

ja som mala od 16tt svrbenie pod pazuchou /teraz som v 24 tt/ ...musela som prestať používať deodorant...iba jeden BAlea krystal ..ten môžem..nikdy som s tým problém nemala, žiadne alergie .... tiež som sa dočítala, že to zvykne pri chlapcoch, že sa nejaký hormón vylučuje, čo to spôsobuje.... mne sa to neskôr aj potvrdilo 😀
Každopádne by som šla s tým k lekárke, ja som bola, aby sa vylúčili akékoľvek zdravotné problémy s pečeňou ako píšu babenky.

smejka17
25. mar 2014

Vydrzat 🙂

kveta
25. mar 2014

Co najskor na pohotovost. Moze to byt aj velmi vazny stav.

donna11
25. mar 2014

Urcite ísť k dr čím skôr,môžeš ohrozit bábätko.aj ja som to mala a bolo to z pečene.

lucypaba
25. mar 2014

duda283 Ja som mala nieco obdobne po porode. Svrbiace vyrazky po celom tele dva mesiace. same to potom odislo. Od svrbenia mi bohovsky pomohlo az mlieko s mentolom. Ak ti nezistia nic z coho to moze byt, a len si budes chciet zmiernit to svrbenie, urcite to skus.

adulik76
25. mar 2014

@duda283 a nebola si v styku s inými malými deťmi? Mne sa toto stalo v septembri minulého roku, tiež ma svrbeli ruky, nohy, nakoniec sa mi povytvárali pluzgiere, nemohla som nič chytiť do rúk, nemohla som chodiť a zistila som, že mám detskú chorobu: oficiálne sa to volá choroba úst, rúk a nôh. Túto chorobu majú iba deti a ja som ju dostala len preto, že som bola tehotná. Pomohla mi iba antibiotická mastička framykoin.

Takto vyzerali moje ruky.

lalaboo
26. mar 2014

aj ja som si to zazila, strasne to bolo, ani som vsak nestihla ist k lekarke a preslo to 🙂 a chlapca som necakala hehe

no ako radia ostatne, spomen to lekarke.

demetria
26. mar 2014

V prvom rade pecenove testy aby sa vylucila tehotenska cholestaza a v druhom rade - nie je to dyshidróza (dyshidrotický ekzém, pompholyx)?
Ja to mavam aj pocas tehotenstva aj kojenia, je to neprijemne, ale vzdy to preslo same.

cekankacamomille
26. mar 2014

tiez si myslim, ze poruchy pecene. porodom sa to okamzite vyriesi. kamoska to tiez mala a museli jej vyvolat. mala neskutocne svrbenie vsade. vraj to sposobuje, ze sa zlc dostane do krvi.

tina05041
26. mar 2014

Ahoj v prvom rade to neodkladaj a okamzite to povedz gynek. zoberu ti krv na pecen, ja som to ignorovala, myslela som si ze je to bezne u tehuliek a ze mi chyba nejaky vitamin a prisla som o babatko v 35 tyzdni tehotenstva, lekar ti predpise lieky a budes pod kontrolou, neboj hlavu hore, drzim palecky...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre