Som v 32. týždni a bábo má nízko hlavičku a ja cítim tvrdnutie brucha

leka29
10. okt 2021

Ahojte mamičky . Zajtra idem k lekarke ale ak mate niektorá skúsenosť budem rada ak napisete . Mam problem rozoznať tvrdnutie brucha lebo sa mi mimco obcas tak uloží na stranu že neviem či je to tvrdnutie alebo sa len tak opiera a ja mam pocit ako by mi natiahlo brusko brusko . Do teraz som fungovala normalne a chodila do práce nic take ako tvrdnutie som extra nepociťovala len na poslednej poradni mi dr povedala že už nemám pracovat že mam ist na Pn lebo drobec má nízko hlavičku . A mam mat kludovy režim. Vraj otvorená niesom aj krčok ok ale mam byt v klude .( čo tiež neviem čo znamená či len lezat alebo aj prevádzky alebo môžem robot čokoľvek take jednoduché ) /

Ide o to že pred týždňom čo mi hovorila že mam mat kludovy tak viac menej ležím . Okrem zopar výnimiek , ale práveže keď už dlho ležím a postavím sa tak už mam ten pocit tlaku na brusku . Je to tvrdnutie??? trvá to celkom dlho kým neľahnem alebo nesadnem . Kým som tak nepolehovala tak som to ani necítila . Ako keď že dlho ležím a postavím vsetko sa mi “prevalí do predu” keď ležím alebo sedím nemám tvrde . Myslite že je to okey ?
Dakujem

kisskiss
10. okt 2021

Mne tiež tvrdlo v tom týždni, keď som niečo robila, aj na dlhšej prechádzke, pri chôdzi po schodoch.. vždy som si preto aj vonku sadla alebo doma aj ľahla a prešlo to. doktor povedal, že mam brať magnézium a to pomohlo tiež.

leka29
autor
10. okt 2021

@kisskiss len ja mam práve opačný problem keď dlhšie ležím aj pol dňa a postavím sa vtedy je tvrde . Magnezium beriem skoro od zaciatku tehotenstva. Až doteraz . 🙂

miskamicha
10. okt 2021

@leka29 ano v tomto tyzdni je to normalne. Mne tvrdne brucho uz od cca 20tt. Pri tvrdnuti je vacsinou tvrde cele brucho a napne sa maternica, pri vypučeni babatka je napr.hrbolcek na jednej alebo na druhej strane. Tvrdnutie nesmie byt bolestive je to len neprijemny tlak. Neviem ake davky magnezia uzivas, ale ja mam uz dva tyzdne tento problem ze chodim casto mocit/za hodinu aj 7x/,mala je dole hlavickou a tlaci mi na mechur a cervix, som v 29tt a dr mi nariadil viac oddychovat, mne klud pomaha a ked aj stvrdne brucho tak zmenim polohu a prejde to do 10sekund, nasledne zvysila som magnerot 500 mg na 4x 2tbl denne a vaginalny progesteron - posobi proti maknutiu krcka... a idem skusit pridat vápnik. Skus lezat aj s vyvysenou panvou a nohami. Dr u mna dodal, ze musim sama odsledovat co mi robi dobre...ci sediet..lezat alebo aj chodit, vsetko s mierou
Mne vyhovuje viac lezat,ked vela chodim tvrdne mi brucho viac. Vela zdaru.

leka29
autor
10. okt 2021

@miskamicha doteraz som brala magbetot 3x tableta denne . Ako má poslala na oddychový režim povedala že môžem aj 4. Áno zvyknem si davat pod zadok vankúš len nie vždy tak dlho vydržím keďže potom má už aj krcna chrbtica boli , hlava a celkovo mam pocit akoby som mala žalúdok v krku 🤣 cikat nechodím casto . A nie nezvykne má nic bolieť ... len vravím doteraz som nic take nemávala a som prvorodička , tak nechcem nic zanedbať . Aj ten hrbolcek pociťujem . Urcite by som chcela aj pochodit nieco , lebo to ležanie mi nerobí moc dobre ale už keď dlhšie chodím tak cítim v pošve už taky tlak alebo ako to nazvat “pocit akoby mi tam nieco navyše zavádzalo 🤷‍♀️“ . Zajtra sa idem dat vypísať na pn keďže mi Úz dovolenka vypršala tak sa ešte poradím s dr .

leka29
autor
10. okt 2021

Pardon magnerot🤣🙂 snažím sa rýchlo , nečítam po sebe a potom to tak vyzera !

evuska135
10. okt 2021

@leka29 ja som mala pravidelne od 31tt tvrdnutie. To rozoznas. Je to taky tahavy pocit ktory o par sekund prejde. Ja som mavala casto aj zo 25x za den a to som brala 3x magenrot. Dokonca aj hlavka bola nizko a ostalo to tak az do porodu. Nenamahala som sa lebo vzdy pri kazdej cinnosti mi tvrdlo. Mala som stastie ze vsetko drzalo. Dokonca som bola asi mesiac uz otvorena a porod vkuse na spadnutie, nakoniec sa mala narodila na termin 🙂)

leka29
autor
10. okt 2021

@evuska135 no tak to som rada 🙂 a mala si aj pocit že Ta dole nieco tlači rsp. Ako to blbo nenapísať ale je to pocit akoby som tu hlavičku už tak nízko v lone cítila . Pri chôdzi len samozrejme a obcas . Či si už namyslam ? 🤣🤷‍♀️ Ja už neviem

danielahamar
10. okt 2021

@leka29 ja som brala 6magnerotov denne, koľko berieš?

leka29
autor
10. okt 2021

@danielahamar doteraz 3x denne. Ale na posledy v poradni mi odporučila 4x.

danielahamar
10. okt 2021

@leka29 do posledného dňa som mala 6, akurát v deň porodu som nestihla 😁 a to bolo minule Vianoce, takže čerstvé

miskamicha
10. okt 2021

@leka29 ano taky tlak v posve mam aj ja, nie lazdy den. Raz mi je lepsie a raz horšie, dokonca aj take neprijemne pichanie kade tade. Max davka p.o.magnezia su 4gramy,cize 8 magnerotov denne. Ak drzi krcok tak tvrdnutie je bezvyznamne, jednoducho to tak je. Pochod, nerpb nic namahave, aj si polež. Nemusis lezat cely den, to nedokazem ani ja 🙂 este ked vysrzis 4 tyzdne uz to bude ok aj keby si porodila.

leka29
autor
10. okt 2021

@miskamicha Dakujem pekne za zdieľanie skusenosti ❤️

evuska135
11. okt 2021

@leka29 ano ano uplne cudny pocit ako keby mi islo dieta vypadnut 😃 pri druhom tehu uz mi to prislo v pohode
Aj ked ten pocit som mala az do porodu. Dokonca v poradni 36tt mi nevedel dr povedat presnu vahu lebo hlavka bola dost dole 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre