Som v 31. týždni a zle sa mi dýcha

5. mar 2024

Som tehotna 31.tyzden a uz par dni sa mi zle dycha ale posledne 2-3 noci nespim nic lebo sa neviem nadychnut. Teraz ma chytil az zachvat ako lapam po dychu a snazim sa nadychnut potom sa mi uz toci hlava a busi srdce z toho ako sa mi neokyslicuje mozog, najradsej by som odpadla 😭😭😭 Poradte co mam robit, tie co ste to mali v tehotenstve az take co vam pomohlo? Rano idem k lekarke. Ale pochybujem ze nieco vyriesi kedze mi povie zas udcite ze to je z tehotenstva.

viestta
5. mar 2024

Ked budes mat zas panicky zachvat dychaj do papieroveho vrecuska, to ta ukludni a aj okyslici

autor
5. mar 2024

@viestta skušala som nepomaha :( uz ked sa mi zacne tazko dychat tak uz to ide….ja uz fakt neviem :( som z toho nestastna prislo to s 30.tt a v zivote som to nemala..pride to len vecer vzdy okolo 8mej ked si lahnem a potom celu noc nespim..

loliki
5. mar 2024

Ak by si mala polohovateľnú posteľ, tak zvýšiť pod hlavou. Alebo aspoň si daj viac vankúšov, aby si bola v takom polosede, nech ti bábo netlačí na plúca (bránicu).

autor
5. mar 2024

@loliki dakujem pekne skusim sa podlozit este viac :(

loliki
5. mar 2024

Tie posledné týždne ani ten spánok človeka nepoteší, skôr to len odtrpí. Ja som mala dvojičky. Už som ani nemala na výber v akej polohe spať. 🙂

autor
5. mar 2024

@loliki och 😩 tiez si mala taketo dychanie? Ked mna potom z toho chyta taka az ako uzkost strasne sa z toho vystresujem lebo nepoznam tieto pocity

loliki
5. mar 2024

Viem, že som si zvýšila posteľ pod hlavou a bola som v polosede. Problém až tak veľký nebol s dýchaním, ale spala som tak kvôli tomu, že som cítila ten tlak na hrudník ak som si ľahla a určite sa mi aj ťažšie dýchalo. Proste obsah v brušnej dutine tlačilo na bránicu, to sa naozaj poležiačky nedá dýchať.

kiki68
7. mar 2024

A tlak mas dobry? Merias si denne? U mna to bolo z tlaku vysokeho. Dali lieky a bolo o dost lepsie. Odmeraj si 3x denne v klude a ked tak zbehni s tym na ambulanciu, keby si tam vacsie vykyvy. Tiez o take dva tyzdne klesne brusko a tiez to dost pomoze.

autor
7. mar 2024

@kiki68 tlak mam nizky cele tehotenstvo, dokonca som z nizkeho tlaku odpadla už aj🙈 meriam aj 3-4x denne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre