Som v 31. týždni a je mi zle

21. máj 2024

Ahojte. Nie som typ, ktorí sa na všetko sťažuje, ale teraz som v situácii, keď plačem od toho, ako sa zle cítim. Často mávam stavy, najlepšie mi je ich pripísať ku chrípke, ten pocit, keď sa ani nemôžete postaviť z postele ani prejsť.. no a na mňa to prichádza hocikedy, koli tomu ani nikam sama nechodím, lebo mám strach a radšej som doma.. je to aj pri umývaní riadov, pri normalnych domácich činnostiach... ide to od nôh, neskutočná bolesť, prejde mi to celým telom a ja som ako mátoha, vsetko ma bolí.. síce to po chvilke prejde, ale je to veľmi nepríjemné, a to nehovorim o každodennom palení záhy, o tom aka som bleda, vyčerpana a unavená, v noci ma boli kĺb, potom keď sa postavím nemôžem poriadne chodiť ma to boli v zahybe 😓😓😓😓😓 .. nič viac si neprajem, len aby sme obaja boli zdraví, ale tak mi je zle, že mam strach, čo ešte príde 😩😩😩😩 ... magnezko beriem, 4x denne( samozrjeme niekedy zabudnem) ... poradňu mam vo stvrtok skor sa ani neda ked dr iba vtedy ordinuje .. som zúfala .. doma mam ešte aj deti... a dnes mam + k tomu prehanacky a krce v zalúdku 🫣🫣🫣🫣 bojim sa a mam strach a to mi to asi aj celé zhorsuje ...

cookie29
21. máj 2024

Ono je celkom mozne, ze to sposobuje aj to magnezium, ak je vela, moze byt hnacka a krce v bruchu, ko konci tehu uz sa odporuca magnezium "light" respektive po konzultacii s lekarom, ja viem, ze som na krce mala nejaky sprej a pod, prave preto, ze Mg mi uz neodporucali. Bohuzial, nie kazde tehu je rozpravkove. Mna zufalo boleli klby, vaziva su uvolnene a cez den ako tak, ale v noci horor, nemohla som spat a nic nepomahalo. A ak mas este deti, tak unava tiez robi svoje. Idealne hodit rec na najblizsej poradni. Drzim palce.

dzulli1980
21. máj 2024

Osobne si myslím, že berieš veľa magnézia.

autor
21. máj 2024

@dzulli1980 nie nie magnezkom to nie 100%.. ako som pisala niekedy aj davku nevezmem lebo zabudnem, niekedy mam iba 1 denne niekedy 2 niekedy 3 ako si spomeniem...
A dnes tento stav pre mnakedy ma prehana je vynimočný

rejka7
21. máj 2024

Mne bolo tiez velmi zle, cele tehotenstvo, tazko sa mi dychalo, tocila sa mi hlava, bolo mi na vracanie, aj som vracala, ..., citila som sa na 89 rokov, na poradni som doktorke stale povedala ako hrozne mi je, a ona ze je to v poriadku, mam vydrzat...., vracala som aj pred porodom tesne, no a pred porodom, ked mi brali krv zistili mi vyššie CRP a zapal plodovej vody, mala som ju zelenú. Ešte počas pôrodu mi dali do žili antib., neviem ci to z toho mi bolo zle, ale teda aj plodova voda moze byt zapalena.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre