Som v 30. týždni a hrozí mi predčasný pôrod

snehurvocka
23. dec 2013

Prosím poradte mi mate niekto skusenot z predcasným porodom?som v 30 tyzdni a lezim v nemocnici 😢 som otvorena na centimeter a tvrdne mi brusko a bojim sa ze predcasne porodim este je skoro .

luciferkax
23. dec 2013

Ahoj, ja som porodila 12 hodín po pirjatí do nemocnice v 28 tt .. našťastie to malo šťastný koniec 🙂 aj ked som porodila takto skooro, bábatko nakoniec prežilo a vyrástlo :D určite ti dávajú infuzie na dozretie pluc, tie velmi pomôžu, tak len "drž" a nepusti, aspon dva dni 🙂

zuska88
23. dec 2013

@luciferkax infuzie asi nie, ale injekcie na dozretie plucok si mala na mysli asi...
@snehurvocka si v PN ci TT, v PN nemaju vybavenie na takyto predcasny porod...drzte sa, prajem vsetko dobre tebe aj malinkej!

snehurvocka
autor
23. dec 2013

@luciferkax no zatial som tu 3 den a berem len lieky dufam ze este vidrzi lebo mi tuna v Pn nemame inkubator museli by ma previest do TT.

snehurvocka
autor
23. dec 2013

@zuska88
@zuska88 na nestastie v pn ale ze da sa to stihnut.

zuska88
23. dec 2013

@snehurvocka ja viem, lezala som v PN tyzden, do TT sme to stihli na poslednu chvilu..keby som to vedela skor, nemuselo to tak s nami dopadnut...ja by som v pripade hroziaceho predcasneho porodu sla radsej predsa len do tej TT, ale pokial je tvoj stav stabilizovany verim ze malinka vydrzi, moc ti to prajem.

luciferkax
23. dec 2013

@snehurvocka aha, tak ked už si tretí den, tak by si to mala vydržať, u mna sa to rozbehlo žial hned.. ale fakt by som sa radšej dala previezť do nemocnice z JISkou pre nedonosencov - omnoho lepšie je ak sa dieťatko nemusí prevátžať

jana5555
23. dec 2013

tak treba len klud a vydrzat, ja som tiez tak bola otvorena od 28. tyzdna, infuzie s magneziom to asi zastavili a tak som vydrzala az skoro do 40 tyzdna, tak prajem, aby to aj tebe este dlho vydrzalo, ktovie, mozno este budes prenasat, aj take pripady su 🙂

epelino
23. dec 2013

Ja som tiez lezala v nemocnici od 31. tyzdna dva a pol tyzdna, to iste ako ty. ked ma pustili lezala som este doma aprenasla a tyzden, takze mi nakoniec porod museli vyvolavat! Hlavne dodrziavaj co hovoria lekari, klud na lozku a magnezium a snad sa babatko nevypyta velmi skoro... drzim palce, pamatam si ako som sa vtedy bala.

tehulka14
23. dec 2013

Ahoj mne hrozil predčasny v 28tt otvorena na 2,5 cm ale čo je horšie mala som skrateny krčok ako pred porodom nakoniec ma v 300tt zasili čo sa už nerobi a čo je najlepšie v 39tt mi museli porod vyvolavat ale ja som do konca tehu ležala a ležala a ležala len vycikat a postel☹(

dadulajda
23. dec 2013

Ahoj, hlavne sa nestresuj, ked si v nemocke oni uz vedia co s tebou. Psychika ti vela pomoze. Dali ti asi len magnezium ked nepises o infuzkach alebo tak...takze to by nemalo byt take zle. Pri mojom prvom tehu som bola tiez tak ako ty otvorena a nakoniec mi ho vyvolavali...teraz som na centimeter od 5.mes, tiez som lezala v nemocke, ale oni zazraky nespravia.Naozaj len vycikat a do postele...preto si ta tam nechali. Tak vela stastia a dotiahnete to urcite aspon na 36tt. 😉

jaruska8
23. dec 2013

Ahoj, mne tiež hrozil predčasný pôrod, od 32tt, ležať a ležať, vydržať. Ja som vydržala, čo iné mi zostávalo, no nie? 😉 Drž sa a nech ste čo najdlhšie 2v1.🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre