Som v 30. týždni a a krčok je krátky

bessdonna
26. jún 2024

baby prosim,ak je krcok niekolko mm v 30tt,co urobia?serklaz,mg,kludovy rezim?ci to ke uz na porod?mate vlastnu skusenost?dakujem.

trgypadl
26. jún 2024

@bessdonna ahoj,kolko mm ?

bessdonna
autor
26. jún 2024

ahoj,otazka bola upravena,nejedna sa o mna.vlastne 2cm,takze nie je az tak zle.

trgypadl
26. jún 2024

@bessdonna tam to zavisi od vela faktorov,ci je len skrateny ,ale tuhy alebo makky,ci su nejake bolesti v podbrusku,ci sa babo tlaci viac do klenby,neviem ci by pri takomto naleze robili serklaz, skor kludovy rezim,mg tbl alebo infuzie.
Tiez je dolezite ci k tejto zmene doslo nahle,ci je viacrodicka atd

bessdonna
autor
26. jún 2024

dakujem,ja som sa vylakala,lebo najprv vraveli 2mm.to este moze potiahnut aj do konca.

trgypadl
26. jún 2024

@bessdonna ano moze😉

cokoladova_babovka
27. jún 2024

@bessdonna a čo odporučil lekár? Ja som mala skrátený na 2,4 v 33tt a Dr ma vystrašila že pri aktuálnej váhe dieťaťa už moze prísť aj pôrod a nebude to vadiť 🙈 ani nič nepredpisala, len že mám viac ležať. Neviem, čo si o tom myslieť. Čítala som zase viaceré štúdie, že krcok sa meria kvôli predčasnému pôrodu do 30tt, potom že sa to už podľa toho nedá zistiť. Ale že ak je do 30tt pod 2,5 hrozí, tak hrozí predčasný pôrod.

bessdonna
autor
27. jún 2024

@cokoladova_babovka povedal dobru blbost,kazdy jeden den do plusu je pre babo fajn.30tt je malicko.zvyknu merat do konca podla mna,ved to potrebuju vediet,ci uz rodis a tak.inak vela bab vydrzi do konca,alebo aj prenasa potom.

bessdonna
autor
27. jún 2024

@cokoladova_babovka inak nejedna sa o mna,otazka bola adminom upravena a dotycna je v nemocnici na infuziach.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre