Som v 3. trimestri a zle vidím

6. dec 2022

Som v 3 trimestri a zle vidím...zhoršil sa mi zrak. Do tehotenstvá som taký problém nemala. Ženská tvrdí že je to normálne a netreba to riešiť. Ale ja naozaj mám pocit že každým týždňom horšie a horšie vidím. Mali ste to niekedy ?

mamamasama
6. dec 2022

Mala a mám. Pri každom tehotenstve. Tiež mi vravel doktor, že sa to po pôrode zlepší, ale nezlepšilo.

hennyinnsbruck
6. dec 2022

No ja som mala opak … mne sa zrak zlepsil v tehotenstve (-1,5 som mala) a vydrzalo mi to 3roky po tehotenstve .teraz mam -0,75 .
Ale ked sa rapidne meni zrak no neviem nie som sice lekar ale asi by som vybehla ocnemu….

majka879742
6. dec 2022

Ahoj, nie ale je to možné, pretože ja nosím okuliare a chcela som ísť na laserovu operáciu a sám očný mi povedal, že to bude najlepšie riešenie až po tehotenstve nakoľko sa udajne aj vtedy kazí zrak tak isto ako zuby .... Takže je všetko možné...

anjelicek26
6. dec 2022

Ano velmi tie hormony vplyvaju na zrakovy nerv a nie vzdy sa to vrati do normalu...mne sa prave naopak vzdy zlepsil zrak... uvidis, co bude po sestnedeli, teraz to nemas ako moc riresit, ked je to fakt zle, kup si za par eur v dm-ke 1ky dvojky dioptrie na citanie, ale skutocne vysetrenie a kvalitne drahsie okuliare maju zmysel az par tyzdnov po porode.

lienockamalicka
6. dec 2022

V tehotenstve to je normalne, niekomu sa to zlepsi, niekomu zhorsi. Po porode sa odporuca ist na premeranie az po 6mesiacoch, kedy sa hormony ustalia. A dolezite je este velmi pri tlaceni pri porode mat riadne zavrete oci, lebo vtedy mozu velmi neprijemne narast cylindre, ked zena tlaci s pootvorenymi alebo otvorenymi ocami 🙂

som_ponorka
6. dec 2022

Mne sa zhoršil v tehotenstve. Teda hlavne po tme sa mi horšie šoféruje. Plánujem to ale riešiť až keď dokojim. Isto bude treba nové dioptrie

jakubrianka
6. dec 2022

@lienockamalicka :DD nie je to o tlačení s pootvorenými či otvorenými či neviem akými očami, ale o smerovaní energie- tlačenia tam kde treba.

lienockamalicka
6. dec 2022

@jakubrianka pozri, nie kazda vie, ako spravne tlacit, preto sa odporuca mat pri tom silno zavrete oci. Pri pootvorenych a tlaku, ktora zena vyvija sa vie pekne zdeformovat ocna rohovka a naskacu take cylindre, ze nam potom zeny vyplakavaju, ako perfektne videli pred tehotenstvom. Alebo staci, ze ma niekto tensiu rohovku, ani o tom nevie a tiez ten isty problem. A to nehovorim napriklad o tom, ked musia zene zatlacit na brucho a pomoct jej tak… vtedy aj riadne popraskaju cievky v ociach a su krvave.

majki_ki
6. dec 2022

Mala som to pri prvom tehotenstve, volala som potom po pôrode očnej a ona povedala, že mám prísť tak o tri mesiace, že sa to možno ustáli vplyvom zmeny hormónov, nezmenilo sa to, zväčšila mi dioptrie

mamza
6. dec 2022

Ja som pred tehotenstvom nepotrebovala okuliare, teraz po 2 tehotenstvach mám 2ky dioptrie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre