Som v 29 týždni a seklo mi v krku. Čo robiť?

bubla30
28. jún 2012

ahojte baby, toto znie ako banálna téma, ale kedze v tehu je vsetko komplikovanejsie, je to aj v tomto pripade...v nedelu ma seklo v krku, urobila som nejaky blby pohyb a odvtedy konecna. takto som nemala zablokovany krk uz dlho, boli ma cely trapez (verim, ze sa to tak vola🙂), natiahnute az hroza. cez den sa to este ako tak da, ale vnoci neviem dobre spat, ani na jednej strane to nejde, taha ma to a boli, rano sa vzdy citim ako keby ma presiel traktor. uz som si to natierala fix kremom, nejakymi bylinnymi mastami, ale nepomaha...napalujem si to aj biolampou, ale tiez to nejako nezabera. mnohe kremy a gely v tehu povolene nie su, predpokladam, ze ani tabletky ci injekcie, ktore by mi mozno pomohli. mate s niecim takym skusenost? co robit, k neurologovi sa mi nechce, tak stale cakam, ze to prejde, ale pomohli by mi vase rady, dakujem!

k_a_j_k_a
28. jún 2012

@bubla30 ahoj. No, nepotesim Ta. Mna v cca tom istom tt ako si Ty seklo v krizoch. Krivala som ako postreleny zajac. A dr. mi povedala, ze sa s tym neda robit nic. Proste vydrzat a po porode sa uvidi. A to som mala doma maleho 16mesacneho certa, o kt. sa bolo treba starat. 😒 Chod za dr. a spytaj sa na to, mozno Ti nieco poradi. Ale myslim, ze to budes musiet len pretrpiet.

desmodka
28. jún 2012

@bubla30 urcite nie napravat, kamosku napravili a do dvoch dni porodila 😕

vevet
28. jún 2012

@bubla30 prikláňam sa k @k_a_j_k_a , ísť s tým k obvodnej dr./obvodnému dr. a ten určite poradí... Prípadne skúsiť ísť na masáž, postupne to uvolniť, nie hneď napraviť.

anazuz19
28. jún 2012

@bubla30 ahoj, tiež som mala podobné problémy hlavne v prvej tehotnosti a ešte aj v šestonedelí... liekmi sa to veľmi riešiť nedá, po dohode s lekárom som využívala len niektoré lokálne masti a lokálnu náplasť... vždy to chcelo čas, veľa kľudu, v noci správne vypolohovať vankúš pod krkom... no a v tých najhorších dňoch mi pomáhalo mať krk v teple, používala som tenkú šatku - dokonca hlavne v noci (hoci bolo leto), aby mi ten krk "nevychladol" a opäť nestuhol... a inak v tehotnosti pozor aj na masáže, musí ich robiť fakt odborník, najlepšie v rehabilitačnom zariadení...

gelifil
28. jún 2012

@bubla30 tak akurat asi paralen je povoleny proti bolestia a inak by som tiez povedala, ze miestne suche teplo...

lucka1987
28. jún 2012

@bubla30 bola som v 37 tt a seklo ma v lopatke. sla som za susedou maserkou, lebo osm ani dychat nemohla poriadne .. masirovala ma opatrno s ohladom an to ze som tehulka... 😉
su aj masaze pre tehotne, vzhadom na to ze si este v nizkom tt na to aby si rodila, tak by som doporucila velmi jemnu masaz, mozno staci malo a uvolni sa to

ajca123
28. jún 2012

@bubla30 no ja nie som tehu ale mám troch fešakov a dnes som sa zobudila a som riadne seknuta v krizoch. No radeji by som bola tehu ako seknuta 🙂 ,strašne to boli :(
A to Filip bude chcieť na ruky nebo Riško :(

bubla30
autor
28. jún 2012

dakujem baby za rady- aj som si myslela, ze s tym asi vela nenarobim...ale dufala som, ze motyka vystreli a nieco sa najde...🙂

amanra
29. jún 2012

@bubla30 cauko, mna takto seklo ked som maleho kojila tak som tiez nic moc nemohla, len paralen aby som vobec zaspala, bolelo to nenormalne niekolko dni aj ked som sa nehybala. Radili mi suche teplo ale nepomohlo. Nakoniec zabrala horuca sprcha, nechala som si vrelu vodu striekat na to miesto asi 15min, co sa sice vobec neodporuca ale ja som uz nevedela co robit a pomohlo.

bubla30
autor
30. jún 2012

dakujem za rady, mne to suche teplo nakoniec pomohlo! nahrievala som si to tou vyhrievacou poduskou, co bol dost brut v tomto teple🙂, ale pomohlo!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre