Ahojte baby som 28tyzdni v tehotenstva a spadla som na kolena a na tvar.mam modrinu na kolenach a mala som opuchnute pery.moze mat z toho nieco babo?
choď k lekárovi pre istotu, alebo mu aspoň zavolaj. aj ja som spadla, dokonca som mala aj havariu. nič sa nestalo, ale pre istotu
Tiež som v tehu spadla na ľade, až 2 krát asi tak mesiac pred porodom. Nešla som ani k lekárovi, čakala som či cítim pohyby. A tie hlúposti že dieťa by malo na tele znaky si kde zobrala. To kolovalo medzi ženami pred 30 rokmi. Som sa pobavila. To ako keď sa kedysi ľudia báli búrky a vraveli, že to sa hnevajú bohovia.....
@enika22 neboj....pokial lekar ok....pohyby citis....neries tam nejake povery o tom,co by malo mat babatko ked ty spadnes a kde ...to je vymyse
moja mamka so mnou spadla teda dost na konci osmeho mesiaca,dokonca ked si dobre papamtam,tak 2x-v praci-v skolke,ked nahanala neposlusne deticky 😉
a ja som napriek jej dorananiu-chranila brusko...a tie ostatne casti tela si to teda odniesli dost-tak ja som bola ok...teda zdrava aj pekna 😀 😀 😀 😀
@terezka1947 🙂
@bonaqa2013 som poverciva
Aj ja som padla. Bola som na pohotovosti, vsetko ok. Mala je na svete 2hy rok takmer a teda nic nikde nema 😅
@terezka1947 so mnou mamka rubla riadne 2x na zaciatku a na konci tehotenstva a potom ako bonus ma brat vykydol z kocika, ked sa pustil dolu kopcom. nemam ziadne defekty 😀 okrem toho, ze som obcas padnuta na hlavu 🙂
moja mamka ma vlastne nesetrila vobec. v prvom trimestri prekonala riadnu chripku, trsala so mnou niekolkokrat na zabave, umyvala so mnou okna na 5. poschodi, dva krat spadla na rovnej zemi /to je specialita mojej mamy, potknut sa na rovnom 😀 / a tak dale 😀
@mawka moj brasko mal zalubu v rozbijani mojej hlavy v pieskovisku 😀 😀 😀 😀
no a co sa urazov tyka,tak okolo 7-8rokov som bola ako chlapcisko-cela pozosivana,nastastie nikdy dolamana..aaaaz mamka vzdy plakala,ze co to zo mna vyrastie,sama jazva-a si predstav....nema ziadnu 😀
skoro zazrak...lebo kolena som mala vzdy az do kosti zasivane-hlava detto a vsetky klby boli od zaciatku prazdnin skoro "hole"a krvave 😀
@enika22 spadla som aj ja , v 17tt ,dnes som v 27tt, zakrutila sa mi hlava ako som vstala z postele a strepala som sa v kupelni na dlazbe na cely pravy bok,komplet cez nohu ,bok,az po lice, ako ked lezis v posteli.nic mi nebolo,ale mala som strach tak som pre istotu isla rano do nemocnice nech ma aspon skontroluju,povedali mi ze dobre ze som prisla ,ze proste vzdy treba pristked je nejaky uraz.Polezala som si tam 3 dni-ale len kvoli poistovni-na druhy den som aj pohyby zacala citit po prvy raz 🙂 asi mi moj maly chcel dat na javo aby som uz tolko nestresovala.Doktor povedal ze jemu sa nemoze nic stat ,lebo je chraneny a je tam ako v perinke,ano ked si na to aj teraz spomeniem tak mi je z toho na nic,ale kopka si z vesela,rastieme ako mame , netreba si nic vsugerovavat.Vsetko bude v poriadku.Ked sa citis dobre ty,malinke si kopka ,tak je vsetko v najlepsom poriadku.Ved aj pred par tyzdnami davali v telke v spravach tu havarku co autobus obiehal traktor a havaroval a tiez tam sedela tehotna,a ta bola aka doranana,neviem ci aj nemala ruku zlomenu, cela bola zafacovana v nemocnici a maly vsetko ok 🙂 nic neboj uz na to nemysli, zamestnaj sa inymi cinnostami-chystaj si vybavicku 🙂 ak este nemas.stres mu viac skodi,ak v nom budes nadalej pretrvavat
@terezka1947 vies ako sa vravi.. co ta nezabije, to ta posilni 😀 podakuj sa bratovi 😀 ja svojmu dakujem. sice obuchana, otlcena, permanentne v sadre vyklbene lakte, ramena, ale aspon mam tie lakte teraz ostre. bola sranda s chalanmi lozit po stromoch a kade tade. keby nasi vedeli, co vsetko sme povystrajali a kde vsade sme lozili.... asi by ma aj teraz s bratom prizabili 😀
@bonaqa2013 @enika22 ja sa smejem, že pred 30-timi rokmi? 😀 to ja som už o dosť staršia 😀 ... ja som tiež taká v tomto bola, ked som bola tehotná s mladším synom, síce som nespadla, ale popálila som sa na ruke a malý má malý hematom na brušku.. viem, od veci, ale ťažko povedať, čo je toho príčinou - toho hematomu... sa mu postupne stráca.. a vyskočil mu presne ked mal 3 mesiace .. takže to asi s tým popálením nesúvisí.
@mawka tak u nas som bola chlapec ja...basko bol viac bojazlivy...takze o mna sa trebalo dost bat,rodicia desili prichodu prazdnin,dokonca mi pri jednych hned v prvy den zamkli bicykel-aaaaale co to pomohlo,ked bicykle mali kamosi 😀 😀 😀 😀
a preteky boli kazdy vecer a musela som trenovat rychlost a smyky 😀 😀 😀 😀
aale zaujimave je,ze ja odvzlivec som sa bala robit kotule-tooo je zaujimave-hmmmmm
som ako Xena-zocelena bojem a neviem cim 😀 😀 😀 😀 ci ako to v tom filme bolo
@terezka1947 😀 😀 cisto ako u nas 😀
@enika22 ahoj,ja som spadla pri dcere cestou z kupelky na dlažbu,na chrbát,bol to riadny otras a som aj hlavu udrela,všetko bolo v poriadku 🙂 chod na pohotovosť nech ťa vyšetria pre istotu,neboj babo je dobre chránené 🙂
och teda to moje babo bude vyzerat, ja som nemotorna, sa obucham teraz hocikde 😀 ale aj ja som vcera padla, sa mi nejako noha vyvrtla a bac na kolena a ruky, brusko som si nastastie ani trochu neudrela, tak som ani lekarovi nesla. Ale koleno jedno mam pekne obite 😠 A to som naposledy spadla dva roky dozadu ked bola ta silna zima a ladu a snehu, no musim si davat pozor, asi sa nam nejakoposuva tazisko, tak sa clovek horsie ovlada...
Moja babka ked cakala oca mali havariu a oco ma do teraz modrinu na spanku a uz ma 57 r. Takze nieco na tom pravdy bude !
@enika22 ak si si nebuchla brucho,tak je to ok.ked si buchnes prst,tiez sa budes pytat ci babu nic nie je?ak by aj bolo,tak by si to zistila aj sama.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pre istotu zbehni k doktorovi, ze mas obavy o babatko, urobia ti kontrolne sono, ci je vsetko v poriadku.