Ahojte, som v 27 tt a mám atopický ekzém. Ako dlho sa to lieči? Môže sa to prenášať?, lebo mám doma ročnú dcérku a nerada by som aby sa aj ona musela trápiť.
A ak máte nejaké rady ako zmierniť svrbenie sem s nimi. Ďakujem
@majka777 Ahoj no v našej rodine nemá nikto exemy, len mužova sesternica je taka exemová. Mne kožna dala maste a kazala sa sprchovať len čistou vodou... Ja dufam že po porode to zmyzne, že to je spôsobené len slabšou imunitou v tehotenstve. A toto dieťa čo čakam tak sa nemôže nakaziť exemom?
Ani u nas nema nikto ekzem...nakazit sa, myslim, nemoze...ale zdedit ano ☹
@mia_ko ekzem nie je nakazlivy. ale sklon k ekzemom je dedicny. ak si tehotna, mala by si dbat na to, aby bol tvoj ekzem v stabilizovanom stave, dbat na zdravu stravu, vyhnut sa mliecnym vyrobkom, cukru a nadbytku lepku. Nepouzivaj kortikoidove maste podla moznosti. Extremne dolezite je uzivat kvalitne probiotika. Tym pomozes babu, aby malo lepsiu imunitu a ekzem nezdedilo.
@mia_ko co sa tyka osetrovania koze a diety, pozri si temu https://www.modrykonik.sk/forum/detske-choroby-..., je tam plno dobrych rad ako sa vyhnut nebezpecnym mastickam. Probiotika su dobre napr. PROBIO Restart Da Vinci Academia alebo ULTRA laktobacily forte 40 mld. Okrem toho je dobra napr. kysla kapusta, alebo stava z nej pred kazdym jedlom poldecacik (ale to zvladne nie kazdy). probiotika si davaj vo vyssich davkach ako sa odporuca. Je to klucove pre zdravu mikrofloru babetka a aj teba samozrejme. AE suvisi so stavom criev.
@mia_ko Tiež mám ekzém od narodenia. Nieje to nákazlivé, takže tvoja už narodená dcéra to od teba na 100% dostať nemôže. Ale bábätko ktoré čakáš to môže po tebe zdediť. môj syn sa tomu po mne tiež nevyhol AE je v podstate nevyliečiteľný, sú len stavy kedy sú prejavy silné a stavy, kedy ti nič nieje. Sama na sebe musíš vyskúšať to ktorý krém a masť ti najviac vyhovuje a pomáha je ich mnoho a neznamená že keď jeden niekomu zaberie, zaberie aj tebe. mne napríklad už dlhé roky pomáha jednoduchá masť Infadolan z lekárne. Mám odskúšané aj výrobky Skin-cap. Sú síce drahšie ale zaberajú ak chceš odskúšaj zmierňujú aj svrbenie. niekto si chváli výrobky Bioderma ale mne teda vôbec nezabrali a veľmi dobré na premastenie je klasická modrá indulona. Tak držím palce. keby niečo potrebuješ vedieť kľudne sa ozvi.
@drobcek26l Skin Cap obsahoval pri kontrole kortikoidy.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj...ja mam tiez atopicky ezkem od narodenia...nie je to prenosne...skor dedicne...moja dcerka to zdedila po mne...ale mala iba raz vysev, natrela som jej to mastickou od koznej a tri roky ma pokoj. ja som tiez teraz tehotna a ekzem sa mi katastrofalne zhorsil...svrbi ma cele telo...mne na to zaberali tabl. na alergiu, ale kedze som tehotna, tak ich teraz neberiem, takze idem v piatok na kozne a uvidim. Atopicky ekzem je u mna horsi vzdy v zime, treba vysadit vsetky kysle jedla, cokoladu, vraj aj oriesky a obmedzit mucne jedla. Mne kozna poradila, aby som sa nesprchovala kazdy den a tak isto ja malu, alebo jej nicim ochrannu vrstvu pokozky a tak isto aj horuci kupel to zhorsuje. Takze malej vecer vzdy ospchujem nozky a int. miesta, ale uz ju tolko nemachram a ma pokoj. Atopicky ezkem je boj na dlhe trate...drzim palce. Inak mne velmi pomohl jeden homeopat (vystudovany lekar), ale tehotne on neberie, tak sa trapim...treba skusit nejakeho mastickara, ti vacsinou hladaju pricinu a namiesaju mast na mieru.