Ahojte baby chcem sa opytat ci pootvoreny obal krcka maternice sa moze znova uzatvorit oddychom a liekmi?som doma na pn mam lezat aj lezim boli ma uz cele telo..ci sa to tym upravy a nebudem musiet lezat do konca tehotenstva lebo ma porazi
neuzatvorí, môže sa len viac otvoriť, pozor na to, radšej lež a odpočívaj, aby si nedopadla ako moja kámoška, ta v 26 tt porodila práve pre otváranie krčka,....
ahoj, musis lezat, aj ja som takto musela lezat od 30.tt. inac sa to bude zhorsovat...ked to zistil, hned v ten den som bola v nemocnici na 10 dni aj to som musela prosit a podpisat papier...a to som mala doma aj vtedy 2-rocnu dceru, takze nastupili babky, striedali sa na tyzdnovky... moj lekar ma potom uz od 35.tt ani nevysetroval na poradnach, ktore uz boli kazdy tyzden, lebo zistil, ze po kazdom vysetreni sa to znova trocha zhorsilo...mala som planovanu sekciu na stvrtok, bola som prijata do nemocnice v stredu o 13,00, o hodinu neskor ma lekarka z prijmu vysetrila sposobom, aky som nikdy nezazila a ani ho nikomu neprajem... o 17.00 prisli kontrakcie a potom to uz islo velmi rychlo...drzim palce a trpezlivost, oplati sa 😉
Ahoj, s rovnakým problémom som ležala celý 7 a 8 mesiac v nemocke. Dali mi aj pesar, vybrali ho v 36.týždni. tak ako píšu baby, už sa to nezavrie. Už to len buď udržis takto, alebo sa bude viac otvárať. Hlavne rešpektuj pokyn lekára a lež, čo tí sily stačia. Stojí to za to 🙂
nezatvori mne sa aj skracoval v 14tyzdni mi zasivali krcok vydrzali sme do 34tyzdna a mala je zdrava chvalabohu ale cele tehotenstvo som musela lezat s vylozenymi nohami a ktomu kopec liekou
Dakujem za rady a este jedna otazka keby to bolo vazne asi by ma poslal do nemocnici vsak?ja uz neviem co si mam mysliet...lezim 2 tyzdne ale uz je to cela vecnost..boli ma cely chrbat a neviem sa dockat kedy ubehnu dalsie dva tyzdne a pojden na poradnu ze co mi povie....je to strasne takto teraz ked by som si to mala uzivat...vonku je krasne a ja pozeram z okna tak by som isls na prechDzku
@erikaszilvi Zalezi od toho, ci sa ti krcok neskracuje alebo ti netvrdne brusko. Ak nie, tak nemocnica nie je nutna. Zalezi aj na tom, ako velmi je otvoreny, ci je otvorena len vonkajsia branka alebo aj vnutorna. Kludovy rezim do konca tehotenstva ta ale asi neminie.
@seahorse27 o skracovani nehovoril..povedal len ze vonkajsi obal je pootvoreny ale vnutorny je zatvoreny...tak by som isla aspon na prechadzku uz ma to nebavy len v postely
@erikaszilvi ozaj a brusko mi netvrdne
@erikaszilvi Tak to vobec nevyzera hrozivo 🙂 Ale si este v nizkom tyzdni, tak by som to nepodcenovala. Riad sa pokynmi lekara. Ak ti povoli kratku prechadzku, tak ok.
Dakujem no dufam ze povoli
@laurusaa a kolko si mala skrátený krčok?
mala som ho 2cm
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj. Nie, krcok sa uz nezatvori. Lezat musis, aby sa to nezhorsilo. Ja takto lezim od 30.tt...tak vela trpezlivosti prajem 🙂