Ahojte baby.Prosim ak mate nejake skusenosti poradte...Som v 25 tyzdni a chytili ma bolesti tam dole ... docitala som sa ze to budu asi panvove kosti.Dost ma to boli taka neprijemna pichava bolest.Vraj z gynekologickeho hladiska je vsetko ok,ale ja neviem ☹ prechadza mi to az do pravej strany nohy.Nemozem si ani poriadne sadnut.Mala som to uz raz...preslo to same,doktor ma poslal na sono ciev tej nohy kedze som mala trombozu noh ale vsetko je ok.Dalej to uz neriesil a mna to predvcerom zacalo dost pobolievat.Aj ta noha,aj tie kosti.Ak su to teda kosti.Dakujem za vsetky rady...☹
@nana776 som neoznacila priamo odpoved na teba tak snad si to najdes 🙂
@nana776 Ja som s tým mala skúsenosť, boleli ma panvové kosti a to tak, že síce som si mohla sadnúť, najlepšie však bolo ležať, no keď som dlhšie sedela, alebo ležala, tak potom bol problém rozchodiť. A v noci, keď som potrebovala na WC, tak často som išla štvornožky a kolenačky 😀. Teraz mi je to síce smiešne, no vtedy mi všetko jedno nebolo . . . .
aj mna boleli,zial,zrejme to patri k tomu..mna bolela aj bedrova kost,cele telo....tepla sprcha a postel.
uz som si teda fakt myslela, ze som jedina, aj mna neuveritelne bolia panvove kosti a tiez mi to chvilku trva, kym to rozchodim...)
@nana776 ahojky och to poznam to sa ti roztahuje panva a panvove kosti mala som to od siesteho do siedmeho mrsiaca a potom este obcas strasne ma boleli bedrove klby a normalne som citila ako sa mi to tam roztahuje mala som dost velke brusko doktor mi povedal ze to je normalne akurat ze vacsina zien to me neskor nemohla som lezat ani spavat potom to preslo. Povedal mi ze zalezi aj od postavy genetiky a od velkoati babetka a jeho ulozenia v brusku v panve. Po porode je to pekne vidiet bo saa mi doat roztiahli panvove kosti ale to mame asi v rodine lebo aj mame aj jej sestre aj babke. Treba to vydrzat ono to prejde
@liviana1111 ahoj.no veru treba len vydrzat aj ked niekedy to je dost tazke...pozeram ze ty si v 27tyzdni 🙂 a ak sa mozem spytat kolko si zatial pribrala?ja asi 4kila a moj doktor ma stale buzeruje ze to je vela.ja uz si pripadam niekedy fakt tak ze nechapem uz nicomu.
@nana776 Aj mňa to bolelo, musela som ísť až na PN, lebo som nevládala poriadne chodiť, najlepšie mi bolo sedieť, ale keď som sa postavila, chvíľu trvalo než som to rozchodila. Treba čo najviac oddychovať a niekde som vtedy našla, že je dobré užívať viacej vápnika. Niekedy to bolelo viac, niekedy menej. Po pôrode mi to prešlo úplne. Doktor mi vtedy povedal, že to je každým tehotenstvom horšie, lebo pri prvom som to mala len ku koncu chvíľu a teraz pri druhom posledné tri mesiace. Pokiaľ to ale bolí veľmi, môže ísť až o rozostúpenie lonových kostí - symfyzeolýzu a vtedy sa odporúča cisarák. Myslím že o tom je tu aj celá diskusia, skús pozrieť.
Baby dakujem vam vsetkym za komentare a rady ... je mi trosku lepsie.Moj doktor mi vobec nepovedal co to moze byt a moja mamina mi tiez poradit nevedela kedze ona stym skusenosti nikdy nemala.Som rada ze niesom sama ktoru to tak boli ☹ aj ked to nieje odomna pekne ... ale fakt som sa velmi bala co sa to somnou robi.Od toho gynekologa musim odist akonahle sa bude dat ...lebo on mi neodpoveda ked sa pytam a ked odpovie tak ma len odpinkne niakym slovom...je mi to luto ze tyto nasi doktory su taky.Same staznosti na nich nechapem naco to potom robia ☹
@nana776 tak to je riadny vol, ak ta buzeruje, ze si za 25tt pribrala 4kg 😀 😝 ja mam takmer 8kg navyse a som na seba hrda, lebo pri prvom som mala uz dobrych 12kg v tomto case.
a naozaj si skus najst nejakeho fyzioterapeuta, mna tiez uz k nemu posielaju a to zdaleka nemam take, ze by som sa nevedela hybat a musela sa zakazdym rozchodit...
@nana776 ahoj, ja som v 23tt a pribrala som uz cca 6kg, takze to je ok... a ja mam problem ked sedim a vstanem tak ma akokoby ma sekali klby... neviem to presne definovat kde to je, ale bolest taka ista ako ked ta sekne v krizoch... takze vidiem ze je to celkom normalne, tiez som sa zacala bat 🙂
Dievcata a mate take ze Vas pobolieva podbrusko, alebo brusko niekolko hodin alebo sa citite unavena 😠. Lebo ja mam pocit ze stale ma nieco boli ale nikdy silno ale stale tu ma boli alebo inde alebo ma picha 😅 Som z toho na nervy a stale sa bojim ci to nie je zaciatok niecoho zleho 😖 Noooo mam pocit ze mi uz drbe 😵 Je to normalne?
to je asi bezne v teho, ja som to mala tiez. V prvom ma zacala boliet lava noha v bedre okolo piateho mesiaca a bolela este dost dlho po porode. Mne sa totiz vysunula platnicka, ta zrejme zacala tlacit na nejaky nervovy koren. (o tej platnicke som ale este vtedy ani netusila) Bola som u ortopeda, robil so mnou kadejake cviky a len skonstatoval, ze to je tehotenstvom a malo by to prejst. Upozornil ma, ze riesit to treba ak to ani po porode nezmizne. No tak to som sa potom dozvedela o tej platnicke. V druhom teho sa to zopakovalo. Je to neprijemne ale nenarobis s tym nic, panva sa roztahuje, ak aj mas platnicku v poriadku, tak Ti mozu tie kosti na nieco naliehat a uz je bolest na svete. Staci pricviknuty nerv, aj plod moze naliehat na nejake nervove zakoncenia a uz tehotna kriva, pajda ako ranena. Je to o nervy, viem si predstavit, zazila som, bola som dost z toho nervna. Ale co uz. Dozeraj len, aby si si nenamahala zbytocne krizovu oblast napr. nespravnym dvihanim bremien, vratane dietatka starsieho - ziadne take, ze sa zo stoja ohnes a dvihas. To je na platnicku uplne devastujuce. Teraz mas chrbticu riadne zatazenu a ovela zranitelnejsiu. Cize do drepu a z drepu dvihat co potrebujes. A ak netreba, zbytocne sa nepresiluj. No a este si vybavujem co som citala, ze ta panva bolieva aj vtedy ked je doslova rozlietana vplyvom nadbytku hormonov, ktore uvolnuju panvove dno kvoli blizziacemu sa porodu. No tak ja som asi v druhom teho mala tohto hormonu az az lebo som mala dojem chvilami, ze sa rozsypem uz len cestou na zachod. 😝 Tak drzim palce, snaz sa nepretazovat uvolnene kosti.
@nana776 ach neviem co sa deje ale uz treti krat mi neprelo co so napisala ☹ nuz le tolko ze ja uz mam 14 kil na sebe aj pri prvom som nabrala 20 a schudla 23.. nechapem ako ti moze doktor nadavat ze 4 kila????? to je podla mna aj malicko v 25tt ked si?? no ale kazda zena aj tehotenstvo je ine a vela robi aj gentika...mna asi aj preto bolia krize a opnava lebo som vela pribrala no neovplyvnim to neprejedam sa a anis ladkosti nejem nejdu mi na chut, vela zeleniny a ovocia jem no aj tak sa to lepi ... 🙂
@nana776 a aby som este pridala k tomu naberaniu ,sono mi vyslo uplne v poriadku a babo neni ani velike ma standardne rozmery a vsetko je tak ako ma byt ,ved aj pri prvom ked som nabrala 20 kil tak mala mala 3200g a hned po poporde mi prvy mesaic samo poadlo 14 kil do piatoch mesiacov som mala skoro vsetko dole a potom este aj viac... 🙂 tak snad to bude aj pri druhom teraz tak ze tak ako sa to samo lepi tak to pojde samo aj dole... inak aj mna pobolieva v bruchu posledny tyzden ale maly je dost aktivny takze tiez dedukujem ze bude mi do dacoho kope alebo pritlaci.. hlavne je ze citis pohyby 🙂 poto by malo byt vsetko ok...a netreba mat obavi... mne tiez pri prvom tehu zacvaklo dieta daky nerv a nemohla som dostupit na nohu a ledva som dva tyzdne v osmom mesiac chodila a ortoped tiez povedal ze to je len tehotenstvom ze to bude prejde samo alebo budem muset pockat do porodu a preslo to samo ..ale tie bedra a krize to je des to verim ja v noci ani spavat nemozem teraz koli tomu ☹
@ikke
ved ani mne sa nezda 4 kila vela,ale jemu ano.mne by nevadilo keby som pribrala aj viac 🙂 viesco mi povedal?ze to je fest vela ze budem mat asi problemy ineho charakteru ze asi z oblickami...skusim sa poradit s obvodnym ohladom toho doktora co mi radis.ja nemam inak vobec ziadne problemy.len to ze ma to boli...aj ked dnes uz sa mam zas lepsie.
@liviana1111 ved jasne...ved mne este povedal v takom slova zmysle ze : mam menej jest aby som tolko nepriberala.ale vsak ja v podstate jem stale rovnako a mne sa ani nezda ze by som pribrala len do bruska...ja nechapem.podla mna je to totalny magor...ale co uz narobim.musim to uz vydrzat.tak to si pribrala dost,ale vsak jasneze ked ti chuti...keby aj mne tak tak by som tiez vela papala a bolo by mi uplne jedno kolko vazim.no som zvedava co by povedal tebe 🙂 viesco?nabuduce ked tam pojdem tak poviem ze kamoska pribrala 14,tak nech nepinda a som zvedava co povie 🙂 ved aj mne na sone povedali ze vsetko ok...to mas fajn ze ti chuti zeleninka a tak.mne chutia len sladkosti 🙂 a co cakate?ja neviem ☹ ukazuje mi ritku.
@nana776 ze ked mi chuti... ale ja nejem tiez nijak nadmerne vela jem tolko kolko som vzdy jedavala len zdravsie ... a co sa tyka doktora ked sa ti nepaci stale mozes vymenit! nikde nieje napisane ,ze ked si tehotna musis ostat pri jednom doktorovi , by ma zaujimalo co je to zac a ako sa vola.my cakame chalan a ked ti ukazuje ritku tak to mozno bude baba aj ta moja prva tak az do porodu ukazovala ,do porodu sme nevedli co to bude ,ale tak sak uvidite
no to by bolo fajn...ja by som si priala dievcatko ale samozrejme sa budem tesit aj z chlapceka len nech je to zdrave.ja by som aj zmenila ale tu u nas je este jedna doktorka a ona nema sono takze tym padom posiela ku tomuto mojmu doktorovi a tak ci tak by som tam chodila.a v martine su len som mala tie problemy takze sa mi moc po doktoroch nechce chodit vypytovat.ale urcite po tomto vsetkom pojdem ... lebo ma to uz prestava snim bavit.
@nana776 a ty si z akeho mesta? ak sa smiem opytat? 🙂 lebo ak si v okoli Martina tak tam je kopec a velmi dobrych dokotorvo co som pocula, no ja by som urcite menila ,nez pocuvat take reci ze 4 kila je moc v 25 tyzdni... to je fakt ako divna rec od toho doktora... no a jasne na pohlavi nezalezi, hlavne aby to bolo zdrave 🙂
Viem, ze je to starsia tema, ale mozno si tu niekto najde odpovede. Aj ja som to mala...aj kostrc ma tak strasne bolela, ze som fakt ani sediet nemohla. Vraj je to tym, ze sa tie kosti uvolnuju a rozostupuju - pripravuju na porod. Ale moze to byt aj oslabenym panvovym dnom. U mna asi jedno s druhym. Ale presne ako pise ikke, cviky na posilnenie panvoveho dna mi velmi pomohli. Fakt sa to ovela ovela zlepsilo. Teraz (36tt) ma sice obcas pobolievaju bedrove klby, ale to je nic oproti tomu, co bolo predtym. A je to uz asi aj z toho, ze som uz tazka...12kg navyse sa musi niekde odrazit 🙂
@liviana1111 ahoj.ja som z teplic,teraz to uz nejdem menit,ale potom po lete urcite.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj no ja som pri prvom nemohla dva tyzdne v osmom mesiac ani chodit dostupit na nohu,ze mi mala zacvikla daky nerv a tak mi to prelso do chodidla az, po dvoch tyzdnoch to polavilo,teraz pri druhom ma bolia aj krize aj panvove kosti a klby, vraj je to normlane ze sa telo prisosobuje jednak na porod a jednak musi niest trochu viac kil. Je to ohubu dakedy ,lebo ani spat sa neda cloveku no uz to musime dako len vydrzat do porodu 😒