Som v 25. týždni a hrozne mi tŕpnu ruky. Čo s tým?

iwkavatahova
2. nov 2014

Ahoj som v 25 TT a hrozne mi trpnú ruky až tak že nespávam a pomaly nič nemôžem vziať do rúk. Ak by niekto z Vás by mal ten istý problém a vedel by mi poradiť čo stým tak by som Vám bola vďačná. Ďakujem 🙂

sulemina
2. nov 2014

a jíš hořčík?

ajdika
2. nov 2014

Smer lekár a určite neodkladať...

sarinka26
2. nov 2014

Ja som to mala asi mesiac po porode, ale akosi to samo zmizlo, behala som aj po lekaroch a dali mi akurat tak zelezo a kyselinu listovu.

kelina
2. nov 2014

nic , prejde po porode

certi
2. nov 2014

je to syndrom karpalneho tunela...po porode moze ale nemusi zmiznut...mne to tiez tak zacalo a uz to mam 3,5 roka...treba to operovat, ale nemam cas...

lenkadlo
2. nov 2014

Ja som to mala asi od 30tt a skoncilo to asi dva mesiace po porode. Na internom mi povedali ze je to u tehotnych normalne 🙂 Ani gombiky som nevedela zapinat.

oladuna
2. nov 2014

To je normalne v tehotenstve a nema to nic spolocne s horcikom.viac vody v tele zablokuje nervy v zapasti a tak trpnu ruky. Odporucuju taku latkovu dlahu hlavne na noc.ja som to pouzivala ale moc to nepomaha.moje deti maju 10 mesiacov a este stale mi niekedy, hlavne v noci, strpne ruka.

mistrall
2. nov 2014

ja som to mala tiez, uplne nieco neskutocne, opuchnute prsty, ale cela som bola naliata cca od 27tt, az do porodu..ruky trpli, nohy ako stlpy..porodom to vsetko zmizlo, ani som nevedela ako.. je to syndrom karpalneho kanala, najskor..ja som si to aj zavazovala do elastickeho obvazu na noc , ale nepomahalo, akurat ma to menej bolelo.. presne ako pise @oladuna

susanne6
2. nov 2014

viem si predstaviť, ako trpíš, mala som to ku koncu tiež. Nemohla som ani spať, bolo mi do plaču, ale ako sa hovorí, väčšinou to po pôrode prejde...neviem, či na to niečo je, asi len vydržať.

dana_l
2. nov 2014

v tehotenstve je mozne ze budes mat tlaky na ucite nervy a tie potom sposobuju to trpnutie. ako uz @oladuna napisala, je specialna dlaha ktora drzi zapestie v urcitom uhle a tym uvolnuje tie nervy a zlepsuje to situaciu. ono ti to zmizne po porode. ja som to napriklad mala az po porode lebo som drzala deti pri kojeni v tom nevhodnom uhle a tym padom mi to tlacilo na nervy. ked som prestala kojit a "nepouzivala" ruky v tej extra polohe, tak to prestalo
@oladuna mne pomahalo v noci ked som dala ruky nizsie ako telo. teda som "vyhadzovala" ruky na bok postele a to mi najrychlejsie pomohlo aby trpnutie prestalo. aj ked som to musela opakovat castejsie v noci, ale lepsie ako mat to trpnutie

ichbinich
3. nov 2014

Ja si myslim, ze syndrom karpalneho tunela a trpnutie su dve uplne odlisne veci. Svagrina mala syndrom karpalneho tunela, ona si nevedela odrezat jedlo na tanieri. Manzej jej nakrajal, a napichovat vidlickou a jest uz zvladala. Jej to preslo porode.
Trpnutie ruk, najma v noci, som mala aj ja. Mne dala moja lekarka na to magnezium/horcik.
Ja by som to povedala learovi a presne popisala, co a ako a kedy trpne. Ale zvycajne plati: vydrzat, po porode prejde same...

hadassah
3. nov 2014

moje dieťa má už 15 mesiacov a ešte stále mi tak tŕpnu ruky, že v noci si ich ani necítim a nie som schopná ani vybrať dieťa z postieľky a tiež mám problém uchopiť do ruky cumlík a dať ho dieťaťu do úst. Je to asi aj z chrbtice, čo sa stále s malou naťahujem na rukách.

kiki68
3. nov 2014

karpalny kanal je mrsina,to casto konci na operacii, ak je to len trpnutie,tak ja mam osvedcene jest banany, susene marhule, to ma horcik,draslik a celkom to pomohlo. Ano z chrbtice to tiez moze byt, tzv. trapezy. Mne to takto odpalilo jednu ruku davnejsie, odvtedy sa to sem tam vracia. Ale tiez je na to iba jedna pomoc a to cvicenie, nejaka joga, strecing, potom to zvykne povolit. Samozrejme,ze ak ma niekto problem s trapezou staci jeden blby pohyb s miminom ako vahovou zatazou an rukach a uz to ide.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre