Som v 23. týždni a je mi zle

27. jan 2021

Ahojte. Ja už som takým spôsobom zúfalá 😭😭Poraďte mi čo mám robiť. Som tehotná a už niekoľko dní mám pocit že prasknem. Ledva jem niečo za celý deň, ale mám pocit ako keby som mala žalúdok v krku, ako keby som mala 5kg kameňov v bruchu + 15 litrov vody, keď sa najem tak konečná, ledva chodím, funím,neviem si nájsť polohu,je mi strašne ťažko,brucho totálne tvrdé 😭😭😭 z čoho to je?alebo čo to je?
Čaj na žalúdok ani espumisan ani pancreolan nezaberá.

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. jan 2021

@anabell1985 páli ale len niekedy, keď sa mi grgne tak sa mi všetko vracia do úst a stojí mi to v krku 🤮 ale ten pocit ťažoby a plnosti je najhorší.

leona45
27. jan 2021

Magnezium, fatra voda a urcite konzultujte s gyn.

ildiko36
28. jan 2021

Ked ti tvrdne brucho daj si Magne B6..možes aj 3x denne 1kus.Na tu kyselinu mne pomaha ked si dam kukuricne placky , niekedy zjem cely balik ..
Ten pocit ze maš žaludok v krku spôsobuje rastúca maternica s babetkom a tlaci na organy v brušnej dutine.Mozes od toho zadychat, je to neprijemne.(hlavne ked stvrdne bucho sa dychavicnost zvyrazni).aj ja to mavam ked cely deň beham hore dole..a tlaci pod rebramy..treba si kus oddychnut.Skus vynechat jedla co nafukujú..Na polohovanie si pouzivaj vankuš na kojenie..v prip.konzultuj s lekarom

qetka
28. jan 2021

vitaj v klube, preslo mi to az po porode. Dovtedy som myslela, ze zahyniem. Vkuse mi bolo zle, naraz som zjedla max pol chlebika, vsetko ma tlacilo, zaha palila, sediet, lezat, nic neslo. Po kazdom suste som sa zakyckala, no hroza. Pomohol mi trochu tehotensky vankus - tak som si nasla polohu a aspon trosku oddychla a jedla som suche rozky a pila mlieko a dzus.
Dufaj, ze sa babatko nejak ulozi a trosku sa ti to uvolni. Ale urcite sa pobav s gynekologom.

vanda83
28. jan 2021

Som na tom podobne. Ja do toho zvraciam každý deň od 7tt. Mala som to aj v prvom tehotenstve. Po porode to preslo. Skus fatru, gaviscon, bystrinku, msgnezium a vydrzat.

autor
28. jan 2021

V noci som myslela že ma už roztrhne 😓
Nadránom som si musela dat paralen a konečne som zaspala. Po zobudení stav pokračuje,a to som ešte nejedla ani nepila.
Skúsim si aj dávky magnezia zdvojnásobiť

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. jan 2021

@anabell1985 asi na chvíľu áno lebo som konečne zaspala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre