Som v 22. týždni a otváram sa

barbora0308
27. feb 2022

Ahojte, od vcera lezim v nemocnici, vcera som sa uplne zrutila, ked mi lekarka po vysetreni povedala, ze sa otvaram a sance na zachranu mojho tehotenstva su minimalne. Mam nariadeny kludovy rezim na lozku a dufat, ze sa mi podari takto vydrzat do 24 tt, kde by bol mozni presun do nemocnice, kde by bola este nejaka sanca na zachranu mojho synceka. Som pripravena na kazdy scenar, aj ked toto by bol uz moj druhy potrat a budem to znasat urcite velmi tazko. Nadej vsak umiera posledna a preto to este urcite nevzdavam. Preto by som sa chcela spytat, ci sa tu najde nejaka mamicka, ktora mala rovnako negativnu prognozu a predsa sa jej nejakym zazrakom pri neustalom lezani, podarilo donosit dietatko? Potrebujem pocut, ze tam je naozaj nejaka sanca, aby som sa nevzdavala a bojovala nadalej, aj ked sa na to snazim pozerat realisticky. Dakujem pekne.

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
biankaaaa
27. feb 2022

Veľmi ti držím palce, aby všetko dobre dopadlo🙏🏻

deimosko
27. feb 2022

@karola987 obdivuhodne, klobuk dolu pred nou

ajajaj00
27. feb 2022

@barbora0308 ja som sa zacala otvarat v 21 tyzdni ale zasili ma a steh mi pustili v ukoncenom 37 tyzdni a v 38 ukoncenom som prirodzene porodila dvojicky..skus sa dr nato spytat..silno drzim prsty

lilke
27. feb 2022

@barbora0308 ja som sa tiež začala otvárať v 20.tyzdni. a to doma 1-rocny syn. Kludovy režim, nohy hore, manžel sa obracal, syn musel k starým rodičom. Po 30. týždni mesiac v nemocnici, keďže to bolo už dosť vypuklé. Potom v 36. týždeň ma pustili domov, že bábo je už dosť veľké. Dcéra sa narodila 1.den 39. týždňa. 🙂 Ale je pravda, že okrem WC a kontroly u gynekológa som z postele nevstala. Takže lež a lež, a lež... zvládneš to.

sevcikovaa
27. feb 2022

Ahoj ja som potratila z jedneho dna na druhy v 20tt len som sa otvorila .....potom dalsie tehotenstvo od 20tt lezala a vydrzala do 34tt a teraz netusim mam doma 2,5 rocneho a len ruky a nechce sa toho vzdat som 11tt

barbora0308
autor
27. feb 2022

Dakujem kazdemu za prispevky. Samozrejme na alternativy ako je zasitie krcka som sa hned pytala, ale zial sa mi vypukol cez krcok kusok placenty a zasitim by mohlo dojst k jej poraneniu a odteceniu plodovej vody. Konzultovala som to s tromi roznymi lekarmi a vsetcia mi potvrdili, ze mi neostava nic ine iba lezat a dufat, ze sa ta vypuklina stiahne, co by mi mohlo umoznit este v takomto rezime vydrzat kym nebude mozna zachrana babatka.

petricka22
27. feb 2022

@barbora0308 vcera tu nejaka mamicka pisala, ze jej odtiekla voda v 18+ tt. Ale ze babatko bojuje o zivot. Ale spominali, ze v Martine aj v Ba vedia babatko zachranit od 21.tt Skus sa poinformvat.
Drzim ti moc palce, nech to zvladnete.

barbora0308
autor
27. feb 2022

@petricka22 vies mi sem prosim pridat link na danu diskusiu? Nejako sa mi ju nedari najst. Dakujem

marrria1
27. feb 2022

@barbora0308 viem si predstavit cim si prechádzas.. Mala som sice iný problém mne začala predčasne odtekat plodová voda v 23tt, ale dávali nám veľmi malé šance, v podstate od všetkých som počúvala ze sa jedna pravdepodobne o začínajúci potrat. Bol to pre mňa šok keďže dovtedy bolo moje tehotenstvo úplne bezproblémové, ale verila som svojej dcérke snažila som sa myslieť pozitívne a nepripúšťat si nič zlé ajj keď to bolo veľmi ťažké.. Vydržali sme s odtekajucou vodou ešte 2 týždne, dcérka sa narodila v 25tt. Napriek ťažkým začiatkom a nejasnym prognózam mam doma krásnu takmer uz 2 ročnú zdravú princeznú. Zázraky sa dejú ❤️. Verím ze to bude aj vás prípad a vsetko dobre dopadne. Veľmi držím palce 🙏❤️

barbora0308
autor
27. feb 2022

@marrria1 oh az sa mi slzy tlacia do oci, dakujem za tvoj krasny pribeh, dufam, ze budeme mat rovnake stastie.

lusanko
27. feb 2022

@barbora0308 mala si nejaké ťažkosti, keď si šla ku gyn? Sme v spoločnej skupine a viem, že si bola nedávno na veľkom sone a všetko bolo ok. Akoto, že takú chvíľu po kontrole je zrazu všetko inak?
Mrzí ma, čím si teraz prechadzas. Dúfam, že všetko dopadne co najlepšie.

barbora0308
autor
28. feb 2022

@lusanko Je to cele aj pre mna nepochopitelne. Velke sono pred 2 tyzdnami v piatok vsetko ukazkove, krcok zavrety. Nasledne ma buduci tyzden zacalo tak neprijemne stipat pri moceni, tlacit na mocovy mechur. Bola som u obvodnej kedze som predpokladala, ze to bude nejake prechladnutie...samozrejme moc aj krv OK, vraj mam byt v pokoji to urcite iba babatko tlaci na mechur. V sobotu bolesti este stale pretrvavali, ale nic strasne, ale nejak mi to nedalo a radsej som si povedala, ze pre pokoj v dusi pojdem na pohotovost. Lekarka sama, taka skepticka, ze noo dobre pozriem vas...a sama neverila tomu co vidi. Hned sa pytala, ze ci to ozaj nemam krce, ci som nekrvacala a pod. Tak ja ze absolutne nic, iba mierne bolesti ako ked je clovek prechladnuty zo spodu...Stale som z toho v soku, bol ma pozriet aj moj gynekolog, ten tiez iba nechapavo krutil hlavov. Este ze som prisla, inak by som este stale doma pobehovala a fungovala normalne ako doteraz. 😔

petricka22
28. feb 2022

@barbora0308 prepac, ani ja to uz nemozem najst.

marrria1
28. feb 2022

@barbora0308 verím tomu ze áno 🙏. Veľmi vám to prajem. Najdôležitejšie je aby ta hned ako to bude možné previezli do nemocnice kde majú neonatologiu. Ja som tiež odpocitavala každú hodinu kym konečne prekrocime 24tt,llebo skôr ma nechceli previezť ☹️. No som si ista ze keby sa dcerke nedostalo hneď po narodení maximálnej starostlivosti z neonatologie nemusela tu byt, alebo skončiť s trvalými následkami.. Ale medicína uz dnes dokáže zázraky, a detičky vedia byť obrovski bojovníci hlavne keď cítia ze aj rodiča bojujú s nimi. ❤️

petricka22
28. feb 2022

@barbora0308 tak som akurat zistila, ze ta pani nepisala na konika, sa mi to polietlo. Skus pozriet na FB Predcasniatka a rizikove babatka, tam mozno budu vediet poradit a dostanes podporu. Je vela deticiek, ktore to zvladnu a su nakoniec zdrave. Samozrejme nie vsetky, ale treba verit.

sisa2802
4. mar 2022

@barbora0308 ahoj. Ja som mala obe tehu rizikove, pri prvom som si polezala v nemocnici 2 mesiace dotoahli sme to aspon do 32 tyzdna. A teraz pri druhom som ležala v nemocke snad cele tehu a dotiahli sme to do 38tt a to ma kazdy den strasili ze uz uz porodim. Ja si dovolim povedat ze ma zachranilo magnezko a ze som lezala cely cas s panvou hore aby tlak na krcok bol co najmensi. Neboj aby ked by sa drobcek narodil skor teraz uz babatko maju taku starostlivost ze aj tie najmensie maju velku sancu na prezitie a zdravy zivot.urcite vsetko dobre dopadne.

lusanko
12. mar 2022

@barbora0308 ahoj, ako sa máš a ako sa to vyvíja? Držíš sa?

barbora0308
autor
13. mar 2022

@lusanko Ahoj, ano dakujem este sa drzime.💪 Uz som v NZ nemocnici. Zatial bez kontrakcii, krvacania, ci odtekania plodovej, takze kludovy rezim a magnezium. Zjavne sa predcasnemu porodu nevyhnem, ale dufam, ze ostaneme este 2v1 co najdlhsie!

petricka22
13. mar 2022

@barbora0308 drzim palce 👍

lusanko
13. mar 2022

@barbora0308 myslím na teba, drž sa!!!

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sevcikovaa
13. mar 2022

@barbora0308 drzte sa ...ja som potratila😥 tak som zlomena a smutna no deti ma nutia bojovat

barbora0308
autor
14. mar 2022

Dakujem vam baby velmi pekne ❤️!
@sevcikovaa mrzi ma to 😔 nech ti robia radost tvoje deticky doma!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre