Som v 21. týždni a možno mám rakovinu krčka maternice. Poradíte?

viky025
29. aug 2014

Dlho som rozmyslala ci napisat,som v 21 tyzdny tehotenstva a test na rakovinu maternicoveho krcka pozitivny.8.septembra idem do banskej bystrici ku Mudr.Jendrusakovi to je onkologicky ginekolog mate niekto skusenosti co a ako bude prebiehat.
Moja zenska mi viac povedat nevedela len ze po porode je mozna liecba,mam obavy co bude dalej prosim o rady.

aristka
30. aug 2014

prečo predbiehaš ,počkaj si čo ti povie odborník ,čo ťa čaká a ako sa bude postupovať pri diagnostike na potvrdenie alebo vyvrátenie nadej dg alebo prípadnej liečbe ,si špecifický prípad ,keďže si tehu a to potrebuje špecifický postup....jedine čo my tu môžme je poslať ti povzbudenie a veľa síľ a s tebou pevne dúfať ,že podozrenie na danú dg.sa nepotvrdí ....držkaj sa

mimi321
30. aug 2014

Co znamena ze test bol pozitivny? Aku hodnotu cytologie si mala? Este to nemusi nic znamenat... Ja mam krcok v hroznom stave... aj ked cytologie vysli dobre, na pohlad to vraj vypada ze uplne strasne a furt to moj gyndos riesi, ze sa mu to vobec ale vobec nepaci... ale kedze som tehu tiez s tym teraz nic, a ake to je, sa zisti az ked z toho vezmu vzorku... lenze v tehotenstve sa mi v tom nechce nikto vrtat... Neboj mysli pozitivne a ver ze vsetko bude ok... Nic ine neostava...

sara1308
30. aug 2014

Ahoj, ja som bola v úplne rovnakej situácii.. Hej, zlé výsledky cytologie a gynekológ ma poslal k onkogynekológovi, a povedal mi, že už do konca tehotenstva budem chodiť tam... bola som zúfalá, na dne... Prišla som tam, sestrička na mňa ešte vyletela, že čo som to za ženu, že v takom stave som sa nechala oplodniť (podotýkam o dieťa sme sa 5rokov snažili, čiže som chodila pravidelne na preventívky), no rozrevala som sa ako malá, že konečne tehotná a ona na mňa takto vyletí, bála som sa, že si budem musieť to dieťatko dať zobrať, alebo že zomriem... hoci čo mi išlo v hlave... Tam mi urobili znova cytológiu... A predstav si,... tie hrôzostrašné výsledky od môjho gynekológa sa za mesiac zmenili a ja som bola v poriadku. Onkogynekológ povedal, že ma tam už viac nechce vidieť, že nech idem ku tomu svojmu... Bola som veľmi šťastná... Takže neboj, možno aj u teba to bude v poriadku.. hormony v tehotenstve sú nevyspytateľné.. Držím palce a verím ti, že budeš OK...

majca1581
30. aug 2014

mozem sa opytat ze ako si rodila svoje tri deti viki? prirodzene?

sunny15
30. aug 2014

ahoj,a kedy ti robili cytologiu?lebo v tehotenstve sa nesmie brat .cytologia...a kebyze vysledky su zle tak uvidis co povie onkogynekolog,.ale dalsi ster sa robi asi len po porode...

lienka1601
30. aug 2014

ahoj., bola som u toho dr. mne sa to teda nepotvrdilo.. ale vysetrenie prebiehalo normalne ako klasickeho gyn.. ale moc si to nepamatam mala som 17.. vela stastia prajem 🙂 hlavne treba mysliet pozitívne

clelinka
30. aug 2014

držím palce!

seahorse27
30. aug 2014

Mne robili ster na cytologiu normalne na zaciatku tehotenstva - robi s to bezne. Ja by som si priplatila za tu novu liquid base metodu (cca 20 eur), su tam presnejsie vysledky. Ak ti bral dr. len ster normalne na sklicko, vysledky mozu byt skreslene - zmenene bunky vplyvom tehotenstva. Zatial by som neplasila. Uvidis, co ti povie onkogynekolog.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre