Dlho som rozmyslala ci napisat,som v 21 tyzdny tehotenstva a test na rakovinu maternicoveho krcka pozitivny.8.septembra idem do banskej bystrici ku Mudr.Jendrusakovi to je onkologicky ginekolog mate niekto skusenosti co a ako bude prebiehat.
Moja zenska mi viac povedat nevedela len ze po porode je mozna liecba,mam obavy co bude dalej prosim o rady.
Co znamena ze test bol pozitivny? Aku hodnotu cytologie si mala? Este to nemusi nic znamenat... Ja mam krcok v hroznom stave... aj ked cytologie vysli dobre, na pohlad to vraj vypada ze uplne strasne a furt to moj gyndos riesi, ze sa mu to vobec ale vobec nepaci... ale kedze som tehu tiez s tym teraz nic, a ake to je, sa zisti az ked z toho vezmu vzorku... lenze v tehotenstve sa mi v tom nechce nikto vrtat... Neboj mysli pozitivne a ver ze vsetko bude ok... Nic ine neostava...
Ahoj, ja som bola v úplne rovnakej situácii.. Hej, zlé výsledky cytologie a gynekológ ma poslal k onkogynekológovi, a povedal mi, že už do konca tehotenstva budem chodiť tam... bola som zúfalá, na dne... Prišla som tam, sestrička na mňa ešte vyletela, že čo som to za ženu, že v takom stave som sa nechala oplodniť (podotýkam o dieťa sme sa 5rokov snažili, čiže som chodila pravidelne na preventívky), no rozrevala som sa ako malá, že konečne tehotná a ona na mňa takto vyletí, bála som sa, že si budem musieť to dieťatko dať zobrať, alebo že zomriem... hoci čo mi išlo v hlave... Tam mi urobili znova cytológiu... A predstav si,... tie hrôzostrašné výsledky od môjho gynekológa sa za mesiac zmenili a ja som bola v poriadku. Onkogynekológ povedal, že ma tam už viac nechce vidieť, že nech idem ku tomu svojmu... Bola som veľmi šťastná... Takže neboj, možno aj u teba to bude v poriadku.. hormony v tehotenstve sú nevyspytateľné.. Držím palce a verím ti, že budeš OK...
mozem sa opytat ze ako si rodila svoje tri deti viki? prirodzene?
ahoj,a kedy ti robili cytologiu?lebo v tehotenstve sa nesmie brat .cytologia...a kebyze vysledky su zle tak uvidis co povie onkogynekolog,.ale dalsi ster sa robi asi len po porode...
ahoj., bola som u toho dr. mne sa to teda nepotvrdilo.. ale vysetrenie prebiehalo normalne ako klasickeho gyn.. ale moc si to nepamatam mala som 17.. vela stastia prajem 🙂 hlavne treba mysliet pozitívne
držím palce!
Mne robili ster na cytologiu normalne na zaciatku tehotenstva - robi s to bezne. Ja by som si priplatila za tu novu liquid base metodu (cca 20 eur), su tam presnejsie vysledky. Ak ti bral dr. len ster normalne na sklicko, vysledky mozu byt skreslene - zmenene bunky vplyvom tehotenstva. Zatial by som neplasila. Uvidis, co ti povie onkogynekolog.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
prečo predbiehaš ,počkaj si čo ti povie odborník ,čo ťa čaká a ako sa bude postupovať pri diagnostike na potvrdenie alebo vyvrátenie nadej dg alebo prípadnej liečbe ,si špecifický prípad ,keďže si tehu a to potrebuje špecifický postup....jedine čo my tu môžme je poslať ti povzbudenie a veľa síľ a s tebou pevne dúfať ,že podozrenie na danú dg.sa nepotvrdí ....držkaj sa