ahojte , pracujem 10 hod denne (odmietli mi skratit) plus hodinu a pol cca denne cestujem mhd a vlak . Cize skoro 12 hodin denne musím mat rúško a býva mi z toho na odpadnutie a bolieva ma hlava. Rúško v práci musím mat nakolko sedíme v kancelárií 4 a pracujem v medzinarodnej firme. Zaujíma ma ci nosenie ruska (obmddzenie prisunu kyslika) moze ublízit babatku a ci ma niektora rovnaky problem. Zamestnavatel mi povedal ze ked mam problem mam dat vypoved alebo pn.
@gabrieluskka vybav si PN. a tiež som čítala čo @julsh123 Laicky si tiež myslím, že ak má matka nedostatok kyslíka má ho aj dieťa.
@gabrieluskka mna bolí aj ked ho mam len pol hodinu....to je utrpenie
@gabrieluskka ved sa daj vypisat na pnku a mas po starosti.
Radsej rusko ako koronu.daj sa jednoducho na pn
@tncka az 21.9 mam poradnu a p. Doktorka ma nevie zobrat skorej preto sa chcem informovat ci aj niekto iny ma ten problem a pripadne ako to riesili. Zvazujem ze sa pojdem spytat vseobecneho nech ma do toho 21.9 vypise on
@julsh123 to naozaj takymto kravinam verite
Uprimne, ja si myslim, ze tam problem je. Ja nie som tehotna, ale byva mi na odpadnutie, tiez mavam zavraty, ked mam dlhsie rusko. Urcite sa daj vypisat na PN, ja by som to neriskovala. Tehotna kamaratka 2x odpadla pocas prechadzky, ked mala rusko (to bolo na zaciatku korony), raz si dokonca udrela brucho, rovno ju gynekologicka vypisala na PN. A este k tomu - cez jednorazove rusko sa mi dycha lepsie ako cez to dvojvrstvove bavlnene, takze aj v tom je rozdiel. Aj na TA3 davali reportaz s lekarkou, ze to nie je velmi zdrave nosit ruska dlhodobo.
@gabrieluskka dobry napad,ak sa s nim da dohodnut bolo bybto super
@gabrieluskka nie do 36 tt som bola niekoľko hodín denne na operacke v rúšku a nebolela ma hlava.
Hladat inu pricinu.zijem s ruskom 22 rokov.nedostatok kyslika nehrozi
@lenuliatko84 je jedno ci to je pravda ci nie, jednoducho som ju upozornila na to co som čítala.. Nie som zdravotník, ale logicky tehotné zeny nosia v sebe malého človiečika a je to zataz takisto pre organizmus,ak je vonku dusno a zle sa tehotným dýcha je logické že pri nosení ruska tomu nebude inak. Chcela som autorke poradiť o tom tato stránka je
@gabrieluskka takisto to môže byť aj nedostatkom železa ktovie.. Jednoznačne to povedz na poradni
Úplná blbosť, čo tu píšete, že nedochádza k nadmernému vdychovaniu kyslicniku uhličitého atd.... Nosenie ruská zdravou osobou nemá význam, len škodí, oslabuje imunitu... Mne rusko vysušuje sliznice v dýchacích cestách, po chvíli ma dráždi v nose, v hrdle... Týmto štýlom sa človek stáva náchylným na vírusové, bakteriálne ochorenia, keďže niesu sliznice dostatočne zvlhcovane... Ale kto chce nech sa doň aj celý obali a ma ho na sebe 24hodin denne 7 dní v týždni....
Autorka - chod na PN
@julsh123 Nie je jedno ci je to pravda, lebo zbytocne "upozornujes" na uplnu somarinu a siris nepravdive poplasne spravy.
Nahodou tomu uveri a zbytocne ju vyplasis
@gabrieluskka Vela robi aj psychika. Nemas v skutocnosti menej kyslika, ale vnimas, ze mas nos a usta prekryte a preto mozes mat pocit akoby ti kyslik nestacil. Rovnako ako napr. klasutrofobik vo vytahu alebo inom stiesnenom priestore bude mat pocit, ze nema kyslik a nevie dobre dychat a ze mu je zle, pricom iny clovek to normalne zvlada.
To, ze ta boli hlava ma ale pravdepodobne aj iny dovod.
@fokuska prepáč, ale píšeš tiež blbosti alebo teda len domnienky, kedže ty ten problém nemas. mna bolí hlava, ale nepociťujem nedostatok kyslíka, skor mi vadí celkovo,,nahubok,, tie gumičky a ked v tom máš ešte rozpravať, tak už uplne, ťahá mi to akokeby čelusť, pritom to nemam silno utiahnuté a ani si neuvedomím a po polhodinke začína bolesť hlavy....
@lenuliatko84 🤮
@lenuliatko84 btw rúško nie je na to, aby teba ochránilo pred koronou 😂, naštuduj si to
@dee01 Pisala "obmedzenie prisunu kyslika" - rusko jej neobmedzi prisun kyslika, to sa jej moze zdat. Preto pisem, ze dovod bolenia hlavy bude iny, nie nedostatok kyslika.
Ak ty nemas rusko s tesnymi silnymi gumickami, tak objekivne ta z neho nema ako boliet hlava - jedine psychika, ze sa v nom necitis dobre, prekaza ti a z toho ta rozboli.
@dee01 ked to mame v praci nariadene nepomozem si 🤔😄
@fokuska prečo ma stále niekto na tejto stránke tendenciu upozorňovať a kritizovať, keď niekto niečo napíše. Máš dôkaz, že to tak určite nie je?? Tak ako sa mýlim ja sa môžeš mýliť aj ty. Mam najradšej, keď niekto už skáče... Ja som len upozornila na to, že som niečo také čítala nič viac.
@julsh123 chudokrva som, beriem zelezo
@gabrieluskka tak to kľudne môže byť aj tým 🙂 skus to povedať na poradni alebo zajdi k lekárovi skôr, možno by pomohli aj nejaké infúzie 🙂 držím prsty, nech to čím skôr prejde a môžeš si užívať tehulkovanie 🙂
@gabrieluskka to je jasné...nič sa nedá robiť
@fokuska napodiv ma bolí...psychika to nie je, ruško mi nevadí, vôbec by som to ani neriešila, len viackrát ma rozbolela hlava práve pri nosení rúška, tak to musí byť tým, ale ako píšem, je jedno, aké rúško si dám, hlava ma rozbolí po každé...našťastie ho nosím len výnimočne, takže to ani nerozoberám dalej, akurát ma udivuje, ako stále musí byť niekto najmúdrejší a mať na všetko svoju odpoved
@gabrieluskka na chudokrvnosť sú veľmi dobré sezamové semiačka...pozri si to na nete...ja kupujem tyčinky v dmke, daju sa vyrobiť aj doma, sú veľmi chutné
@gabrieluskka mne sa tocievala hlava, byvalo mi zle, na odpadnutie v tehu. Az na 3D mi Dr povedal, ze mi mala tlaci na tepnu, tak z toho. Porad sa s Dr., ale v kolektíve 4 ľudí musíte nosit rúško..... Zozen si take jednorazove, pripadne stym filtrom, dycha sa cez to lepšie ako bavlnene. Prípadne bavlnené, ale len 1 vrstvove tenucke. Drzim palce
@julsh123 Pretoze povazujem za dolezite vyvraciat zbytocne poplasne spravy a famy, ktore nie su nijak overene. Preto aj policia a ine institucie venuju cas tomu aby ludi upozornovali na hoaxy a vyvracali ich, preto aj vlada uvazovala nad roznymi navrhmi ako trestat sirenie takychto poplasnych sprav.
Bolo by uplne ine, keby si ty mala skusenost, ze si na kontrole, plod ma slabe ozvi a lekar ti povie, ze je to kvoli rusku - to by vsade na poradniach upozornovali, ze tehotne ich nesmu nosit. Rovnako tak by to vedeli aj hygienici a nenariadili by ich nosit, ked by vedeli, ze sposobuju nielen tehotnym zenam, alebo aj plodom taketo vazne problemy.
Takze sa treba ja zamysliet nad tym, ked si nieco precitam, ci to je naozaj nejaka relevantna vec a budem ju sirit dalej, alebo ci je to blud, ktory sirit netreba. A ak to neviem vyhodnotit, tak to radsej nesirim, alebo si vyhladam k tomu dalsie info a sirim to az po overeni...
@dee01 Ja nepopieram to, ze ta hlava boli. Len nedava zmysel ako moze byt pricinou rusko - pokial ho nenosis vyrobene z nejakej extramne hrubej nepriedusnej latky. Ak nie, tak prisun kyslika nijak neobmedzuje, ak ho nemas vzduchotesne nalepene na tvari, nemas ho strasne silno uviazane, netlacia ta gumicky tak, ze sposobia bolest, tak si neviem predstavit co je dovod. Aj by a zaujimalo co ine by na to povedal lekar, ak to nie je psychika.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?