Zdravim vas maminy, chcem sa opytat ci ste mala niektora z vas podobnu skusenost. Dnes som bola na poradni, kde mi lekarka kontrolovala vsetky organy dietatka, vsetko bolo ok, ale nevidela mocovy mechur..mali ste podobny problem?
Objednaj sa inemu lekarovi- odbornikovi. Moj lekar je super, vsimol si vadu srdca u prveho syna, ale nema taky dobry usg a taku specializaciu, tak ma poslal odbornikovy. Pri druhom som uz jednoducho sama isla, dala som si skontrolovat srdiecko a pod. Niektori lekari nemaju dobre pristroje, ini maju menej skusenosti, nieco prehliadnu. Dalsi lekar uvidi viac, mozno to bude len nejaka blbost. Drzim palce.
babo bolo dost pokrutene mozno aj to zohralo svoju rolu, a mozno sa prave vycuralo a preto nic nevidela....ale ako pises, su to stresy....ja mam teraz statnice tak mi to velmi na psychike nepomohlo....o dva tyzdne idem na morfologicky
Najlepsi lekar akeho som stretla je pan doktor Slezak,co sa tyka ultrazvuku velmi presny , ak by som vedela ze ma odrodi isla by som aj do druheho tehotenstva s kludom, bez strachu.
a holan je velmi dobry
to mohlo byt aj z toho ze bol dost pokruteny!moj doki minuly mesiac robil mne usg vtedy sa mu zdalo ze mam malo plodovej nehovorim po tom ake stresy som mala a teraz plodovka ok ale zda sa mu ze maly je dost pokruteny ze to nie je celkom ok!zase ma vystrasil ale dnes idem na morfo dufam ze vsetko bude ok!!!!nebok bano je v poriadku!ved v 12tt si mala usg a tam tak isto pozeraju ci ma mechur!a ked vtedy. ti nic nespomynal tak neboj vsetko je ok!
je to na nervy ked lekar povie, ze nieco sa mu nezda, alebo to nevidi co tam ma byt. Minuly mesiac nic nespomenula az teraz ....ale povedela, ze to moze byt aj tym, ze sa mohlo prave vycurat...ale aj tak..... ja idem az o dva tyzdne na morfolgicky ultrazvuk tak dufam, ze tiez povie, ze je vsetko v poriadku.... tak potom daj vediet ako si dopadla, dufam, ze bude vsetko OK 🙂
@janulienkaaaaa to vazne chces pri podozreni na takuto diagnozu cakat dva tyzdne? Sadni si k telefonu a vybav si termin u odbornika. Verim, ze zo statnicami su ine stresy, ale nenajst mocovy mechur u babatka je bud lekar - debil, alebo - velmi zle. Drzim palce, nech to prve, ale necakala by som tolko.
Podľa mňa ho len nebolo vidno. Niekde tam bude neboj, ty nič. Počkala by som ešte nejaký ten čas a potom nech sa pozrie znova a uvidíš, že ho tam niekde nájde. Bez neho by bábätko nemohlo fungovať. Podľa mňa ho len nenašla☹
dufam, ze mas pravdu....vravela, ze vsetko je v poriadku, len ten mocovy mechur nevidi, ze sa muselo prave vycurat a babo bolo dost aj pokrutene...ale za par dni sa chystam, na morfologicky ultrazvuk tak dufam, ze tam bude vsetko v poriadku ...
@janulienkaaaaa ahoj, môžem sa spýtať ako to u vás dopadlo? Bolo nakoniec všetko v poriadku?
nakoniec bolo vsetko v poriadku, maly sa pred ultrazvukom stale vycural, a to som bola aj na 3D ultrazvuk a ani tam nebolo vidiet, az neskor na klasickom ho videla 🙂 takze dva mesiace som bola v strese a to zybtocne....
@janulienkaaaaa ďakujem za odpoveď 😊 ja dúfam ze to bude aj náš prípad, že bude všetko v poriadku. Dosť ma to vystrasilo. Dúfam že tam zajtra mechurik bude.
ale lekar na 3D ultrazvuku ma ubezpecoval, ze ak je dostatok plodovej vody to je vlastne moc dietatka, tak mam byt v klude, tak som sa upokojika ale v klude som bola, az ked ho moja lekarke videla na dalsej kontrole.....tak dufam, ze to bude aj vas problem , ze sa babo stale vycikalo 🙂
@janulienkaaaaa no uvidíme zajtra. Ale verím ze bude všetko v poriadku. Ukludnila si ma trošku a som rada ze u vás to dobre dopadlo 😊
isto to bude aj vas problem, ak je vsetko ine v poriaku, tak len babo bolo pok
rutene alebo vycikane....drzim palce, nech je vsetko v poriadku 🙂
@ifpif tak ako ste dopadli dnes?
@janulienkaaaaa bol tam, ale horšie bol vidieť, takže idem pre istotu na špeciálne usg. Ale som kľudne lebo všetko ostatné sa zdá byť v poriadku a aj ten mechúr tam bol, akurát horšie viditelny. 😊
tak to urcite tam je 🙂 u mojho ani na 3D nevidel, takze mozes byt v klude 🙂
@janulienkaaaaa ja verím ze to bude ok. Ale ten strach tam je.
Ahojte baby, mam rovnaky problem. Doktorka na sone nevidela mocovy mechur a jednu ladvinu. Hovorila aj ze mam o nieco menej plodovej vody. Preto mam velky strach co bude. Verim ze ked to u vas dopadlo dobre bude to aj nas pripad
No Ja som v 16tt a najprv sme nevideli potom sme počkali videl to ale len na chvíľku...plus mám septum ale zevraj to neni taký veľký problém...ideme tiež do Martina tak uvidíme dúfam všetko bude ok 🙂
U nas nakoniec chvalabohu vsetko v poriadku 🙏
@laura222 ahoj smiem sa opýtať ako ste dopadli pretože ja mam taky istý problém
@nikolka157 ked je babo vycikane nevidno mechur. Musi ho mat naplneny. No stress, to sa stava casto ze nevidia 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@janulienkaaaaa môjmu dieťatku nevedeli nájsť žalúdok a vraj o 3t. menšie na 20ty týždeň....chaos panika, stresovali 2ja doktori pri tom sone....zaškrtiť ich málo za to, že nevedia sono čítať a ešte začnú vysvetlovať že veď mamička potrat stihneme......
v ten deň som si dala spraviť sono u iného dr., všetko ok, žalúdok bol, veľkosť miminka cca sedela o týždeň po kontrolnom sone som sa ukludnila úplne.
krásne zdravé dieťatko mám doma.
samozrejme že sa stáva :( kadečo :( daj si spraviť kontrolné sono.