Ahojte
Som v 20tt babatku zistili komplexnu srdcovu vadu - hypoplasticku aortu, aj zuženie dokonca možno interupciu aorty, ale keďže je ešte malinka nebolo to vidno.
Velmi nas šokovali všetky testy nam vyšli krasne a teraz toto..
Odporučili nam operaciu kde samozrejme nie je nič zaručene
O babatko budeme bojovať, nechceme potrtat
Prosim mali ste niekto niečo taketo? Ako dopadla operacia?
Velmi sa bojime.
@lilka008 vvch testy žiaľ neukážu, len morfologicky utz. Skúste sa poradiť v NUSCH - detské kardiocentrum. Držím palce.
Budete bojovat o babo, ale poznam par deti, co mali aj viac kardio operacii a su tu, zdrave. Jedine teda musia davat trosku pozor na par veci. Ale ziju normalny zivot. Kamoska jedna rodila v detskom kardiocentre a hned male brali dalej na vysetrenia a operaciu. Dietatko v zdravi prezilo. Vobec to nezvdavaj, medicina je dnes dost daleko. Velmi drzim palce
Mám známu ktorej dcéra mala vrodenú chybu srdca. Nepamätám si to už presne, tuším jedna strana nebola rozdelená správne na predsieň a komoru?
Zobrali ju na operáciu do 2 hodín po narodení. Za prvý rok života mala tuším 6 operácii. Teraz je už zdravé 3 ročné dievčatko a okrem kontrol 1-2 krát do roka nemá žiadne problémy ani extra vyšetrenia. Držím palce.
@michaela329 áno, akurát tam nám to včera potvrdili, ideme na kontrolu v 30.tt
Ďakujem krasne za povzbudenia, velmi dobre mi to padne ❤️ ste skvele, ďakujem moc ❤️
My máme syna s VVCH srdiečka, ale zistili mu to až cca v 2. rokoch, už má za sebou aj operáciu a všetko ok. Na facebooku funguje táto skupina, kde si maminky radia. Skúste tam - sú tam detičky s rôznymi srdiečkovými diagnozami a ich maminky vedia dobre poradiť. Určite by som však odporúčala ultrazvuk v detskom kardiocentre na Kramároch v Bratislave. https://www.facebook.com/groups/1205742819493892
@lilka008 drzim palce a vela vela zdravicka Vam aj babatku ❤️❤️❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Toto test žiaden neukáže, preto sa robí morfologicky ultrazvuk. Držím palce aby všetko dobre dopadlo