Som v 19. týždni a mám silné kŕče podobné menštruačným

andreasv
2. feb 2014

Ahojte, som v 19tt a dnes som pocítila veľmi silné kŕče v podbrušku - priebeh ako pri silných menštruačných kŕčoch / našťastie bez krvácania .. bolesti boli veľmi intenzívne a trvali asi 5 minút. Predošlé dni som mala tiež jemné krče, no prikladala som ich iným skutočnostiam.. teraz si už nie som istá. prosím nemá niekto podobnú skúsenosť? pred otehotnením som mala pravidelne silné bolesti počas menštruácii, teraz som ich už však vôbec neočakávala. 😒 .. ps - na pravidelnú kontrolu k svojej dr. idem tento utorok, v každom prípade budem vďačná za každú jednú skúsenosť od Vás. Ďakujem.

stastenka42
2. feb 2014

@andreasv neboj,takych bolesti sa este dockas...je to roztahovanim vazov a celeho bruska...ja som tiež mavala take bolesti a ked sa mi to spojilo s bolestami krizov nemohla som ani spat...pred dvomi dnami som napr mala take silne pichanie na jednej strane ze som nemohla ani chodit..ale mala sa mrvi tak viem ze to tak ma byt..miminecka si robia miesto a je im to jedno ako sa ukladaju 🙂 pokial nemas spinenie tak bud v klude a na kontrole ti povie ze je vsetko ok uvidís...

aristka
2. feb 2014

ak by sa to opakovalo ,nečakaj do utorka ,máme aj pohotovosti na gyn....ja som mala 3 tehu a toto som nemala

alysea
2. feb 2014

@andreasv ja by som isla na pohotovost pretoze to mozu byt aj stahy maternice.Sama som s nimi od 19tt lezala na infuziach.radsej ist zbytocne ako si nieco vycitat.

magic08
2. feb 2014

tiež by som to nepodcenovala, môže a nemusí to nič znamenať. ja som napr. v prvom tehu pociťovala niečo podobne a skočila som v nemocnici so skráteným kŕčkom na 1.5 cm, no mne tvrdlo tiež bruško. ráno by som volala svojim dr a opýtala sa na to.

katkasofi
2. feb 2014

@andreasv aj podľa mna by som išla rýchlo k dr... Píšeš že sú silne...to podľa mna nie je roztahovanie maternice... Priprav sa že si tá môžu nechať v nemocke... Veľa štastia...ozvi sa ako si dopadla 😉

bubu4125
2. feb 2014

Určite nečakaj do utorka! Ja som takto prišla o dve miminka! Jedno v 19.tt a druhé v 17.tt! Bolesti bez krvácania či spinenia! Môže sa ti krcek skracovat...radšej odíď na pohotovosť zbytočne ako neskoro!

palomka
2. feb 2014

V 19tt ta nema co boliet brusko, chod k lekarovi urcite najneskôr zajtra. drzim palce 😉

nigguska
3. feb 2014

@andreasv urcite ihned k dr a bez cakania....ked ma tvoja ordinacne,tak sa jej tam jednoducho napchaj a necakaj.....toto nie je sranda ....a ked nema ordinacne tak do nemocnice! hned! dristy o tom,ze to je normalne je blbost! daj na vediet ako si dopadla!

andreasv
autor
4. feb 2014

Ahojte, takže podľa dr. je vraj všetko v poriadku.. pripisovala to skôr iným skutočnostiam /črevné problémy či stres z práce.. i keď som jej vravela že bolesť bola presne taká istá ako keď som šla až do kolien počas svojich dni v minulosti /??/ . našťastie kŕčok je uzatvorený, srdiečko pekne bije..
ďakujem Vám za vš. príspevky tiež rad y či názory. 🙂, prajem všetko len to dobré!!

stastenka42
5. feb 2014

@andreasv no vidis 🙂 netreba hned mysliet na najhorsie 🙂 a nieje pravda ze ta uz nema co boliet brusko...este ta bude,tvoje telo sa meni,prisposobuje,natahuju sa svaly,vaziva,maternica a pod..hlavne ze je vsetko ok..

karolina69
5. feb 2014

@nigguska myslim si ze bolesti su normalne...ale viem ze je zbytocne robit paniku a hysteriu a hned mysliet na najhorsie...pracujem na gynde a presne viem ze byvaju taketo bolesti aj vo vyssom stadiu tehotenstva,tak to urcite nie su dristy...kolkokrat chodia hystericke mamicky aj ked si nemozu prdnut a maju krce!!! Len u nas na Slovensku je to zauzivane..hned utekajme na pohotovost !!

nigguska
5. feb 2014

@karolina69 ja to beriem,ze niektore buduce mamicky robia hysteriu,ale ona to tu opisovala trosku inac....ja som pocas svojho tehotenstva nebola ani raz za dr. ani na pohotovosti kvoli bolestiam alebo ze by sa mi nieco nezdalo....vedela som rozlisit bolest,ci je to este ok alebo nie.....stacili mi kontroly podla planu....ale ked to opisovala ako silne krce,tak pod pojom silne krce chapem to,ze sa neviem ani postavit....tak to si myslim,ze na pohotovost alebo k dr ist treba....nemyslis?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre