Ahojte .. od včera trpim bolesťami celej ľavej strany zubov a ucha .. keďže v Nemecku nemáme pohotovosť otvorenú tak som bola na paralene v sobotu a dnes večer som si musela od zúfalosti dať Ibalgin plus .. som 18+3tt .. neviete či ten Ibalgin neuškodí bábätku ? Teraz mám strašne výčitky ale tie bolesti boli príšerne 🥲🥲
@sisa_s ďakujem .. viem čítala som práveže dosť a dakde píšu že sa nemôže a dakde že v druhom trimestri môže opatrne .. každopádne to bol posledný Ibalgin .. len sa bojím či som malému nejako neublížila ..
@kikatina14 ja som mala to isté nedávno, ja som ale vytrapila samu seba keďže som neriskovala ani paralen ktorý sa môže bez problémov.. Som 20tt mimochodom. Ja som bolesť razila rozdrvenymi klinčekmi s alpou. Nabudúce skus to
@kikatina14 pri obcasnom podani by nemal byt nebezpecny, 100% zaruku neda nikto, ale zase prehnany stres a strach nemusis mat 🙂
Neboj sa moja dala si si jednu tabletku , úplne tá chápem bolesť zubov je to najhoršie na svete čo môže byt plus kombinácia s tehotenstvom to musí byt hrozné . Nič aa bábätku nestane zbehni si zubárovi , viac by ho trápili tvoje bolesti ako jedna ružová tabletka neboj, držím palce vydrž 😘
@kikatina14 Ahoj, jedna tabletka neuskodi, ale radsej si uz nedavaj. Ja som tak mala prisernu bolest hlavy a zo zufalstva som si dal ibalgin, ktory mi aj zabral, ale teda lekari ma pod ciernu zem zvozili, ze ibalgin sa vobec nemoze.
Ale veď v Nemecku je tiež pohotovosť - Notarzt, Notfall, Notdienst. Tie bývajú otvorené cca do 22.00 - 23.00. A v nemocnici ťa zoberú kedykoľvek, tobôž ak si tehotná.
Hmm, to bude nejaký zápal. Len ťažko povedať, či Ťa bolí ucho od tých zubov alebo zuby od ucha. Nuž, už si si ten Ibalgin dala. Teraz nestresuj. Jedna tabletka dieťatku neuškodí. Viac si však nedávaj. Ale k lekárovi určite choď. Držím palce a skoré uzdravenie prajem🙏🍀
@kikatina14 ibalgin sam o sebe by problém nemal byt. V tehotenstve sa vsak nedoporucuju kombinivane pripravky (s kofeinom a pod), ktorým ibalgin plus je. Vycitala som si to v knizke choroby v tehotenstve, cast farmakológia v tehotenstve
@kikatina14 chod k zubárovi, prezrie chrup, zub ošetrí. Ak ja som bola počas tehotenstva, majú už umrtvenie zubu pre tehotné, čiže šetrnejšie. Netrp.
V druhom trimestri už to nie je s liekmi také obmedzené ako v prvom, ale pokiaľ máš zápal nervu, treba to riešiť so zubarom. Samotný zápal môže uškodiť a nie lieky...
@kikatina14 chod k zubarovi tam v Nemecku, vezmu Ta bez problemov. Povedz co mas za problem a ides hned rano tam ako urgent. Tiez to tehu oznam vopred.
Ibalgin neni problem, mne ho lekarka a aj v nemocke v Rakusku uz v tehu a kojeni odporucali
@kikatina14 chod zubarovi ,mozna infekcia zo zuba je omnoho horsia nez akykolvek liek .
Ahoj aj ja som mala strašne bolesti zubov aj ucha na prelome prvého a druhého trimestra. Zubárka zistila že mám zápal z hlbokého kazu a musela som užívať antibiotiká a každý lekár ti povie že radšej v tehu antibiotiká ako Ibalgin teraz som v 26 tt a znova som musela jesť antibiotiká lebo som dostala silný zápal dutín. Určite ries s dr. každu bolesť a nedopuj sa sama tabletkami od bolesti.zelam rýchle uzdravenie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ibalginu by bolo dobre sa vyhybat od zaciatku tehotenstva, v 3.trim dokonca zakazane...nikto ti nepovie, ze 1tbl uskodi/neuskodi, pri dalsich problemoch uzivaj lieky s paracetamolom 🙂