Som v 18 týždni a mám silnú nádchu a teplotu

sloto
21. apr 2012

ahojte....dcerka mi v utorok dostala teploty 38,5 odvtedy ich ma stale... dnes to preslo uz i na mna. mam 37,5 a silnu nadchu. co si dat?

danielik79
21. apr 2012

@sloto môžeš si dať paralen ,vitamín C a do nosa Qixx alebo Nar a samozrejme dobre vyležať ak by ti teplota vystúpila nad 38 tak sa treba poradiť s dr.

anjelicek26
21. apr 2012

@sloto - konske davky vitaminu C a nad 38 zrazat paracetamolom. Nic ine by som si v tehu moc do seba nedava,a kazdopadne lezat a nalievat sa cajom s medom.

pe
21. apr 2012

presne takto som dopadla pocas prveho tehu, velmi mi pomohli kvapky do nosa pinosol, su take bylinkove cisto a mozu ich aj tehotne a velmi rychlo odpuchne sliznica, na teplotu myslim pomoze len vylezat, ved ked aj dcerka je chora, tak si s nou zakazdym lahni a vyspi to, vykasli sa na vsetko ak sa ti da, niekto nech vam uvari dobry silny vyvar, drzim vam palce, inak nedavno mi pri nadche pomohol muconasal plus, ale neviem, ci ho mozu tehu, tak som ti poradila radsej ten pinosol

sloto
autor
21. apr 2012

ved to, ze som s dcerkou cely tyzden sama :(( manzel robi v BA, my byvame v TN :( a na blizku takmer nikoho....resp. musime sa same na seba spoliehat furt.... dala som si septisan, to mi poradili v lekarni, ze mozen na hrdlo....
potom mam doma homeopatika angin-heel s. to mi poradila doktorka, ale no neviem....

sloto
autor
21. apr 2012

baby... a nemoze to uskodit babatkam? myslim choroba...

anjelicek26
21. apr 2012

@sloto - ak je to virus, tak nie, ak zapal v tele, je to horsie, hlavne treba zrazat tu teplotu nad 38, to neni dobre pre mimi. Aj ja som bola chora pri oboch tehu, oba razy som mala fakt silnu anginu a deti su tu, zive-zdrave, jedine, co mi doky prizvukovala teplotu zrazat za kazdu cenu.

pe
21. apr 2012

myslim, ze nie, oni vydrzia 🙂 horsie by im urobili nespravne lieky, ale ked sa to vylezi, nemalo by no, vsak nic nie je na 100%, ale ja som bola riadne chora a dcerka bola v poriadku,
sloto to mi je luto, ze ste takto same a nemozte si dakoho zavolat, nech vam pride pomoct, ja viem ako to je zle, tiez sme sami daleko...

sloto
autor
21. apr 2012

@pe veru je to velmi takto tazke :( ani do obchodu poriadne, ani nic :( zajtra navarim vyvaru, dnes vypijem este liter caju 🙂) aj mala ma znepokujuje, ze tak dlho teplotuje. okrem toho sopli teda este...

mizub
21. apr 2012

ja som mala silnu nadchu v 12-13tt. sice som mala teplotu len do 38, no citila som sa pod psa. pomohlo len lezanie, paralen (z opatrnosti som si len stvrtku alebo polovicku davala, ked sa teplota blizila k 38ke), pitie echinaceoveho caju na litre, homeopatika oscillococcinum a do nosa mi v lekarni poradili nasivin kvapky pre novorodencov - ze ked ich mozu novorodenci, tak aj tehotne. davala som si ich len, ked sa mi ozaj nedalo dychat a na noc. a este som sa naparovala nad Vincentkou. na hrdlo su dobre aj homeopatika Homeogene9.

pe
21. apr 2012

@sloto a nemohol by k vam niekto z pribuznych prist na 1-2 dni ?, ved je to zufala situacia...

pe
21. apr 2012

ozaj a vyskusaj ten pinosol urcite, prip. sa spytaj na ten muconasal, ked ta hnusna nadcha prejde, aj hlava prestane boliet a clovek je hned na tom lepsie, este tie teploty no... a dcerke brali krv?

sloto
autor
21. apr 2012

@pe nema kto :(
malej krv nebrali, dali jej len trifed sirup a kvapky do nosa, plus od teploty....

sloto
autor
21. apr 2012

najhorsie je ze mala by sa cez den hrala... ja nemam sil

pe
21. apr 2012

@sloto skoda, budete to musiet zvladnut, to ma ale dost dlho teploty chudatko, ved to, ze deti sa aj s teplotou chcu hrat, ako keby nic, ale my uz taku energiu nemame... no drzte sa, vela sil prajem

sloto
autor
22. apr 2012

baby neviete prosim vas od kedy sa povazuje teplota u tehotnej za kriticku? lebo sa mi drzi furt do 38,5. dam si panadol, klesne a potom zase...

anjelicek26
22. apr 2012

@sloto - nad 38 by fakt nemala stupat. skusaj sprchu, cibulu do ponoziek, hocico.

bambulka026
22. apr 2012

Ak nezaberaju lieky na teplotu, zostavaju zabaly alebo vlazna sprcha a do postele vypotit.
Nic ine Ti veru neviem poradit... ☹

sloto
autor
22. apr 2012

@anjelicek26
@bambulka026

ide o to, ze teplotu mi stiahne, ale potom zase veru vystupi, potit sa potim... neviem ci mam volat zajtra gynekologicke kvoli tomu, alebo normalne k obvodnej?

anjelicek26
22. apr 2012

@sloto - gynekologicka je na vsetky choroby tehule. Obvodna nikdy nebude mat taky prehlad, aky liek ti v ktorom tyzdni tehu moze predpisat. Tam je gynekologicka expert. Minimalne volaj na gyndu. Moj obvodny vsetko s mojou gynekologickou skonzultoval po telefone.

sloto
autor
22. apr 2012

@anjelicek26 ok zajtra budem volat dakujem za rady

bambulka026
23. apr 2012

Tiez by som riesila gynekologicku, prinajhorsom ta posle k obvodnej.

sloto
autor
23. apr 2012

no tak som dnes gyndoske zavolala, tak mi povedala, ze si mam striekat biparox a pri teplote paralen a ze ak ma neprestane do 2 dni boliet hrdlo, mam ist na kultivaciu k obvodnej. ale dnes uz mam aspon nizsiu teplotu, tak cca 37-37,3 tka uz je to o cosi lepsie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre