Ahojte,
som v 18 tt a mám problémy s lonovou sponou (chrupavkou), mávam bolesti pri chodení, sedení, státí atď. Doktor mi povedal že sa to počas tehotenstva (síce zriedka ale predsa) môže objaviť ale že väčšinou až v neskoršom štádiu. Mám mať obavy že sa to prejavilo skoro ? Dosť ma vystrašil tým, že to môže prejsť až k zlomeniu a tým pádom do pôrodu by som bola obviazaná na posteli s ťažkosťami, ale ževraj on takú pacientku našťastie nemal, ktorej by sa to zlomilo. Má niekto s tým skúsenosti. Nechcem sa zbytočne stresovať, ale nedá mi to.
Ďakujem
@nykushka tiez som to mala...a tiez som v podstate cele tehu lezala. najlepsie mi bolo na pravom boku..tak som si ho zalezala ze doteraz nevydrzim na tom boku, musim byt na lavom bo ma ide porazit 🙂))
kazdy na mna pozeral, ze prehanam ked nedokazem vydrzat stat ci pri pokladni v obchode,par minut, alebo hocikde...ja som ale skutocne nedokazala. a sedet to uz vobec...
takze setri sa a co najviac ako mozes lez!
prajem uspesne tehu 🙂
keď to tu tak čítam, tak som to mala tiež, cca od polovice tehotenstva. Ale mne Dr. nič nepovedal, vraj je normálne že sa mi rozťahujú panvové kosti. Lenže ja som mala obrovské bolesti, ani sedieť, ani stáť o chodení nehovorím. Mala som pocit, že sa celá panva rozložila na kostičky a už sa nedá dokopy 😀 Ale cca 2 mesiace po pôrode bolo zase všetko ok. Mala som veľký strach, pretože mám aj nerovnú panvu - jedna strana je vyššie ako druhá. Ale nikto s tým nič nerobil 😒 Asi som sa málo sťažovala a iba doma trpela a polihovala. Ešte aj ortopéd navrhol sekciu, ale pôrodník odmietol. Porodila som veľmi ľahko - asi že som tú panvu mala max. roztiahnutú 😀
Aj kamoska to mala.. tiez z toho dr.nic nerobili..neriesili..nastastie, po porode je vsetko ok... Tusim to mava teraz coraz viac zien. Ona rodila normalne, no bola aj od polovice tehu aj trochu otvorena, takze rodila lahko a rychlo..
Takze lezat a setrit sa...a brali ste aj nejake vitaminy abo nieco na posilnenie kosti? Mne povedal calcium a veci kde je vela vapnika ( mak, syr, atd ). A teda cisarsky rez nieje nutny, da sa v tomto pripade porodit aj normalne ano?
P.S. dakujem vam vsetkym 🙂
Mna to zvyklo pobolievat hlavne, ked som dlhsie neoddychovala. Je to neprijemne, ale nevadi to. Rodila som 3x prirodzene. Vobec sa netrap. Staci sa trochu setrit, nech to neboli.
Ja som to mala pri Nelke a mam to aj teraz, zacalo sa mi to prejajovat od 16 tt v oboch pripadoch, ale nic so mnou nerobili,nerobia. v nemocnici dokonca povedali, ze kym nechodim ako kacka ani sekciu robit nebudu, co som sa tesila lebo sekciu som odmietala, ale po porode som to citila potom este asi pol roka, uvidime ako to dopadne teraz. Od ortopeda som mala vymenny listok na sekciu, ale nerobili ju nechali ma rodit normalne, ale nie v kazdom pripade to musi dopadnut dobre. Preto sa len pekne setry 🙂
presne ako @andromeda_ja to mam uz pri 3 tehotenstve a nejak to nikto nehrotil... raz ma to bolelo viac, raz menej, teraz pri tretom mi to zacalo nejak skor ako predtym, nie je to nic prijemne ale tak je to znesitelne... a boli to samozrejme tym viac cim mam viac namahy, takze sa snazim setrit sa...
@ivetlo
@sosanna88
baby a ako ste rodili normálne alebo bol nutný cisársky??
@tslobik
ako vám prosím ortopéd vyšetril tú sponu? RTG robiť nemohol či? ja idem začiatkom decembra na ortopédiu, tak som zvedavá, že ako to budú robiť 🙂
Mne sa to totiž dosť zhoršilo, už mesiac ležím, keď sa otáčam z boku na bok mám bolesti a keď vstávam ani nehovorím a chodím ako kačka...Tak len rozmýšľam či by ten cisársky nebol pre mňa bezpečnejší. ☹
@nykushka Mne to nevyšetrovali nijako, ortopéd len pohmatom vlastne...., ja som mala snímky nedobré ešte pred tehotenstvom - ale to sa týkalo skôr chrbtice a tej nerovnej panvy. Ale bolesti som mala teda riadne.....a tehotné kamarátky sa len čudovali, že čo to mám, lebo ony si behali ako srnky. Mňa to najviac bolelo pri chôdzi
Ďakujem Vám veľmo moc🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, je to dôvod na vysokú opatrnosť. Mne sa to prejavilo pri druhom tehu v 36tt a pratal ma lekár do nemocnice, na moje šťastie len na tri dni na pozorovanie. Vtedy v nemocnici mali len jedno koryto - tak sa volá taká ich špeciálna pomôcka, kde ti odľachčia panvu a ležíš v tom(niektoré baby nechcejú z toho pustiť ani na WC). Nič príjemné- bolestivé to nieje ale len a len ležíš.
Bolesti sa budú len stupňovať so zväčšujúcim bruškom. Chôdza, státie, sedenie - všetko tomu škodí. Skutočne počúvni lekára a lež, alebo pololežmo poloha, ale chodenie obmedz. Šetri sa. Panvová spona sa ti rozchádza. Daj si skutočne pozor. Držím palce