Som v 18. týždni a mám nádchu, bolesť hrdla

6. júl 2021

zeny, co si o tom myslite? som v 18tt a som chora, mam nadchu, neskutocne ma boli hrdlo a zacina ma brat aj na kasel, zacalo to len vecer slabou bolestou hrdlo, dala som si zazvorovy caj s medom a v noci som sa zobudila s brutalnou bolestou hrdla, rano som mala zvysenu teplotu 37.1C tak som si dala paralen, dalsi caj s medom a lezim.. bojim sa o babetko, neviem ci to bude len prechladnutie/chripka ci korona? zajtra idem na poradnu, dnes sa asi pojdem otestovat na covid.. staci mi zajtra povedat gynekologovi ze som chora, ci mam ist aj ku obvodnej dr? bojim sa 😢

sona96
6. júl 2021

Pri teplote 37,1 si si dávala Paralen úplne zbytočne, však to ani nie je žiadna teplota. Kým nebudeš mať horúčku alebo ti nebude velmi zle, nechaj svoje telo bojovať s chorobou.

autor
6. júl 2021

@sona96 nechcela som nechat aby mi stupla teplotaviac, gynekolog ma nato upozornil ze teplota je v tehotenstve velmi nebezpecna, tak som si radsej dala paralen

nafka0483
6. júl 2021

Gyneokologovi zavolaj, moja lekarka nevysetruje chore zeny. Musela by som zavolat a preobjednat sa a nie prist tam a riskovat ze nakazim ostatne v cakarni a aj lekarku a sestricku. Take pravidlo mala uz daaaavno pred koronou, ze zeny s chripkou, nadchou, kaslom atd sa museli preobjednat.

sally001
6. júl 2021

Ja som kloktala kamilkovy caj a pomohlo...vela bab to odporucalo

autor
6. júl 2021

@sally001 ja som rano kloktala slanu vodu a nic, tak skusim harmancek teda 👍 mal by byt teply ci vychladnuty?

nafka0483
6. júl 2021

Po jednom kloktani nepomoze, ale kloktaj kazdu hodinu pokojne, mne najlepsie pomaha slana voda.

nika82
6. júl 2021

ako tehotna mozes aj lieky staci trosku pogoglit a najdes stranku a tam zoznam od jednej dr kde su vypisanie lieky vhodne v tehotenstve

sally001
6. júl 2021

To je jedno ...kazduu chvilku som kloktala a preslo to rychlo

autor
6. júl 2021

@nafka0483 ja som uz taka preplasena aby sa nic nestalo babetku, googlim co sa moze v tehu, vsetko skusam ale veru ze ma nenapadlo ze to musim kloktat viackrat aby to zabralo 🙈 skusim na striedacku asi s harmancekom, chcem sa cim skor vyliecit ..snad to nieje covid 🤦

sally001
6. júl 2021

Podla mna kloktat slanu vodu casto nieje dobre...moze ti to podrazdit hrdlo...ale kamilky mozes

nafka0483
6. júl 2021

Ja som tiez posledny tyzden chora, v lekarni som sa pytala co mozem a nejake moznosti su ;) a vzdy mi zabralo ked som kloktala slanou vodou aj kazdu hodinu-dve. A vsetky take domace recepty - naparovanie nad slanou vodou, teply obklad na hrdlo, domaci cibulovy sirup a pod.

autor
6. júl 2021

@nafka0483 za aky cas ti ucinkuju tieto veci?

nafka0483
6. júl 2021

Ked zacnem rano a robim to pocas celeho dna, tak vecer uz citim ulavu.

autor
6. júl 2021

tak mne sa to zhorsilo.. neskutocne ma bolia uz priedusky a vzadu v chrbte, strasne ma dusi a zvysila sa mi aj teplota..idem sa dat otestovat zachvilu a rozmyslam ci mam ist na urgent? co si myslite?

nafka0483
6. júl 2021

Pokracovala by som v samoliecbe a rano uvidis - ak nebude ani o kusok lepsie, tak ku svojej lekarke.
Dnes si si nekupila nic na hrdlo? Neporadila si sa v lekarni, nejake tabletky na cmulanie, sirup?
A kloktala si od rana a napriek tomu sa to zhorsuje?

autor
6. júl 2021

tak nepodarilo sa mi dnes otestovat, vsetky odberne miesta uz boli zavrete, tak sa otestujem az zajtra.. na pohotovosti mi predpisali penicilin, v lekarni mi muz k tomu kupil vitamin C a pastilky septofort.. pridalo sa mi k tomu vsetkemu aj vracanie, uz som 3x vracala 😒 citim sa fakt hrozne, vobec nebudem zajtra prekvapena ked budem pozitivna na covid

nafka0483
6. júl 2021

Ten septofort ti schvalil lekar, ci ti to muz len tak kupil v lekarni? Lebo ten sa smie uzivat len so suhlasom lekara, bolo dobre v lekarni pytat nieco co mozu tehotne.

A na pohotovosti ti robili aj test na crp?

autor
6. júl 2021

@nafka0483 lekarka na pohotovosti povedala ze mam pytat nievo na hrdlo a vitamin C, tak mi manzel opytal a toto mi dali

autor
6. júl 2021

@nafka0483 aky test na crp, co to je?

ckatka
7. júl 2021

Ja som mala v tehotenstve pľúcne chlamydie...teplotu do 38 a sme tu obaja zdraví.
Zvládli sme to len s jednou dávkou ATB, keď som zistila ze som tehotná, ďalšie som nebrala, vtedy som začala používať oleje z Doterry a pomohli mi preplachy nosa a kloktanie slanou vodou s kvapkou Ravintsary a difuzovat Air, OnGuard, Eukalyptus a Tymián. A odvtedy sa iným neliečim. Držím palce, zvládneš to.

nafka0483
7. júl 2021

CRP je marker/vysetrenie v krvi, podla toho urcuju ci je v tele bakterialny zapal a treba antibiotika alebo je to len virusove s atb netreba.
A v lekarni ste povedali ze si tehotna?

autor
7. júl 2021

@nafka0483 nie, nebrali mi krv vobec.. len ma popocuvala, pohmatala hrdlo a uz bolo
jasne, manzel to povedal ako prve ze som tehotna, este sa aj uistil ze mozem penicilin, tak snad to neuskodi

autor
7. júl 2021

bola som na test, chvalabohu covid nemam 🙏 ..ale tak ma strasne dusi, akoby mi horeli priedusky, urcite tam mam zapal.. dnes uz nevracam, ale ajtak nemozem jest lebo absolutne necitim chut ani cuch, nerozoznam ani sladke on slaneho

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre