ahojte..chcem sa opytat,mate niekto uz nieco taketo zasebou?som tehotna v 18t.t a dcerka ma sarlach-nejaky druh anginy...je tam velke riziko,ze to mozem od nej dostat?ako by to vplyvalo na plod?dakujem za reakcie,odpovede...
šarlach je bakteriálna streptokoková nákaza, ktorá tehotnosti neškodí 🙂 max budes mat anginu
@kiki68 nie,malu nedali do nemocnice je somnou doma.zatial ma nic nechytilo,tak hadam ma to obide..ano mala mala najprv priznaky normalnej anginy a ked jej zacali teploty cela sa mi vyhadzala.tak sme sli napohotovosta tam povedali ze je to ten sarlach...no niektori ludia mi hovorili,ze aj ked ja to nechytim,tak sa moze nakazit plod...aleja verim,ze bude vsetko v pohode...
ahojte. moj malý to tiež chytil.
@verrramkonik a može to chytit male v brusku? prosím dajte info, svokra ma strasi, že musim ist na potrat.
ahoj.Tiez som mala zo zaciatku obavy,ale neboj,a na svokrine rady nedavaj....aj mna strasili,ze to moze chytit babo v brusku,my uz sme v poriadku.Maly nech sa co najskor zacne liecit a treba si stale umyvat ruky aj ty aj maly a nepit z jedneho pohara,nejest po sebe...doma vela vetrat.Moja dcerka bola uz na kontrolnych steroch po dvoch tyzdnoch a uz je uplne zdrava.Ale do skolky ide az po troch tyzdnoch po chorobe.Teraz to vraj nieje take nebezpecne ako inokedy.Bola som na poradni a babo je o.k.Neboj a o potrate urcite neuvazuj.drzte sa a prajem skore uzdravenie
@verrramkonik ahojky prosím tě neřešila si to tenkrat se sebou i s nejakym dr? já jsem v 15tt a v sobotu jsem byla se sestřenkou (8let) a mamka mi dneska volala že mala ma spálu/šarlach.. tak nevím co tedka..
Myslim,ze sa nemas coho bat.teraz nebud radsej v jej pritomnosti pre istotu.moja dcerka ked to mala,tak ja soms nou spavala v jednej posteli a nedostala som nic.prajem vela0zdravia
ahojte, ja som tiez teraz v 16tt a dcera ma pravdepodobne sarlach, uz dostala ATB. tiez sa bojim aby som to od nej nedostala, lebo som uz raz sarlach mala asi 2 roky dozadu (dr.ale nenapadlo ze by to mohol byt sarlach takto v dospelosti) a mala to vtedy odomna dostala, cize to ma uz 2x ☹ co som citala na nete, nemalo by to uskodit babatku, ale radsej skusim zavolat mojej gynekologicke. izolovat sa od nej nemozem.
@rainee Som tehotna a syn mal pred 2 tyzdnami sarlach. Podla mojho lekara to nie je vobec problem pre tehotnu. Maximalne by si tiez dostala antibiotika keby si to chytila. Babo to vobec neohrozuje. Okrem toho sa sarlach neprenasa tak lahko. Len priamo cez sliny, pri jedeni jednym priborom a pod. Nie len tak vzduchom. Je to ako angina. A tiez ma lekar ukludnil, ze po 48 hodinach po zacati brania antibiotik uz ziadna nakaza na druheho nehrozi...So synom som spavala a ani ja a ani manzel sme od neho nic nedostali 😉
Aj moja dcérka mala sarlach, keď som bola 9. - 10. tt, ja som mala potom len nádchu bez teplôt, radila som sa s gynekológom a ani to nejako zvlášť neriešil.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
a dcerku poslali kde, na infekcne,ci je doma? ja som mala sarlach ako decko, ale viem,ze tam bola pritomna nejaka vyrazka po tele, ze to bolo dost nakazlive,ale nie u dospelych,len u deti....tak neviem...ja si pamatam ze ma ako decko dali lezat na infekcne....no mala som 5 rokov,tak si z toho velmi vela nepamatam...
Ked tak si zavolaj na infekcne a vypytaj nejakeho lekara,nech Ti povie ake su rizika a co mas robit. Ked tam mozu vyvolavat ludia kvoli blbinam,co mozu chytit na dovolenke,tak tam mozes volat aj Ty. Neviem aky si kraj,ale podla toho zavolaj do prislusnej nemocky.