Ahojte prosim vas,chcem sa spytat ci mate s tym niekto skusenosti,ked ste boli tehotne a vsetci ostatny clenovia vasej rodiny (partner a syn) boli chory s vysokymi horuckami a vase tehotenstvo dopadlo aj tak dobre a dietatku v brusku sa nic nestalo? Zacinam mat z toho velky strach,lebo partner je takto chory uz treti den a synceka to chytilo dnes,mavaju vysoke teploty az cez 39. Mam strach aj o nich a aj o to este nenarodene dietatko.
Aj u nas boli chore deti,ja som to nechytila, ked tak si kup ruzko. Ale potom som aj tak sama ochorela a musela brat atb, takze tazko sa tomu vyhnut.
No ved sono mam buducu stredu,tak hadam to bude ok vsetko. Len ma prepadaju kadejake myslienky,ked cele noci nespim a stale okolo nich lietam. Ale tak hadam bude vsetko v poriadku a malinkemu sa nic nestane 😄
nemusi sa ti nic stat, nebezpecnejsie by bolo, keby ty si mala teplotu, potom sa musis liecit, aby sa babatku nic nestalo. ale ako moj lekar povedal - keby pri kazdom kychnuti a chorobe buducich mamiciek sa nieco stalo, tak ludstvo vymrie 🙂 🙂 pekne, ze? 🙂 kazda baba, co poznam, prekonala nejaku horsiu chorobu v tehu a uplne zdrave babatka, ja som mala zapal priedusiek s teplotami pri prvej a je uplne zdrava, mudra a sikovna, aj teraz s druhym co cakam to iste len nedavno, a vsetko je v poriadku 🙂 nemusis sa velmi bat, len keby si ty ochorela, tak bezkaj si pre lieky k dokimu.
Syn mal 5dni skoro 40tky a ja som bola v 35-36tt a nič sa nestalo.ani som od neho neochorela. Predpokladám,že berieš vitamíny,tak si dopln ešte ovocím Ccko a bude dobre
Neboj sa, druhý trimester je už bezpečny, bábo je chránene placentou. Držím palce ;)
ak máš kde, tak na pár dní sa odsťahuj - to by bolo najlepšie...
Ideálne by bolo ak máš kam ísť(napr.rodičia) tak na pár dní vypadnúť. Partner by to určite pochopil a o syna by sa postaral aj s teplotami. Ak sa ale nedá,tak sa nestresuj. Dôležité je často vetrať a ak by si to chytila -treba k lekárovi.Sú aj ATB pre tehotné.
A hlavne žiadny stres- bábo bude zdravé.
Ale no, zas z jednej chripky netreba hned zenu vystahovavat z domu. To iste mozes chytit v obchode alebo na ulici. Moje decka boli vzdy chore, ked som bola tehotna, ved su to deti a v skolke, takze nielen teploty a sople, ale aj pekne anginy, sarlachy a podobne lahodky. Bud som to chytila aj ja a normalne som to prekonala alebo som to ani nechytila, zas v tehotenstve je ta imunita vybudena.
Nerob si stresy, vsetko bude OK. Pekne sa postaraj o svojich blizkych a nezabudaj na zakladne veci - dost tekutin, vitaminy, zelenina, ovocie, oddych a byt vela vonku ak mozes, to pomaha najviac. A ak nahodou ochories, treba to pekne vyuzit - cely den v posteli s obskakovanim sa ti nemusi tak skoro naskytnut 😀
Vela zdaru!
Aj moj syn je chory a aj manzel a aj ja som bola.. Prepac, ale byt tebou tak to neriesim. Ochoriet mozes hocikde... Proste sa tomu nevyhnes. Ja som v 19 tt a som v poriadku. A popri tom robim v MS a deti naookolo neustale byvaju chore, netreba byt precitlively a zamyslat sa nad takymi vecami. Proste zvys prijem vitaminov, dbaj na hygienu, casto vetraj. Pri bezych ochoreniach sa nemas coho bat, ved uz si v 2 trimestri 😉
Ja som v 24 týždni medzitim som prechodila viac krat choreho manžela ktory prave teraz leži s horúčkou a antibiokami už treti den- mne zatial nič neni klop klop snad to zvladneme...a x pacientov chorych a kolegov 🙂 takže netreba sa bat popredu stane sa aj tehotnym že ochoreju vyležia a nič sa nestanr 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som v 13tt a bola som takto chora aj ja, nielen decka a skoncila som na antibiotikach a vsetko je v poriadku, uz som mala ultrazvuk 😊