Som v 15. týždni a pribrala som 8 kg. Je to zo štítnej?

samara9
7. dec 2013

Ahojte dievcata, idem as opýtat, som v 15tt a pribrala som uz 8kg :((( casto chodim peso, hybem sa jem len a lne zravo tak ako pred tehu....nechapem tomu, Casto som chodila v tetstve na endo....kvoli stitnej zlaze......vzdy som boal bacula a potom po puberte siv ahu udrzujem cvicenim a zdravou stravou..............tak isto sa stavujem aj teraz a ja neviem ci to moje telo nieje zblbnute z hormnovo........môze byt to priberanie zo stitnej???

20erika07
7. dec 2013

@samara9 ahoj,ja som do 20tt pribrala 15kg,teraz mám 19kg navyše,ale ja mám stitnu v poriadku,len som bola velmi chuda tak si telo naberalo koľko potrebuje...ale u teba bohvie keď si mala v detstve so stitnou...jedine vyšetrenie keď chceš byť kludna a vedieť z čoho 🙂

samara9
autor
7. dec 2013

@20erika07 ale ake vysetrenie, komu to povedat, obvodna, gynekologicka vies......toto neviem

kkristin
7. dec 2013

@samara9 na vyšetrenie by ťa mala poslať gynekologicka aj ja som bola na vyšetrení št. Žľazy keď mi krvavé testy vyšli zle
Tie sa robia okolo 10-12 týždňa a keď ti vyšli horšie robia sa podrobnejšie

20erika07
7. dec 2013

@samara9 tak ku gynek.chodíš teraz najčastejšie tak jej sa spytaj,ona by mala vedieť ako postupovať 🙂

samara9
autor
7. dec 2013

@kkristin krv mi brali v 6tt a teraz idem v 16tt, tie prve boli ok.......
jej som o tom priberani povedala a sa zasmaila ze to aj zo vzduchu......lenze vies keby soms a prejedala nepoviem ani pol slova a priznam si to ale jem zdravo a pravidelne tpresne jak predtym

samara9
autor
7. dec 2013

@20erika07 povedala som jej o tom a sa zasmiaal ze to aj z vody a pôvodnu vahu mi napisali vymyslenu nechapem prec sa neopytala kolko priberam

kkristin
7. dec 2013

@samara9 moze byt že sa zavodnujes aj keď ešte je dosť skoro ale uvidis čo ďalšie testy pripadne si vyžiadaj kontrolný krvavý obraz u obvodnej

samara9
autor
7. dec 2013

@kkristin divne je ze mi oblecenie sedi nechapem fakt

20erika07
7. dec 2013

@samara9 no ja som sa prejedala dosť na začiatku tak mňa to neprekvapilo,ale keď ty nie,myslím že to bude zmenenymi hormonmi ale mysliet neznamená vedieť... Keď sa zasmiala,nemá potrebu to riešiť keď krv máš v poriadku... Každá sme iná,hormóny sa menia u každej a rôzne,tak až tak sa tým netráp,uvidis ako budeš priberat ďalej,mne sa to posledný trimester spomalilo 🙂

miminka327
7. dec 2013

@samara9 krvný obraz ti môže spraviť aj obvodný,ale musíš povedať,že chceš na štítnu žľazu aby skontrolovali hormóny ! Ja má štítnu už 6rokov...mi zistili po prvom synovi,keď mal 3roky. Mám zníženu činnosť....tak beriem lieky a pravidelné kontroly u endokrinologičky 🙂

kkristin
7. dec 2013

@samara9 tak keď ti sedí tak potom nechápem ;) možno si fakt len zavodnena počkaj na krvavé testy uvidis

samara9
autor
7. dec 2013

@miminka327 jj to som pocula ze su dva extremy ze jedny ludia su taky co nic nejedia apriberaju a potom opak zje aj kona a je stihla...ja mam to ze sa pozrem na vodu a priberam ale zdravo stravou a pohybom sa mi darilo drzat priemernu vahu ale to co sa deje je neskutocne

20erika07
7. dec 2013

@samara9 tak keď oblečenie sedí tak to je super 🙂 do kosti ti to ide 🙂

samara9
autor
7. dec 2013

@20erika07 mas pravdu, pokial krvne testy vysli ok stym nic nenarobim veru

samara9
autor
7. dec 2013

@20erika07 tak ako je to vidiet ale na to ze je to uz 8kg mi to nepripada take extermne

20erika07
7. dec 2013

@samara9 ja som pred tehu bola ten prípad že som zjedla čokoľvek,v ktorukolvek hodinu,všetkého veľa a tak a este som aj schudla...a pohyb žiadny napríklad,zdrava strava? To určite 🙂 tak teraz som rada že som popriberala,už nie som ako štiap 🙂

miminka327
7. dec 2013

@samara9 veď uvidíš...sama to nezistíš...tie testy si daj spraviť určite...budeš kľudnejšia a hlavne ak by si to mala,aby si čííím skôr začala s liečbou 😉

samara9
autor
7. dec 2013

@20erika07 tak pred tehu som mala 60kg aj to poctivo vydrete.......to ze teba tesi ze si pribrala mna naprikald nie.......viem,ze tehotenstvo prinasa priberanie a som rada,z eje babo zdrave a to je hlavne ale pribrat v tomto tyzdni tolko je totalne moc..

20erika07
7. dec 2013

@samara9 jasné že ťa to neteší,keď sa snažiš zdravou stravou a pohybom to aspoň zmierniť teraz a nefunguje...aj mňa by to mrzelo keby som v tvojej koži...a aj môj dokt.sa hneval keď zistil koľko som na začiatku pribrala,už som si začala v poradni aj uberať na váhe aby sa nehnevali 🙂 ja sa zas bojim keď porodim že schudnem zas pod 50kg a nebudem vedieť nabrať ☹ samá kosť,sa hanbím aj do zrkadla pozrieť... Tých 60 kg by som brala juj ,no ty si si ich musela odmakat a snažiť sa,neviem si predstaviť že by som musela chudnut,to by bol pre mňa trest nejest naco mám chuť...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre