Ahojte. Kamarátka a ja sme skoro rovnakom tyzdni, ona je 13+4 a ja som 14+2 ... stale mi vypisuje ako citi šteklenie a bublinky a že neverí, keď ja este nič necítim a to už jedno dieťa mám. Pri dcere som citila okolo 19tt čiže mi to príde skoro... obe máme placentu vzadu a obe mame rovnake postavy.. tak nechapem ci jej šiši z hormónov, alebo ma chce riadne rozhodiť, lebo zjedla všetku múdrosť sveta.. kedy sa da citit pohyby ? Mam obavy, že teda niečo nie je v poriadku 😪😪😪
Ja som cítila pohyby až po 20tt. Je to naozaj individuálne.
Ahoj, kazda zena to moze citit naozaj individualne, vela zien si pohyby aj vsugeruje/myli a pritom sa jedna len o pohyby criev. Ja som v tomto tyzdni vobec necitila pohyby, len ked som lezala na chrbte som videla maternicu ked sa trosku stiahla a babo sa ulozilo viac na jednu stranu, tak vtedy som videla viac vyklenutu maternicu na jednu stranu, ale pohyb baba este nie. Hlavme sa neporovnavaj lebo do terminu sa zblaznis💞
Kamarátka to reálne nemusí citiť, je to ešte skoro, môže to byť kľudne niečo iné ;)
Ja som prvorodička, pohyby som začala cítiť 19.tt a aj to mi každy hovoril, ako skoro, pretože veeľa žien, ktoré majú teermín cca ako ja, tak začali cítiť aj 22.tt a neskôr. Dr. na pohotovosti mi povedala, že ona cítila prvý pohyb v 26.tt. Neriaď sa inými, je to veľmi individuálne.
Je to rôzne, záleží od toho, kde je placenta, aku má žena postavu, koľko plodovej vody, a aj od toho, ako individuálne je "vnímava". Ja som pri mladšej dcére cítila asi v 15 týždni také slabunke ďubkanie, aj to len večer, keď som kľudne ležala a veľmi sa sústredila.
Nestresuj sa zbytočne, nemá zmysel sa porovnávať s niekym iným. Pokiaľ je všetko v poriadku a tehotenstvo pokračuje ako ma, tak o pár týždňov, možno už aj o pár dní už určite budeš cítiť aj ty pohyby
Na to máš kľudne ešte pár týždňov čas, veď o nič nejde dolezite je že babo je v poriadku, neboj tých kopancov si ešte užiješ habadej, ku koncu ti to už aj vadiť bude
Ešte máš čas ... Prvé pohyby som cítila v 18 týždni. Ale intenzívnejšie až v 20
Ja ako prvorodicka som cítila až v 21tt a pri druhom tehu až v 16tt. Kopu casu
Kamoška cíti akurát tak prdy a pohyby čriev. Aj ja keď sa najem a potom sa sústredím, tak cítim "pohyby" a to ani nie som tehotná. Odporuč jej, nech si kúpi Espumisan
Všetko medzi 13-23.tyzdnom na prvé pohyby je normalne... ja som s tých stastnych,co vzdy citili velmi skoro.. ale riesit,ze to 'musi' cítit aj niekto iný je dosť odveci🫢
Kazda citi uplne inak. Ona ich moze citit a tiez je v poriadku ze ty nie. Ja som pri prvej citila asi od 21 tt a pri druhej som si bola ista uz v 14 tt , ano takto skoro. Dokonca, aj keby si necitila pohyby vo vyssom stadiu, okolo toho 23- 25 tt, tak stale je to ok ak uvz ukazuje ze je babo ok.
No stres
PiSes, ze uz jedno dieta máš. Pri prvom som citila velmi skoro tie bublinky a bolo to babo, kedze inokedy ziadne bublinky necitim. Okolo 12 tyzdna niekedy. Bola som super vnímaná. No a pri druhom? Dr trval ultrazvuk 15 minut, co ho zmerat nemohla, tak tancoval a to na kazdej poradni! Ja som uz nebola super vnimava, kedze starsi mal 2 roky. Pohyby som vnimala az niekde v 18 tyzdni. Mala som pracu na 1 den v tyzdni a v tie dni som necitila pohyby vobec az vecer. Neries, kamoske povedz nech ta zbytocne nevytaca.
Mam za sebou 4tehotenstva. Ale skor ako 19-20.tyzden som pohyby necitila. A ked aj tak som si zrejme myslela ze su to len creva 😂😂😂
Tretie tehitenstvo ,placenta hore,vzadu,dieťa natlačené úplne v predu a aj tak som ho zacala cítiť až pred 18tt..
Vôbec si také reči nevšímaj. Do 20 tt máš čas s pohybmi,čo som bola prekvapená pri treťom, no dr ,že či prvé,alebo piate tie pohyby du individuálne.
a to je kamaratka? A takto ta stresuje? A ktovie ci su to vobec pohyby, mozno jej len viac pracuju creva, ale to jej hovorit nemusis 😉 nechaj ju snivat, ze tie vetry su pohyby dietata.
Ja mám teraz druhé tehotenstvo, placenta na zadnej stene a pohyby som začala cítiť okolo 24 TT. A nenapadlo mi toto riešiť 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Každé sme citlivá inak, a každá mate určite aj iné množstvo plodovej vody a aj dieťa je inak veľké. Čiže jedna môže cítiť "bublinky" v 13 TT a ďalšia až v 19 ttja som tiež také ako bublinky cítila okolo 14tt ale ci to bolo 13+6 alebo 14 + 1 už neviem a neskôr keby nemáva stikutku ani neviem ze sa zije