Som v 14. týždni a stále zvraciam

gabriela1991
29. jan 2016

Ahojte mozem sa spitat som v 14 tt a stale zvraciam a je mi zle ...je to normalne pomozte mi niektora ako to mam zastavyt 🙂 ...pijem zazvorovy caj papam vytamuny... stale zvracam a hlavne rano sa zobudim kazdy den okolo 8 a zvracam...

iukas
29. jan 2016

mne pomahali keksiky typu bebe dobre rano... nikdy som nesmela mat prazdny zaludok, vtedy to bolo najhorsie.. potom som ich nejaky rok nemohla ani vidiet.. pomahaju sacharidy v zaludku, ak je to velmi velmi zle, pomoze lekar, ale to je uz pri extremnom vracani a chudnuti.

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@iukas no ja som pretnim prevracala 5 tyzdnou v kuse rovnake teras to uz mam 6... aj tabletky mam od lekara aj papam aj pijem v noci stale rovnake ...obcas mi je lebsie ...schudla som za ten cas 10 kilo :(

gabuchah
29. jan 2016

No ja som vracala do 14-15 týždňa, ale neschudla som skoro nič, 😷 mi dával tabletky ale neuzivala dom ho..
Frcala som iba na ovocí, občas kúsok pečiva..
Si hodne schudla, 10kg, toto ja nepoznám ani keď som chorá... Ale neboj, vydrž ešte, samo to prejde zo dňa na deň

3petka
29. jan 2016

ja som mala tiež vždy poruke nejaký keksík a dosť to pomáhalo. A skúsila by som vynechať ten zázvorový čaj, mne napríklad z neho bolo strašne zle.

gabuchah
29. jan 2016

@3petka tiež som ho nepila... Na rozdrazdeny žalúdok je to katastrofa, agresívny hodne

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@gabuchah
@3petka mne to tu u nas vsetci odporucaju tak ho pijem nasilu aj ked je fuj... mam s nim prestat myslite?

gabuchah
29. jan 2016

@gabriela1991 hlavne nič na silu!!! Počúvaj svoje telo... Skus aj vitamíny na čas vysadiť, okrem kyseliny listovej
Telo ti povie čo potrebuje 🙂
Uvidíš, čoskoro to prejde... Ja bola každý deň jak po opici a to boli tie horúce letné dni a robila som v bare, otras 🙂 a potom šup, prešlo to, zasa začalo iné 🙂

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@gabuchah snazim sa papt na vo mam chut ale obcas to v sebe neudrzim moje telo a babo vie asi co potrebuje 🙂 ...dufam ze to prejde vitim sa tak slabo bojim sa toto je moje prve babo 🙂

3petka
29. jan 2016

@gabriela1991 určite, zázvor je podľa mňa naozaj agresívny

gabuchah
29. jan 2016

@gabriela1991 to je dobre, nič si neodopieraj 🙂 keď ti má byť zle, bolo by aj z vody 🙂 ber to z lepšej stránky -za chvíľku to prejde a s tvojim úbytkom si budeš môcť dopriať dobrôtok 😉 ako píšeš -telo a bábo vie 🙂 a bábo zatiaľ čerpá z teba a ty máš dosť zásob 🙂 Ja som tehotná tretí krát ale iba teraz toto posledné tehu mi bolo tak zle...
A inak, gratulujem 🙂 kedy máš termín?

limetka69
29. jan 2016

Ja vraciam cele tehotenstvo, akurat 6,7,8 mesiac som mala klud, teraz na konci to mam späť. Mne pomahalo mat stale nieco v zaludku, to je jedni co, kym zom nueco nezjedla tak ma napinalo jak psa...

gabuchah
29. jan 2016

@gabriela1991 a neboj sa.. Telo sa čistí... Strach je najväčší nepriateľ 🙂

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@3petka dakujm skusim vysadiy co to so mnou spravi... a ci mam vyskusat namiesto toho

gabuchah
29. jan 2016

@limetka69 aj ty si 36ty týždeň? 🙂
Ja zvraciam tiež doteraz, ale iba pokiaľ to preženiem s niečím alebo mi niečo nesadne..

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@limetka69 chuda a ako to zvladas ja zvracam uz 6 tyzden a pripadam zi taka slaba obcas...

limetka69
29. jan 2016

No ano, mam 29 dni do terminu porodu 🙂
@gabuchah

gabriela1991
autor
29. jan 2016

Som rada ze niesom jedina ako rada ako rada aby som nikoho nenahnevala... tak ze to je normalne ...a babo je v bezpeci ;)

limetka69
29. jan 2016

@gabriela1991 no aj ja som si pripadala slaba, aj pripadam, na to si zvyknes 🙂 nic ine ti neostava. U mna je najhorsi mesiac tento posledny. Ako co sa tyka bolesti, unavy, proste uz mam vsetkeho dost a porod bude spasa, aj ked sa bojim 🙂 ja som sa uz potom smiala na tom jak ma napinalo vzdy a vsade ')

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@limetka69 tak sa drz uz to mas za par 🙂 ...

limetka69
29. jan 2016

Ja v pohode, to ty sa drz, aspon mne sa tehotenstvo neskutocne vlecie, a ne a ne dojst na konec 😀

limetka69
29. jan 2016
3petka
29. jan 2016

@gabriela1991 ono je to ťažke, kým som sa ja naučila čo a ako. Ja som napr. nemohla biele pečivo, bola som naozaj len na ovocí a musela som stále niečo žuť inak mi bolo na hovienko riadne. A napríklad aj vitamíny mi nerobili dobre. Bola som na čistej vode, teraz môžem už aj čaj ale mi trvalo kým som našla taký z ktorého ma nenapína. A od začiatku mám problém s mliečnymi výrobkami čo je dosť blbé lebo tie teraz potrebujem najviac a je mi z nich strašne ťažko. Ani nedokážem popísať akú chuť mám na kakao ale viem že mi z neho bude zle tak si ho odopieram 🙂

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@3petka to poznam teras tazko zjem chcebik a ten mam moc rada raz som sa z neho tak pozvracala ze som v puse citila chut plesne a chlebik bol cerstvy rano kupovany... banay ani vydiet ani mandarinky... teras uz obcas zjem nejaky normalny obed... ale vecinou ovocie a zacala mi vo velkom chutit paradajky...

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@limetka69 neboj ani sa nenazdas a budes babo drzat naruci a na to ako ti bolo zle budes zo smiechom spominat... toto mne velmi casto vravy moj priatel a to ma tak drzi 🙂

gabuchah
29. jan 2016

@limetka69 tak to máme podobne 🙂 Ja 34 dní, ale s tým že je to podľa druhého termínu a ten mi nesedí 🙂 prvý bol 27.2. 🙂
Inak pre mňa bol najťažší 8mesiac, dusilo ma co tak.tlacila malá na branicu, tlak mi začal blbnut, v nemocnici som bola 5dní, na 2prsty otvorená... Presne ako píšeš, pôrod už bude vykupenim 🙂 aj cvičíš s aniballom?

gabuchah
29. jan 2016

@3petka ani mne nebrali mliečne výrobky, nepotrebuješ ich až tak.. Kúsok syra občas a máš to...ja až teraz občas jogurt zjem... A kakao -tiež ťažké pre mňa 🙂

tiumen
29. jan 2016

A aké vitaminy ješ ? Môžu ti aj tie robiť zle na žalúdok ( len kyselinu listovú užívaj ako bolo vyššie spominané) viem že viacerým nerobili dobre tie tabletky ako sú femibion a pod.. keď som bola v tvojom týždni tak som sa skoro pozvracala v obchode z toho všetkého jedlakeď som ho videla 😂😂 ale do konca tehotenstva som našťastie ani raz 😅

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@tiumen beriem co mi predpisala dokyorka bo po kyseline listovej mi bolo viac zle...daju sa aj bezne kupit ale u nas mame lieky na predpis zadarno to je vyhoda

limetka69
29. jan 2016

@gabuchah nie ja som strasne leniva, chcela som aspon hradzu masirovat a jedine co robim, je ze pijem caj z ostruziny malinovej 🙂

gabuchah
29. jan 2016

@gabriela1991 skus ich vysadiť -na čas aspoň, ja tiež neuzivala, je to ťažké na žalúdok..vitamíny jem až teraz posledný mesiac...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre