Som v 14. týždni a som úplne vysypaná

denisel
30. sep 2014

Ahojte, chcem sa opýtať či je to normálne keď som vyhadzana po rukách a na hrudi som uuplne vysypana a takými väčšími vyrazkami.... Nesvrbia ani nič..... Môže to byť ze som niečo zjedla, čo mi nesadlo?? Na tvári som tiež vyhadzana ešte viac ako som bola v puberte a tie vyrážky aj bolia :( Alebo to môže byť priznal niečoho vážneho?

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majka99999
30. sep 2014

Radsej by som sla ku koznej alebo minimalne zavolala gynekologicke. Ja som sa vyhadzala v 7. tyzdni a skoncila v nemocnici. Ano, kortikoidy su skodlive, mne ich museli pichat, inac sa mi robili stale nove a nove vyrazky. Ak nezvrbia ani sa to nesiri, nie je to asi az take vazne.

blabla195
30. sep 2014

@denisel bez na kozne aj s tehotenskou knizkou.... ja som sa vyhadzala v cca 13. tyzdni (trup, nohy, trocha ruky, ale nie tvar) a na pohotovosti povedali, ze je to alergia.... no bolo toho stale viac a svrbelo to, tak som isla na kozne a tam mi diagnostikovali pytiriasis rosea po prekonanej infekcii alebo viroze... dostala som tekuty puder, dithiaden (ten som si dala iba asi 2-krat) a pn-ku....
neriskuj, moze to byt nieco, co ublizi babu...

denisel
autor
30. sep 2014

Ok... Dnes idem k mojej Dr mám zajednany termín.... Lenže ja žijem v UK, snáď mi nepredpise hore spomínaný liek a ja ani nebudem vediet, ze je to ono :( ďakujem vám...
@blabla195
@majka99999
@anetkaadamko
Mňa svrbia iba tie na tvári..... Ale to som už dávnejšie vyhadzana len na hrudi a rukách od piatku a mám pocit ze sa rozširujú.... Snáď to nebude nič vážne :/

ichbinich
30. sep 2014

@denisel:
Ano, urcite k lekarovi. Ja som vyzerala horsie ako v puberte, tvar, dekolt, ramena, sama vyrazka. Mozu to byt "iba" hormony, moze to byt "iba" reakcia na jedlo alebo nieco ine, alebo to moze byt nieco vaznejsie. Ked ta odbije zanska, chod ku koznej.
Vsetko dobre!

denisel
autor
30. sep 2014

Moja midwife povedala ze je to ok kým nesvrbi, tak snáď to tak bude a ak nie za mesiac idem na sk a tam skocim za dr alebo koznou

dr_smajlik
20. okt 2014

Tiež som v 14.tt mala strašné vredy na tvári, zapaľovali sa, či už som ich vytláčala alebo nie. Pri vytlačení z nich šla len priesvitná tekutina, nikdy nevyhnisali a následne sa okolo nich spravila modrina s chrastou a šupinky. Na brade som mala modrinu vo veľkosti 2€-ky. Hľadala som pomoc bez liekov a musím uznať, že mi veľmi pomohli tieto procedúry:
-vynechanie príliš korenených a sladkých jedál
-pitie rumančekového čaju ráno a večer ( vylúhované vrecúška som si prikladala na najviac zapálené vredy)
-čo najmenej sa chytať tváre
-ráno a večer vyčistiť pleť micelárnou vodou
-počas dňa zopnúť vlasy aby nešli do tváre a celú tvár natrieť domácim medom v tenkej vrstve a nechať pôsobiť pokiaľ sa o niečo neprilepíš alebo nemusíš niekam ísť( neskutočný pocit, keďdášmedovú masku dole :P)
-vyskúšať masku z bahna z Mŕtveho mora, prípadne bahno obsahujúce síru ( ja som mala z dovolenky "rádioaktívne bahno" z Čiernej Hory v prírodnej forme
-dodržiavať pitný režim, nie je na škodu aj voda s vyžmýkaným citrónom
-v prípade, že nemáš na tvári med (alebo na noc) natri všetky vredy 100% tea tree olejom ktorý kúpiš v lekárni. Pomáha vysušiť vredy a pôsobí antibakteriálne.
-pitie acidofilného mlieka

Mne pomohli tieto prírodné liečivá. Nie je to úplne 100%-né a možno nezaberie každému, treba skúsiť, čítala som že pomáha tvár potierať aj cesnakom ale nechcela som smrdieť po cesnaku. Každopádne u mňa to začalo brutálnym spomalením trávenia, zápchami a keď ješ ťažké jedlo, kysne ti to v črevách dlho a ukáže sa to na pleti+ hormóny v tehotenstve, no amen tma.

Nie som zástanca liekov a nemám rada lekárov a čakárne, tak sa im snažím vyhnúť prírodnou medicínou pokiaľ možno 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre