Ahojte, chcem sa opýtať či je to normálne keď som vyhadzana po rukách a na hrudi som uuplne vysypana a takými väčšími vyrazkami.... Nesvrbia ani nič..... Môže to byť ze som niečo zjedla, čo mi nesadlo?? Na tvári som tiež vyhadzana ešte viac ako som bola v puberte a tie vyrážky aj bolia :( Alebo to môže byť priznal niečoho vážneho?
Radsej by som sla ku koznej alebo minimalne zavolala gynekologicke. Ja som sa vyhadzala v 7. tyzdni a skoncila v nemocnici. Ano, kortikoidy su skodlive, mne ich museli pichat, inac sa mi robili stale nove a nove vyrazky. Ak nezvrbia ani sa to nesiri, nie je to asi az take vazne.
@denisel bez na kozne aj s tehotenskou knizkou.... ja som sa vyhadzala v cca 13. tyzdni (trup, nohy, trocha ruky, ale nie tvar) a na pohotovosti povedali, ze je to alergia.... no bolo toho stale viac a svrbelo to, tak som isla na kozne a tam mi diagnostikovali pytiriasis rosea po prekonanej infekcii alebo viroze... dostala som tekuty puder, dithiaden (ten som si dala iba asi 2-krat) a pn-ku....
neriskuj, moze to byt nieco, co ublizi babu...
Ok... Dnes idem k mojej Dr mám zajednany termín.... Lenže ja žijem v UK, snáď mi nepredpise hore spomínaný liek a ja ani nebudem vediet, ze je to ono :( ďakujem vám...
@blabla195
@majka99999
@anetkaadamko
Mňa svrbia iba tie na tvári..... Ale to som už dávnejšie vyhadzana len na hrudi a rukách od piatku a mám pocit ze sa rozširujú.... Snáď to nebude nič vážne :/
Moja midwife povedala ze je to ok kým nesvrbi, tak snáď to tak bude a ak nie za mesiac idem na sk a tam skocim za dr alebo koznou
Tiež som v 14.tt mala strašné vredy na tvári, zapaľovali sa, či už som ich vytláčala alebo nie. Pri vytlačení z nich šla len priesvitná tekutina, nikdy nevyhnisali a následne sa okolo nich spravila modrina s chrastou a šupinky. Na brade som mala modrinu vo veľkosti 2€-ky. Hľadala som pomoc bez liekov a musím uznať, že mi veľmi pomohli tieto procedúry:
-vynechanie príliš korenených a sladkých jedál
-pitie rumančekového čaju ráno a večer ( vylúhované vrecúška som si prikladala na najviac zapálené vredy)
-čo najmenej sa chytať tváre
-ráno a večer vyčistiť pleť micelárnou vodou
-počas dňa zopnúť vlasy aby nešli do tváre a celú tvár natrieť domácim medom v tenkej vrstve a nechať pôsobiť pokiaľ sa o niečo neprilepíš alebo nemusíš niekam ísť( neskutočný pocit, keďdášmedovú masku dole :P)
-vyskúšať masku z bahna z Mŕtveho mora, prípadne bahno obsahujúce síru ( ja som mala z dovolenky "rádioaktívne bahno" z Čiernej Hory v prírodnej forme
-dodržiavať pitný režim, nie je na škodu aj voda s vyžmýkaným citrónom
-v prípade, že nemáš na tvári med (alebo na noc) natri všetky vredy 100% tea tree olejom ktorý kúpiš v lekárni. Pomáha vysušiť vredy a pôsobí antibakteriálne.
-pitie acidofilného mlieka
Mne pomohli tieto prírodné liečivá. Nie je to úplne 100%-né a možno nezaberie každému, treba skúsiť, čítala som že pomáha tvár potierať aj cesnakom ale nechcela som smrdieť po cesnaku. Každopádne u mňa to začalo brutálnym spomalením trávenia, zápchami a keď ješ ťažké jedlo, kysne ti to v črevách dlho a ukáže sa to na pleti+ hormóny v tehotenstve, no amen tma.
Nie som zástanca liekov a nemám rada lekárov a čakárne, tak sa im snažím vyhnúť prírodnou medicínou pokiaľ možno 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?