Ahojte som 13+1 týždeň tehotenstva dnes a akurát dnes má začal bolieť zub múdrosti. Mam ísť k zubárovi alebo čo mám robiť ?
@sasenka5 to mi bude dávať aj nejakú injekciu na umrtvenie alebo niečo také ? Keď by trhal len ten zub múdrosti to asi nemá koreň či
Mne sli zuby mudrosti vzdy len a len v tehotenstvach. Vzdy som dostala antibiotika kvoli zapalu a bolesti ukrutnej a po tehotenstve museli ist von . Ale ja som na ne nemala miesto
Neboj trhať ho bude len v extrémnych prípadoch, len tak ti určite hneď nevytehne zub, keď nebude musieť v tehu. Ale áno, dá ti lokalku na umrtvenie od bolesti keď tak 🙂
Jasne chod ku zubárov y. Ja som v 13tt trhala tiež hornú osmičku
Neviem ako to riešia zubári počas tehotenstva, ale netreba pri trhaní zubu múdrosti aj RTG? Čo pri tehotenstve zrejme nemôže.
V 16tt mi trhali osmičku. Musela von, mala som už zápal na kosti … poviem ti že žiadna sranda. Chod a neboj sa ani injekcie, zubar vie čo môže.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Choď k zubárovi, o 2 dni (13+3) začínaš druhý trimester a to je najideálnejši čas počas tehotenstva kedy robiť zuby. Som 26tt a tiež chodim k zubárke ako na klavír teraz🙄
Môžeš dokonca aj lokálnu anestéziu 🙂