Ahojte som v 13tyzdni tehotenstva mam štitnu žľazu brala som euthyrox 25 DR mi znížila dávku na pól tabletky každé ráno máte niektorá takú skúsenosť bolo vaše babo v poriadku ? Na kontrolu ma dala hneď o mesiac pred tým som chodila každé 3mes. Ďakujem vám za vaše odpovede 😇.
@vaiana2002 ahoj, žiadne strachy, so štítnou žľazou som porodila 2 chvála bohu zdravých chlapcov
@marci77 ja som bola j vedela že som tehu a znížila mi ale dala ma o mesiac na kontrolu kde mi budú brat krv tak neviem no
@vaiana2002 ak mas spravnu liecbu, nie je dovod sa bat. bat sa treba bez liecby.
@vaiana2002
a na zaklade coho znizila davku lieku?
neviem, moja sa ma pytala, ci planujem tehotenstvo.....ked som jej povedala ano, tak dala mi tu 25, aj ked som vtedy lieky nemusela mat
a potom mi hned kazala prist, a potom mi zvysila davku na 50
ak sa vam cokolvek nezda, poziadajte gynekologicku alebo obvodnu o odber krvi a podla toho sa nastavia lieky
ale tak endokrinologicka asi vie, co robi .....ja som napisala iba moju skusenost
@vaiana2002 aj mne vždy prizvukovala endokrinologicka, že keď otehotniem, hneď mám prísť. Tiež mi počas tehotenstva dávku zvyšila.
Ahoj 😊 mám tiež zníženú funkciu štítnej žľazy a v tehotenstve mi brala krv na endokrinologii medzi 8-10 tt a podľa výsledkov upravila dávku (mne zvyšovala), potom som šla ešte myslím raz v tehotenstve. Ak si v tehotenstve bola na odber krvi, určite ti doktorka nastavila liečbu podľa výsledkov a bude to v poriadku 😊
Ak máš obavy a chceš si byt istá zavolaj doktorke.
Veľa zdravia prajem 👍😊
@vercavercaverca1 ďakujem pekne 😇
Dievčatá zajtra volám na endokrinológiu lebo sa bojím o bábätko ďakujem za vaše skúsenosti 😇
Mne pocas tehotenstva davku nemenili, ale na kontroly som chodila casto. Tiez mi je cudne, ze davku znizovala, skor je castejsie zvysovanie davky. Ale asi vie, co robi.
@andrea_82 neviem ale panikarím zajtra volám a nech mi zoberie krv skôr 😌
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mne moja endokrinologicka prizvukovala, ze hned ako otehotniem mam hned prist na kontrolny odber, ze tehotne u nej maju prednost
predtym som mala 25 a v tehotenstve mi podla vysledkov krvi v 1.trimestri zvysila na 50
vsetko bolo v poriadku v tehotenstve
drzim palce, treba ist co najskor endokrinologicke na odber krvi a podla toho nastavi davku liekov