Ženy ja už som zúfalá...
Som v 11 týždni a zo všetkého ma napína, je mi na zvracanie. Ešte som nezvraciala, pretože to dokážem udržať v sebe. Neviem už čo jesť... niečo zjem a na druhy deň mi je z toho zle a už to nemôžem ani vidieť ani cítiť.
Keď jem tak môžem len trochu, pretože potom ma opäť napne a už nemôžem pokračovať.
Ani do obchodu nemôžem ísť, pretože všetko čo tam cítim, vidím je mi z toho zle.
Nejaké rady baby? ☹️ Veď ja nemôžem celý deň nič nejesť.... z čoho bude to bábätko rásť keď nejem a len chudnem?
Rodina, priatelia mi hovoria, že musím jest, ale ono sa to naozaj nedá a nasilu do seba tlačiť nemôžem napr. mäso keď ho len ovoniam a už ma napína... ☹️
@caroline276 Skúšala som aj tie lizatka proti nevoľnostiam, ale pomôžu len na ten čas kým ich mám, potom je to to isté...
Ahoj, neviem či poradím, pretože mám rovnaký problém. Skúšala som zazvorový čaj, gravipop, troška coly aj tabletky cocculine. Mne nepomohlo nič, preto som zvedavá, či niekto poradí aj niečo iné.
Ja som v 16tt a este sa mi stava ze ma napne, dokonca to ani neudrzim ked som najedena. Citim vsetky pachy silnejsie. Ked mi bolo mega zle tak piskotky, trosku banan, chlieb s maslom. Proste po troske skusat co ti nevadi.
@selu11 ja už naozaj neviem čo robiť... niekedy až plačem, že nedokážem zjesť niečo... ☹️
Nie nemusíš jesť. Nenúť sa do niečoho čo ti nie je príjemné. Na rodinu kašli. Dôležitá je tvoja pohoda. Ja som do 13tt nič nejedla. Len suché rožky, rôzne kekse, jablká. Nič varené, nič teplé, žiadne bielkoviny. Zo všetkého mi bolo zle, smrdel mi vlastný priateľ, nemohla som ísť von lebo som všade cítila benzín, nemohla som ísť okolo kaviarne lebo som na 10 metrov cítila kávu, nemohla som prať prádlo lebo mi to smrdelo, neumyvala som si niektoré dni zuby lebo som proste nemohla atď. Je to normálne a prejde to. Doteraz mi všetko smrdí ale už mi z toho amradu nie je zle. Nepočúvaj žiadne rady o jedení a podobné blbosti. Nie nemusíš mať vyváženú stravu a ani jest za dvoch. Ja mám na každej poradni o 2kg menej a bábätko je v poriadku a rastie ako má. Sú ženy ktoré vracajú celé tehotenstvo a donosia zdravé bábätko. Nestresuj sa a hovor si že je to len obdobie a časom to odoznie. Niekedy naozaj platí že akonáhle sa prehupneš do druhého trimestra tak tieto problémy skončia a niekedy trvajú dlhšie. Netráp sa tým nie si prvá ani posledná a nepočúvaj nikoho. Rob čo ti vyhovuje a čo je ti v tom momente príjemné 😉 Bábätko sa má určite dobre aj tak. Buď rada že je ti zle. Znamená to že tehotenstvo pekne prebieha 🙂
Mne pomaha zajest. ;) Nikdy nebyt prilis hladna. Male porcie kazde 2h.. alebo proste aspon nejaky suchar...aj v noci. :D
Úplne ti rozumiem, mne je zle či som hladná či najedená. Ani variť nemôžem 😐 Ešte sú vraj aj zázvorové keksy ktoré vedia pomôcť, ale tie som zatiaľ neskúšala.
mne nepomohlo nic, zvracala som celych 9mesiacov pri vsetkych troch tehotenstvach vratane dna porodu, nastastie po prvom trimestri uz kazdy den len rano...
No dievčatá... 😳 Ja som tehotná prvýkrát, všetko je pre mňa nové a tieto nevoľnosti fuuuha.... som len rada, že nezvraciam... ja som taka, ze ak niekedy zvraciam tak potom celý deň len ležím v posteli a nejem vôbec nič tak aspoň tak dobre... ☹️
Ja som tehotna druhy raz pri dcerke som zvracala asi 5x medzi 10-12tyzdnom...teraz som niekde v 8tt a ako mna napina(ale nevraciam) som este nezazila...kedy som to mala zo stresu,ale nebavi ma ani nic jest...pomaha mi ale jest po troske cez den..nie vela..iba aby som nemala prazdny zaludok, lebo vtedy je to este horsie....skusala som zavorovy caj a mala som pocit,ze po nom to bolo este horsie😒dufam ze jebto obdobie a pominie... Drzim palce😉
Skús inhalovať eukalyptový olej, fľaštička pod nos a dýchaj zhlboka, mne to veľmi pomohlo... 👌🏻🍀
Ahoj, ja som na tom rovnako 🤢 nič normálne nezjem, zo všetkého ma napína, všetko mi smrdí, daždy deň zvraciam, jediné čo môžem jesť sú momentálne nektarinky, breskyne, melón, Bebe keksy, tuc, mätový čaj a vinea. Ak to len po troške. Už som z toho na nervy ale nič ine nám neostáva len vydržať a dúfať že to čím skôr prejde. 😟
ja som to mala podobne akurát, že som aj vodu vyvracala. Proste všetko smrdelo, nič mi nechutilo, z hoci čoho ma naplo najhoršie mi začalo byť od 10tt kedy som za dva týždne schudla 5kg lebo som všetko vyvracala. Neskutočná bolesť žalúdka a nechutná kyselina na jazyku našťastie mi býva už lepšie som v 17tt ale takto zle mi bolo do 15tt a teraz ešte občas hodím tyčku že mi niečo zasmrdí hlavne ráno a večer. Niekedy aj na obed. Ale už viem viac zjesť. Na tvojom mieste by som jedla málo a často. Nič ťažké ale naopak niečo ľahko stráviteľné. Hlavne veľa oddychuj a pi vela vody ak sa ti dá. Fatra s modrým vrchnákom mi jeden deň pomohla :D potom už ani to. Aj lízatka aj cola aj slané tyčinky všetko mi pomohlo tak na 1 deň potom mi aj z toho bolo neskutočne zle už len na pohľad. Je to veľmi náročné pre niektoré ale vydrž to prejde. Ja už som si myslela, že mi takto bude zle celé tehotenstvo inak veľa mi pomáhalo sedieť na slniečku a moja jediná záchrana bol spánok vtedy mi jedine nebolo zle :D ako masaker :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som zvracala do pôrodu aj kamoška tak mala.. vraj pomáha zázvorový čaj skús. Ja som sa to dozvedela po pôrode tak neviem...