Ahojte. Chcela by som sa spýtať.
Som prvý krát tehotna v 10tt. No od začiatku tehu som veľmi zvracala až tak ze ma bolel hrudník a žalúdok. Dr mi pichol 3 krát Torecan. Trosku sa to zmiernilo. No ale aj tak každé jedlo co zjem po pol hodine sa mi urobí taka kyselina v ústach a ťažšie sa mi dýcha ze hneď musím ísť zvraciat, nevyzvraciam všetko jedlo ale asi len to co je na viac, a hneď by mi dobre. Ale už neviem ci je to normálne alebo by som mala ísť s tým ku Dr. Je to po každom jedle a môžem toho zjesť málo alebo veľa stále je to rovnaké.
Za odpovede Vám ďakujem.
@iwet92 ak zvracias po kazdom jedle moze ist o nadmerne tehotenske vracanie, hypermesis gravidarum, ktore velmi dehydruje organizmus a baby su v nemocke na infuzkach. Urcite to ries s dr. nech toto vyluci
Na kyselinu skus napriklad tablety gaviscon, mozu ho aj tehotne, ja som na nom uz druhe tehotenstvo.
@selena_luna idem 13teho na kontrolu istotne sa ma bude pýtať ci už priznaky zvracania prešli. A plus mu poviem ze aj veľmi veľa grgam 😱 verím ze to po 12tom týždni prejde. A na tu kyselinu si skúsim kúpiť co ste napísali lebo ja beriem Talcid a ten niejako nepomáha.
@iwet92 ked si to bez infuzky dotiahla do 13 tt tak nadmerne vracanie to nebude 🙂 ale ano, su to zmeny v traveni, ja som mala vzdy palenie zahy cely 1. trimester a teraz v 6 mesiaci opat zacina... Gaviscon som zula este na porodnej koze. Je to neprijemne, ale musime len vydrzat, ina cesta nie je 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Na tu lyselinu mi pomohla magnezia.mineralka a reniee ice cmulatka.