Som v 10 týždni a mám bolesti hlavy. Čo to môže byť?

meggynkaa
24. mar 2012

Ahojte, som v 10 tyždni tehot. a posledné dva týždne ma strašne bolí hlava a zvykne mi šklbať aj v ušiach alebo ma bolia ešte aj oči.Neviete mi poradiť čo to môže byť a aké tabletky by som si mohla dať.Aj keď viem,že tabletky nie sú najlepšie v tehotenstve.

bublinka1972
24. mar 2012

Ahoj.aj ja trpim takym to problemom ale ja mavam migreny...kedže nemožem uživať tabletky na migrenu pytala som sa lekarky čo vobec možem?tak iba paralen....musime to vydržať.skus si dať na spánky balzamik...kupiš ho aj v čiňaku...a pospi si.

kaculiatko88
24. mar 2012

Ahoj ja mám tiež migrény počas tehotenstva a pomáha pomarančový džús a ešte v lekárni som si kúpila krém Kosmín a tým si potieram spánky. A tiež mi zaberá sprcha.

linuska1
24. mar 2012

tiez mavam migreny... a odporucene mi bolo hned na zaciatku..este len ked bolest zacina paralen... ked uz su silne bolesti tak nepomoze...

jespera
25. mar 2012

ja som mala do konca tretieho mesiaca migreny - to co opisujes klasicka migrena, stupnovana bolest hlavy, v ociach, trpnutie sanky, nechut do jedla...no priserne, mne pomohla sprcha, studeny obklad na hlavu, chladivy gel na hlavu, masaz krku...tma, oddych a cakat kym ta to prejde....tabletky no hovoria ze paralen, ale kazdy ti aj povie kym nemusis neber...takze asi tak...ja som tie migreny mala kazdy druhy den - cisty infarkt, ale preslo a dobre...

fafinkka
25. mar 2012

Ahoj, ja som v tehotenstve tiež trpela hroznými bolesťami hlavy... niekedy boli tie bolesti hlavy tak ukrutné, že som si po kľačiačky búchala hlavu do perín a nevedela som, čo robiť... keďže som lieky nechcela brať...... nakoniec mi gynekologička po odbere krvi zistila, že mám veľmi nízku hladinu železa v krvi.... a nasadila mi maltofer (železo)... potom mi bolesti ustúpili..... tak skús zistiť, či príčina tvojich bolestí hlavy nie je aj z nedostatku železa... nakoľko bábo ho potrebuje tiež dosť 🙂

inffinity
25. mar 2012

holky pít více vody! Minimum je 0,4l na 10kg váhy.. bolest hlavy je způsobena nečistotami které by se měly z těla vyplavovat, v důsledku slabého pitného režimu většinou bolí hlava. Já ač kážu vodu, víno piju ☹ ani já neumím pít dostatek vody.. :-/ ale funguje to když si dám záležet migréna mě ani jednou mesíčně nenavštíví a když to flákám můžu se spolehnout.. a hlavně ne bublinkové a studené, lepší trochu teplejší človek není pak tolik unavený, když tělo nemusí spotřebovávat energii na upravení teploty vody. Strašně moc problémů v těle vyřeší dostatečný pitný režim až jsem se sama divila na co vše to má vliv 🙂 držím palce 😉

adinkag
25. mar 2012

mne pomohlo viac spanku a vela vela tekutin predtym som pila velmi malo ,a mne to preslo ked mi skoncili ranne nevolnosti

garonka
25. mar 2012

v prvom rade si daj zmerať tlak, môže ťa hlava pobolievať aj so zvyšeného tlaku

natalinka98
25. mar 2012

Mňa na začiatku tehotenstva tiež hrozne bolievala hlava a doktor mi povedal, že môžem Panadol.

majovka8
26. mar 2012

Ahoj moja verim ti ja som prezivala to iste a musis to len prezit.Ja som mala hroznu migrenu skoro kazdy den.Tabletky som si nedavala ziadne lebo ani by si nemala skus si lahnut ak mozes pripadne sa hod na PN-ku vela odpocivaj.Nejake cajiky si kup su aj pre tehotne maminky.Zelam vela sil ja uz o chvilu porodim 😀

dominika2227
26. mar 2012

ja som tiez mavala migreny a dost casto tabletky som si nedavala len chladny obklad

pink_lady
26. mar 2012

mavala som strasne migreny, do cca 14-16 tt, potom akoby utal..lezala som akurat za tu dobu v nemocnici, kazali mi dat si 2x ibalgin 400, alebo panadol ultra....teraz mi na migreny (zacali zas cca rok po porode) pomaha bazovy caj, bazovy sirup, medovkovy caj, (mimo tabletiek - tych mam dost - quarelin, frovamen, relpax, voltaren rapid 50mg,- ale ak to podchytim hned, staci mi voltaren 25)...este ma napadlo, aky mas tlak, moze ta bolet hlava aj z nizkeho/vysokeho tlaku

bambulka101
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
baramborka
27. mar 2012

no , ja mam presne opačny pripad ...ja trpim migrenami od malička a prave teraz počas tehu som mala " iba " 3 ...ale može byt že mi prestali aj po tom ako som začala uživat magnezium .. možno ti prave chyba magnezium konkretne sa to vola MagneB6 vela mamičiek ho uživa počas tehotenstva aj koli tvrdnutiu bruška vratane mna , aj koli krčom v lytkach...a denne vypijem 3 litre vody , takže možno aj preto mam pokoj ,
držim palce aby si čoskoro našla svoju medecínku 🙂

jar89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivana.natasha
4. máj 2012

no maminky, ja som sa na toto pýtala mojej doktorky, že čo na bolesť hlavy v tehotenstve a mne povedala, že určite žiadne lieky proti bolesti-panadol, paralen, ibalgin a iné. tiež povedala, že v Amerike tie lieky povolovali gynekológovia tehotným ženám a potom sa im narodili detičky s nevyvinutými končatinami. poviem vám, že to mi stačilo na to aby som viac pila a ani nepomyslela na žiadne lieky. neviem či je to pravda alebo len doktorka používa takúto metódu, ale ja si myslím, že lepšie je predchádzať takým stavom- pitný režim, a poradiť sa s lekárkou na nejakých vitamínoch, než pchať do seba lieky.

mery.maja
4. máj 2012

Ahoj,mna bolievala tiez priserne hlava 😒 ale tabletky si urcite nedavaj ziadne skus to vydrzat a kazdopadne zvysit prijem tekutin hlavne cistej vody!!!lebo ked telu chybaju tekutiny väcsinou sa to prejaví bolestami hlavy.....mne pomahala aj kava z casu na cas drzim palce nech to co najskor prejde 😉 🙂

salma22
4. máj 2012

musis viac pit nielen dzusiky ale aj cistej vody z vodovodu 😉 a inak @ivana.natasha si ma tym dostala tomu sa neda uverit 😔 to je strasne uz ziadne lieky v tehu to si musim zapamatat

eri28
4. máj 2012

ja som zo zaciatku mavla bud som malo pila, alebo nepraviden, pila a jedla a nevyspala som sa dobre.
Mala som to aj pred par dnami, myslela som, ze zase unava a dnes mi dal doki antibiotika neskodia mimcu preslo mi to do otrasneho zapalu hrdla, a kaslu, tak si daval pozor, a dobre su aj vitaminy pre tehu pozri v lekarni, alebo pytaj dokiho 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre