Ahojte prosím neodcudzujte ma alebo mi nenadavajte že som citlivá.. Som v 21 tt a ako som prešla do 2. Trimestra začalo sa mi strašné odbobie.. ja som typ čo neusedí doma rada pracujem alebo keď som doma stále niečo robím pečiem koláče pre celú rodinu ak niečo majú..A nakoľko zo snúbencom bývame u mojich rodičov zatiaľ tak musíme viacej makať ako keby sme vo svojom a povieme si že však stačí aj za hodinku umyť zem alebo povysavať.. Asi je toto bývanie u rodičov najväčší problém 😓 mala som teraz pred nedávnom obličkovú koliku lebo mi vraj babo tlačí na pravú obličku ktoré ste to mali viete aká bolesť to je.. lekári somnou vraj teraz nič nemôžu robiť gynekológ mi odporučil aby som ešte počkala či sa babo neposunie a ak nie tak okamžite s papiermi na pohotovosť. Nemám až take bolesti ako pri kolike ale bolesti mam stále na pravej strane podbruška včera som po večeri zalahla do postele alebo stačí mi chvíľu stať a už bolesti krížov v noci spím tak že zobudím sa zaspim zobudím zaspim neviem ako mam sedieť ležať stať nič... ide o to že moja mama priateľ a všetci stále že už nemôžem mat take bolesti že nemám byt taká citlivá že to chce veľa pohybu (naposledy keď som bola v nákupnom centre čo som chodila 2h tak som dostala večer 39 teplotu a dva dni som sa spamätávala) stále ma núti chodiť na prechádzky stále po mne kričí že chvíľu chodím a musím si sadnúť že takáto citlivá keď budem tak ma chlap opustí. Snúbenec sa o mna zo začiatku staral ale teraz je s mojou mamou že musím niečo robiť že si už vymýšľam dokonca teraz prerábajú dom a stále ma núti aby som na kolenách umývala zem od prachu vraj to chce prácu že tehotná sa nemôže ľutovať... volala som s gynekológom nakoľko mam číslo na jeho telefon a on vravel že po sviatkoch mam ísť na pohotovosť a že nech ma hospitalizuju že si prídem k nemu predtým pre odporučenie a hovorila som mu či môžem chodiť na prechádzky a či by mi na to nepomohla naozaj práca že keď to rozhybem a vraj nie že musím mat teraz klud a polehovať odpočívať a byt v teple stále.. lenže o tomto nechce snúbenec ani počuť vraj zase s tebou nič neurobia to prejde... ja už neviem či som citlivá na seba ale mne príde že nejsom len naozaj mam bolesti a nejde to tak ako predtým
Boze to co mas za ľudí okolo seba? Pre zdravie tvoje a tvojho bábätká, dupni si a žiadnu dlážku na kolenach neumyvaj. Su padnutí na hlavu? Nechápem takúto debilitu... Sorry za výrazy ale toto je uz vrchol... Odisla by som bez vahania..
Prvou chybou je, ze byvate u rodicov, co nikdy nerobi dobrotu. Druhou to, ze si malo asertivna. Uz to par dni vydrz a nechaj sa hospitalizovat, bude pokoj. Ma to jeden hacik - covid. Ostava ti len poriadne na nich navrieskat. Tehotenstvo so standartnym priebehom umoznuje zene normalne fungovat az do porodu. Ak su komplikacie, tak sa treba riadit odporucaniami lekara
Ja niekedy neverím že sú ľudia takýto a ešte na vlastnú rodinu. To je moc aj na nosorožca. Jednoducho ich ignoruj pasívny odpor a hotovo. Nech skáču ako jumangi.
Mam pravidelne obličkové kamene, v druhom tehotenstve okolo 21tt obličkové kolíky na 7 dnovu hospitalizáciu. Mam pre teba dobrú správu. Dráha, ty porodí ako srnka, pôrod je v porovnaní s oblickovou kolíkou nič,nula, zero.... Kto tvrdí, že pôrod boli, nemal oblickovu koliku, to nepredychas, neskončí to, je to hodiny trvajúci vrchol kontrakcie. Povedz snúbencovi, že nech si predstaví bolesť ako keď ho kopnes do guli a hodiny. Máš ležať, piť čaj, nechodit, nepratat, ja som mala vtedy dievča na upratovanie a muž bol so starším 15 mesačným koľko sa dalo.. Normálne na nich navrieskaj, či sú pri zmysloch a nič nerob.
Prepáč ale preboha ako môže byť niekdo taky neľudský? 😥 Mala som to v 16 týždni je to hrozna bolest, spavala som posediacky a stále bola v bolestiach... Tvoj snúbenec musí byť dobry sebec a tvoja mamina tiež... Keď neberú ohľad ani na tehotnú ženu v bolestiach... A ešte podlahu umývať na kolenách?! V prachu pri prerábani? 😥 Nemáš kam ísť? Bez váhania by som išla niekam preč od takých ľudí...
Ja som teda mala len zápal obličky na začiatku tehotenstva, ale už aj to bola riadna bolesť. Tá hospitalizácia by bola fajn aspoň na to, že aj keby Ti tam zrovna nepomohli, tak by Ťa tam aspoň nenútili robiť veci, ktoré momentálne robiť nemáš, aby si neohrozovala seba a bábätko. Nič horšie si neviem predstaviť, ako si po zvyšok života vyčítať, že som kvôli strachu z reakcií okolia ohrozila zdravie aj život bábätka. Pokiaľ nemáš doma ďalšie malé dieťa, zvažovala by som tú hospitalizáciu určite - jedine musíš rátať s rizikom koronavirusu, ale tak to človek riskuje prakticky stále, keď nežije na samote :(
Sadni na zadok a oddychuj, bábätko sa točí stále, chvíľu bude dobre, ale keď bude rásť môže sa to vrátiť. V pondelok určite ku gyn.,môžu ti ešte pomôcť stentom do obličky, ktorý umožňuje priechodnosť obličky keď dieťa tlačí-vlastná skúsenosť. Ak ti neveria sa spýtaj či sa zbadajú až keď skolabuješ. Držím palce 😉
Nedovoľ, aby ti v prípade tehotenstva niekto určoval ako sa máš cítiť a čo máš robiť. Naopak, buď opatrná, šetri sa. Daj si aj iným lekárom potvrdiť diagnózu.
Na tvojom mieste idem do nemocnice zazila som to a vermi nebyt lekarov asi tonedam museli mi zaviest kateter hospitalizacia 3 tyzdne bola som v 7 mesiaci horucky 40 po 3 tyzdnoch to preslo
To je teda podpora od rodiny... Za to, ze mama mala asi bezproblemove tehotenstvo, tak si mysli, ze to ma kazdy. Normalne im povedz, ze nebudes robit to, co oni povedia. Ze ti lekar povedal, co mas robit a on snad vie, ako si na tom lepsie ako oni. Od toho je lekar. Sa ich spytaj, ci su mama aj so snubencom odbornici v oblasti gynekologie a nefrologie. A tiez, ze co ked sa nahodou babatku nieco stane, ci to stoji za umyvanie dlazky a toho, ze ta nutia to rozhybat. Kde maju rozum????
Ty mas zlaté pevné nervy toto by som ja nedala, aj čítať to je moc... Taka sebeckost a zahladenost do seba az mi je z toho zle. A este k tomu dvaja tebe najblizsi ludia. Daj im precitat lekarske spravy, alebo neviem..
Ak je toto pravda tak je to veľmi smutné. Tí čo by ti mali byť oporou sa správaju horšie ako cudzí ľudia. Je to rodina no neviem či by som chcela takú. Buď im treba riadnu facku a veľký problém aby si uvedomili,že krivdili a podceňovali alebo sa na nich vykašli. Máš zodpovednosť
@fiafia za to dieťatko v brušku ty nie oni!!! Keď si predstavím,že môj problém v tehu bola moja mama,ktorá mi nechcela dovoliť niesť lavor s pradlom na vesanie. Neviem si predstaviť mať takú mamu, musí to byť smutné. Chlap to beriem, nikdy nás nepochopia ale práve matka? Asi by som sa zamyslela,či tam ďalej zostať. Určite ísť na hospitalizáciu a potom rozmýšľat čo s takýmito ľuďmi ďalej 😭
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja by som povedala, ze si zial iba obklopena necitlivymi hovadami :(