Som tehotná,ale plod vajíčka nevidno

janap358
20. nov 2018

Baby,som v 10týždni,dnes som bola u doktora a povedal mi,že plod tam nieje vidno.takže zajtra aj v piatok idem ráno na odber krvi... chcem sa spýtať,že keď si spravím aj dnes test a vyjde pozitivny tak čo si mám o tom myslieť? Viete mi poradiť? Keďže plod tam nevidí 😕

ja197
20. nov 2018

@janap358 mne to zistili v 8tt, bola to anembyomola, testy ti budú ukazovať stále pozitívne lebo tehotná si len vo vajíčku nieje plod...nebudem ti dávať zbytočné nádeje, v takom vysokom týždni už musí byť aj srdiečko počuť, ale zase ak nemáš presne odsledovanú ovuláciu cez ktorú si otehotnela, tak je možnosť že bola niekedy neskôr a ty si v úplne inom týždni ako podľa poslednej ms

janap358
autor
20. nov 2018

@ja197 a ak to je to čo pises tak aj do nemocnice pôjdem?/alebo vy ste bola v nemocnici na vyčistenie či ako to pokračuje?

ja197
20. nov 2018

@janap358 no vo vyššom týždni áno, ja som bola na kyrete kde ma vyčistili, ale druhý krát keby sa to stalo (čo sa modlím aby nie) tak by som počkala nejaký čas či sa nevyčistím sama...v každom prípade máš možnosť sa rozhodnúť sama, samozrejme na vlastné riziko ak by sa niečo medzi časom zomlelo....len ja som bola v tej chvíli tak mimo že ani neviem čo som komu povedala vtedy

ikonica
20. nov 2018

@janap358 ide pravdepodobne o anembryomolu... Tehotnost bez plodu... Moje druhe tehu tak skoncilo... Musela som ns kyret, lebo potrat by sa spustal asi moc dlho... Test budes mat pozitivny... Na som mala ducha aj tri tyzdne po kyrete....

ikonica
20. nov 2018

@janap358 inac ja som v 6tt mala len vacok zodpovedajuci tyzdnu a v 10tt tiez len vak zodpovedajuci 10tt...

janap358
autor
20. nov 2018

@ja197 jaj.a to si tam bola koľko n tom vyčistení? Asi to je hrozné

snehulienka82
20. nov 2018

ako baby písu, tehotensky test ukazuje iba hladinu hcg v krvi, a to tam je napr. aj pri mimomaternicovom tehu. je mi luto, ze musis toto zazivat, ja by som sa bala cakat, az sa potrat spusti same... zazila som aj spontanny potrat, boli to neskutocne bolesti, okrem toho, ze sa z teba vali krv, krce, ze sa iba zvijas na posteli... podla mna je to horsie, ako porod... ale ak si trufas, tvoje telo sa mozno potom spamata rychlejsie. neviem, lebo vraj po kyrete je maternica akoby este v zapale, a vajicko sa potom rychlejsie zachyti. ja som po normalnom kyrete otehotnela do 3 mesiacov a menzes som mala tiez "lepsi", ako predtym, mala som vyssiu vystelku maternice. inak aj po spontannom porode ma nakoniec museli este docistit. takze je to asi jedno. rozhodnut sa musis ty. drz sa! samotny zazkrok trva tak 20 min. a z nemocnice mozes odist v ten den, alebo najneskor na druhy den. neboj sa, dalsie tehotenstvo uz bude v poriadku.

janap358
autor
20. nov 2018

@ikonica to znamena potrat ?

ikonica
20. nov 2018

@janap358 ja som jeden den prisla urobili kyret a na dalsi som sla domov... Musela som kvoli poistovni ostat. 24 hod.. Zobrali ma akoze ako akutnu aj ked som kludne mohla pockat... Ale uz nebolo na co...

ikonica
20. nov 2018

@janap358 ano...

ja197
20. nov 2018

@janap358 jeden deň mi urobili predoperačné, na druhý deň na obed ma čistili a večer chvalabohu pustili domov....mňa to fyzicky ani nebolelo, čo sa o psychickej stránke povedať nedá....dlho som sa z toho spamätávala ale tak všetko je asi tak ako má byť...

snehulienka82
20. nov 2018

@janap358 ano, nie je tam plod, ak to je teda tak, ako pises, takze tehotenstvo nemoze pokracovat, skonci sa samovolnym potratom, ak pockas, alebo kyretom, ked pojdes do nemocnice

ja197
20. nov 2018

@snehulienka82 áno máš pravdu v tom čo píšeš, ja ale zase mám pocit že sa pri kyrete niečo u mňa pokazilo, keďže prvé sme splodili na 2 cyklus a odvtedy je to už rok a pol a neotehotnela som doteraz...Takže začínam mať strach že sa dozviem že niečo nieje v poriadku po zákroku

ikonica
20. nov 2018

Mne doktor povedal ze pri anembryomole je lepsie urobit kyret... Lebo vtedy sa dlho spusta samovolny potrat... Vak moze rast dalej kym telo nezisti ze vlastne nie je nijake babo... A naco? Zbytocne sa len natahuje cas... Ja som to chcela mat za sebou aby sme sa mohli cim skor znova snazit...

snehulienka82
20. nov 2018

@ja197 zakroku sa neboj, robia to ako na beziacom pase, su tam samozrejme ryzika, ale otehotnela si aj teraz, otehotnies aj dalsi krat. podstatne je, ze otehotniet mozes, takze sanca je vzdy. a su veci, ktore proste neovplyvnime...

ikonica
20. nov 2018

@ja197 ja mam za sebou dva... Po prvom (ma) trvalo rok kym som otehotnela znova (anembryomola) po druhom sa podarilo po 4 mesiacoch po prvom cykle s clostilom... A zas nic... Vcasny potrat.... Ideme dalej... Tentokrat kyret nebol potrebny..

ja197
20. nov 2018

@snehulienka82
@ikonica No snáď máte pravdu baby 😊
@janap358 tebe v každom prípade držím palce nech sa z toho rýchlo dostaneš, poradiť sa nedá nič v tomto, snáď len vyplač sa vtedy keď to budeš potrebovať a šup šup znova na snaženie nech otehotnieš čo najskôr 😊

snehulienka82
20. nov 2018

@ja197
@ikonica
@janap358
baby, dajte si vysetrit stitnu zlazu. robi to velmi vela, ja som tiez mala spontanny potrat aj MA, este jedno biochemicke tehotenstvo, kym som si nakoniec vydupala vsetky potrebne vysetrenia a endokrinolog mi zistil, ze mam hashimotovu chorobu. nasadili mi lieky a do mesiaca som bola tehotna, vynosila som krasnu, zdravu dceru.

ikonica
20. nov 2018

@snehulienka82 mam vysetrene vsetko co sa da uz po prvom potrate... A vidis traja anjelickovia v nebi... Stitnu mam ok... Mam problem s krvou, imunitou a najnovsie aj nizky progesteron po ovu....

snehulienka82
20. nov 2018

@ikonica je mi to luto, ale nikdy sa nevzdavaj! na vsetko co tu pises, su lieky a da sa pomoct.

ikonica
20. nov 2018

@snehulienka82 nevzdavam sa.. Som v druhom cykle s clostilom a tentokrat uz mam lieky na krv (to som uz mala aj v druhom a tretom tehu) aj progesteron (ten som nasadila az ked som nasla // a tentokrat zacnem uz po ovule) a snad ma nezradi imunita... Minuly cyklus som mala zapal mocaku s atb hned po ovule a asi preto sa neudrzalo.....

janap358
autor
20. nov 2018

Baby ďakujem vám...
Jedno zdravé dieťa už mám,ma dva roky..myslela som si,že bude aj druhe ale asi až neskôr.nechápem stále...ale hádam pochopim..doktor ma pošle na vyčistenie? Zajtra a v piatok mám ísť na krv ešte,chce zistiť či tosa je potrat alebo neviem čo...a potom ma asi pošle do nemocnice..

ikonica
20. nov 2018

@janap358 asi chce zistit ci klesa hcg a rozbieha sa potrat....

janap358
autor
23. nov 2018

BABY V pondelok budú mať výsledky, som riadne zvedavá aké budú ,....
včera sme s manželom akurát pozerali moje plodné dni pred tým a mala som ich po menštruácií 10 dní,potom 13 dní a 13 dní zas tuším.. po šestonedelí som mala menštruáciu až v júli :D takže tri krát som mala a už mi meškala.... my troichu ešte veríme,že to tam bude,ale sme pripravený trochu aj na najhoršie...

janap358
autor
26. nov 2018

Baby poradte mi čo si mám zobrať na kyretaz ?

ja197
26. nov 2018

@janap358 hygienické potreby, uterák, župan a hlavne dlhé pyžamo alebo tuniku alebo niečo také na operáciu

ja197
26. nov 2018

@ikonica aby to bolo hlavne jednodielne lebo spodok si budeš musieť celkom vyzliecť

janap358
autor
26. nov 2018

Ďakujem

ja197
26. nov 2018

@janap358 a držím palce....

ikonica
26. nov 2018

@janap358 prvy krat ma zobrali tak ako som dosla o polnoci... Nohavice, gatky dolu a len v natelniku som ostala, potom na mna hidili taku erarny plast... Druhy krat som bola v nemocke skor, tak som sla v nocnej koseli a zupane.... Zober si aj svoje vlozky... Tie nemocnicne boli hruza..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre