Som tehotná a všetkého sa ľakám

iskrickaa
16. jún 2015

Ahojte,

som v takmer polovicke 18. tyzdna a strasne sa vsetkeho zlaknem, hlavne navecer. Tieto ulaky boli v podstate aj jednym z mojich prvych tehotenskych symptomov. Staci plesnutie dveri na susedovom aute, ked sedim pri okne, petarda hodena pod oknom nejakym "dobrakom" a natolko sa mi to rozbehne, ze sa potom zlaknem aj ked podo mnou zavrzga stolicka alebo vlastneho tiena. Velmi tym trpim a bojim sa, ci to neskodi dietatku, ze od strachu az podskocim. Pred tehotenstvom som sa tiez casto zlakla, ale nie az do takej miery, ze mi to bicuje nervy a vecer po dome chodim so stoplikmi v usiach a so sluchadlami ako Otik z Vesnicko ma strediskova. Jedna sa mi hlavne o to, ci to malemu nic nerobi, to lakanie, ja uz nejak vydrzim. Teraz je burka a mam dost:( Na internete hladam sluchadla, ktore by uplne blokovali zvuk, ale su priserne drahe. Radsej by som bola byvala zvracala pocas prveho trimestra ako toto.

sibalka21
16. jún 2015

@iskrickaa Ahoj no tu ti asi nikto s istotou nepovie ci to moze ublizit tvojmu babatku. S tym ti moze pomoct jedine tvoj lekar, on najlespie pozna tvoj zdravotny stav a teda dokaze ti povedat co s tym mas robit... Ale osobne si myslim ze by to nemalo nejak skodit babatku. Pokial sa ti doteraz nic nestalo tak si myslim ze to bude v pohode.. Ale pre svoje zdravie aj zdravie toho malickeho, bez radsej k lekarovi sa poradit

kiki68
16. jún 2015

nestane sa nic, urcite to prejde. Mozno kontaktovat psychologa,ale cpat do teba nic nebudu ako lieky, to je zbytocne. A asi to maju na svedomi hormony. V tehu moze byt zena precitlivela,az tak abnormalne. Niekto place len co vidi ja neviem psa uviazaneho pri obchode alebo telenovelu a niekto sa zlakne, niekto ma depresivne stavy. Je to rozne. Ja sa tiez viem zlaknut, ako aj som tak strasne sustredena vacsinou,ze napr, varim,ze ked pride muz,tak ja az nadskocim.

nicol999
17. jún 2015

@iskrickaa ahoj nestresuj sa skodi to babetku , vždy si plesni po zadku keď sa zlaknes , uklidni sa a mysli iba na babo nemusis sa ničoho lakat uvolni sa a uzivaj si tehotenstvo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre