Som tehotná a v práci som mala obdobie plné nervov

pipimonterova
30. nov 2024

Ahojte...dnes som zistila ze som tehotna.Toto obdobie som sa hrozne nervovala kvoli praci.Veduca mi nedala dychat a stale ma s niecim prenasledovala,vyvolavala mi,vycitala nieco,zadelovala tazku pracu,ktoru nikto nechcel robit.Mam jedneho synceka no o dietatko pred nim som prisla.Potom som so syncekom bola na rizikovom a klop klop,vsetko dobre dopadlo.Trapi ma ale velmi aka som bola k smrti vynervovana a bojim sa,ze o dieta pridem...Do pondelka je daleko a ja tu sedim a rozmyslam,ako som tomu malinkemu velmi ublizila.Este som aj ochorela a brala antibiotika.Ani vo sne by ma nenapadlo ze som tehu.Podalsie,mam 41 rokov.Dala som vypoved a nasla si inu pracu ale co teraz dalej...mam velke obavy.V druhom tehotenstve sa plod musel udrzat vdaka neakym liekom-ci hormonom a len tak som donosila.Som velmi nachylna na potraty a teraz ma ide porazit,ako som si kvoli praci donicila nervy.Nechcem nato mysliet,zeby som kazdu chvilku teraz potratila no ten pocit,co vsetko som za posledny mesiac prekonala...achhh.Poradte ci ste donosili zdrave dietatko aj ked ste boli totalne zdeptane a vynervovane.

ivik4
30. nov 2024

Ja som bola velmi moc chora ,ako leziaci inkubator ( takze tiez aj na nervy a velke stresy z toho celeho). donosila som, v 8 mesiaci bola akutna sekcia. Antibiotik a liekov som mala az az .
2tehotenstva predtym neboli uspesne

pipimonterova
autor
30. nov 2024

@ivik4 mam hrozne vycitky,este aj ten vek k tomu a ani vobec netusim v kolkatom tyzdni som.Vysli mi 4 testy pozitivne.Pamatam si ze som mala ruzovy vytok ked som bola tehu no teraz nic,bojim sa ze mam mimomaternicove.Moj zivot je len cisty strach:(

nevenka
30. nov 2024

@pipimonterova ja som bola chora ako pes pred kazdym tehotenstvom a vlastne aj v zaciatkoch. Aj antibiotika som brala, aj od kasla, od bolesti. Pri stvrtom som brala lieky, ktore sa v tehotenstve nesmu, na blokaciu stitnej zlazy a na tlak. Nastastie som po zisteni mohla vsetko vysadit. Deti su v poriadku. Stres som mala tiez, pocas tretieho tehotenstva depresiu, sice to nebol stres z prace, ale to mas jedno, aky stres. Navyse som vedela, ze budem mat aj v tom stvrtom vysoky tlak a bude to problem...stale v pozadi nejaky strasiak. Aj vek som mala vysoky, v tretom tehotenstve 37 a v stvrtom 39, pomaly 40. Co sa stalo, uz nezmenis, uz len pozerat dopredu.

nevenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
30. nov 2024

@pipimonterova akoze nevies, v ktorom tyzdni? Podla posledneho menzesu to vies vyratat. Prvych 6-8 tyzdnov nie je babo napojene na krvny obeh matky, tak kluud.

pipimonterova
autor
30. nov 2024

@nevenka asi mi neuveris,vzdy si pisem datumy menzesu..vzdy az dotetaz.Minuly mesiac som si nenapisala nic a neviem si spomenut proste.Mne to trochu skace,absolutne neviem no...tolko problemov som mala v praci ze vsetko ine som vytesnila.Ani neviem co odpoviem ked sa ma bude gynekologicka pytat

evcagabi
30. nov 2024

Ale prosim ta, nestresuj. Ja kym som zistila, ze som tehotna som mala 2x atb na mocak, cosi na mykozu, dali sme velku chatovicu na kamoskine narodeniny, kde siel alkohol prudom, tiez stresy lebo som dala vypoved v praci, kde to bolo 'na maslu ' a az potom prisiel + test. Jasne, sralo ma to vsetko ale nepripustala som si to tak. Bolo to takto pred rokom a uz mi chrapka 👧 v postielke

ina2405
30. nov 2024

@pipimonterova otehotnela som poslednýkrát v takom veku ako ty, keď sme predtým ešte bábo chceli, tak to nešlo (viackrát skorý potrat aj MA neskôr) a nechali sme to tak, mali sme iné plány. Ale pri pozit.teste som sa tak veľmi potešila, že sme ešte dostali taký darček. V ten týždeň predtým som mala hnačky, nejakú "chrípku" a pchala do seba kopu liekov. Malý je ok.
Tiež som užívala aj progesterón, aj aspirín, aj pichala fraxík a stálo to za to. Náš najmenší je poklad v rodine a starší súrodenci ho milujú.
Držím palce💪

ivik4
30. nov 2024

Upokoj sa 🙄

pipimonterova
autor
30. nov 2024

@ivik4 no budem musiet

andrea2323
30. nov 2024

@pipimonterova Pokial si tehotná, tak to bábo sa udržalo a je silné, keby nebolo tak je jedno či berieš alebo neberieš lieky, potratila by si.. teraz o tom už vieš, takže vždy môžeš začať nanovo s čistým štítom nový deň bez stresu a s vedomím o liekoch 🙂 a samozrejme gynekologička ti urobí všetky testy, takže sa neboj a trpezlivo počkaj 🙂 minulosť už nezmeníš ale prítomnosť môžeš ovplyvniť ❤️🙏🏼

avakona
30. nov 2024

@pipimonterova keď som bola v prvom trimestri, zomrel mi náhle otec. Ráno som s nim ešte volala a na obed bol mŕtvy. To, to som prežívala je s prepáčením nič oproti stresom v práci či antibiotikám. A mam zdravú dcérku. Tým chcem len povedať, že ak je plod zdravý a ma dobre fyziologicke podmienky na vyvoj, udrží sa ak nie tak nie. A mam 37 rokov.

pipimonterova
autor
30. nov 2024

@andrea2323 dakujem🙂

pipimonterova
autor
30. nov 2024

@ina2405 verim,ze aj ja o rok to budem mat podobne,resp my🙂Dakujem

pipimonterova
autor
30. nov 2024

@avakona kiez by💪..budem verit a dufat

pipimonterova
autor
30. nov 2024

@evcagabi no uvidime ale uz som sa trochu ukludnila,nastastie...A uz aj tie stresy z prace su prec

ailiba
30. nov 2024

@pipimonterova skus sa ukludnit... Je to, ako to je. To, co bolo nezmeníš. Ver mi, ze ked mas potratit, tak potratis aj keby si lezala s nohami hore a vsetci okolo teba skakali. Ja som pri tehotenstve v prvom trimestri skoro nic nejedla, ochorel a zomrel mi velmi blizky clovek, mala covid a starala som sa o vazne chorych clenov rodiny, nespala. Aj som krvacala. Ale setrit som sa bohuzial nemohla... A pritom sa mi narodilo krasne, silne, dokonca velke babatko a to v termine. Takze nepanikar. Znesies vela. Tes sa z tehotenstva.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre