Ahojte baby... Som tehu prvý trimester a synček dostal 6 chorobu, už je vysypaný. Počula som ze tehotné ženy sú na toto haklive a je to nebezpečné pre bábätko... Prosím vás ako sa chrániť aké vitamíny jest?
@iwesska toto by som netvrdila, kedze sestra to od mojich (dospela) dostala.
@anjelicek26 Tak neviem,ale ani v okoli,co som sa rozpravala s inymi mamami,tak ziadna to nemala. A prejavy mala ake? Aj jej to Dr.potvrdila,ze je to ono? V kazdom pripade,je to virus,ak je doma uz dieta vysypane,uchranit sa neda nijako.
@iwesska ano bola aj na infekcnom kedze bola tehotna, potvrdili to s krvi nejake protilatky cerstve... mala horucku a mierny vysyp potom... ale maly je zdravy... pri dcere potom chytila od deti kiahne ked bola tehotna, proste radost. Ale deti su nastastie obe ok 😂
@anjelicek26 Juj,no radost teda,smola riadna. Aspon,ze to dobre dopadlo. Kiahne viem,ze mozu byt nebezpecne,ale o tomto som nepocula,ze by nejako mohlo ohrozit plod.
@iwesska jej vraveli, ze kazdy virus je nebezpecny do urcitej miery, niektore viac, niektore menej. Ale detaily si nepamatam, synovec uz bude mat 6 rokov o chvilu, je to davno. Len vtedy viem, ze bola no - nastvata? Ze to moje deti dotiahli 🤐
@beata_k Ako presne ohrozujem autorku? 🤔A ty si jej ako konkretne pomohla? Btw,citala si vobec ten clanok,ci si len skopirovala prvy link,co si nasla v googli? Lebo o 6.chorobe v tehotenstve sa tam ani nepise,ani nic o nasledkoch pre matku,ci plod. Tak naco si prisla urazat a robit hysteriu?
@iwesska Ohrozujes ju tym, ze trepes somariny. Ty si ho citala? Pise sa tam, ze ano prechadza cez placentu rovnako ako siesta choroba ako piata.
Pre istou ti to uvediem cast clanku:
U gravidných žien je nákaza vždy rizikom, hlavne kvôli možnému postihnutiu plodu, keďže k prenosu dochádza aj cez placentu. Ak sa piatou chorobou nakazí tehotná žena, alebo príde do kontaktu s niekým, kto túto chorobu má, musí čo najskôr informovať svojho gynekológa.
Závažné problémy sú síce výnimočné, pretože väčšina žien piatu chorobu v detstve prekonala, a tak sú voči nej imúnne. Možné riziko však netreba podceňovať, hrozí napríklad ťažká anémia (chudokrvnosť) plodu.
Rozdiel oproti piatej chorobe spočíva v pôvode. Tiež ide o vírusové ochorenie, no tentokrát ho spôsobuje herpesový vírus.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
6.choroba je detska choroba,dospeli ju nedostavaju. Vobec by som sa nebala. Moje decka tiez mali a ani ja,ani muz sme ju nemali.