Som tehotná a bolí ma hrdlo. Aké lieky si môžem dať?

23. sep 2022

Ahojte. Som v zaciatkoch tehotenstva. Co si mozem dat na bolest hrdla (nejake pastilky) a do nosa (sprej).
Citala som ze sa moze morska voda. Nasla som v dr maxovi morsku vodu sprej do nosa. Mozem si ho dat?

han_ka11
23. sep 2022

Ahoj, na bolesť v hrdle sú fajn pastilky Stop kašeľ od Dr. Weiss. Môžu to aj tehotné a dojčiace ženy. 🙂

nevenka
23. sep 2022

Ja aktualne znova riesim toto iste a bez Olynthu n3viem existovat. Este si striekam sprej Stopkasel, ale kedze mne hlieny zatekaju z nosa, tak kasel je z toho. Idem si dat k doktorke predpisat Pamycon do nosa, minule som si ho dala hned po 3 dnoch nadchy a kasel trval 2 dni. A yeraz sa uz trapim tyzden a len sa to zhorsuje, neda sa mi kvoli kaslu spat 😪. To som uz asi 5-ty raz chora pocas tohto tehotenstva, vratane 2 covidov. Ani pri covide som nemala taketo hlieniska. A to vsetko deti doniesli zo skoly.

domiklik
23. sep 2022

Pastilky Livsane icelandic moss throat pastilles
Kvapky do nosa - morskú vodu, nič iné ti nepredaju, keď bude horšie daj si detské kvapky do nosa
Sprej do hrdla angiex Dr weiss

zlomika
23. sep 2022

to by aj mna zaujimalo, lebo clovek fakt nevie, co je bezpecne pocas tehotenstva.

selu11
23. sep 2022

Ahoj, vždy keď ma bolí hrdlo kloktám slanú vodu. Osvedčilo sa mi to najviac zo všetkého. Morskú vodu aj do nosa, to používam detský sprej.

autor
23. sep 2022

@selu11 ja som vcera kloktala. Nie moc slanu. Skoro som sa dovracala 🙂

kiki68
23. sep 2022

Tantum verde pastilky ( mne dala doktorka v 8tt) a potom septilen bol skvely ( tiez v 12tt)

rozovykon
23. sep 2022

ja som si dávala septilen/septisan jeden názov je starý, neviem ktorý z nich.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anicka176
23. sep 2022

Neviem či sa dá zohnať Septilen, dlho bol nedostupný, na trhu sú ešte Hydropastilky, kloktanie morskej vody alebo Vincentky pokiaľ nie je alergia na Jód-obsahuje ho, Vincentka má aj široké spektrum výrobkov, ktoré by nemali byť kontraindikované v tehotenstve pripadne aj pri dojčení

maggie3310
23. sep 2022

mne poradili Homeogene na cmulanie a prekvapivo celkom zabera, raj nic ine sa neda.

lucinka5051
23. sep 2022

Morska voda no nosa a slanou si klochtat hrdlo. Plus sprej anginal salviovy mi lekarka odporucila ze ten mozu aj tehotne ..inak vraj nic moc...ze sa ine neodporucaju v tehotenstve... ak by bolo hprsie este je nejaky druh antibiotika ktore tehotne mozu...drzim palce

7kikuska7
23. sep 2022

Ja mam ten sprej Dr. Max morskú vodu a pastilky revoice

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre